neděle 26. ledna 2020

Macramé věšák na květináč Juniper - předplatné Cosy Craft Clubu I.

Letos jsem od Ježíška Jiřího dostala opravdu hodně vypečený dárek. Místo fusaklí a pyžama na mě pod stromečkem čekala obálka s půlročním předplatným DIY balíčků od Cosy Craft Clubu! Cosy Craft Club je sympatická britská společnost, u které si můžete koupit anebo předplatit nejrůznější DIY projekty i s matrošem a návodem. Každý balíček připravuje jiný tvůrce a vy si tak můžete vyzkoušet všechno možné i nemožné od linorytu, přes výšivku až po šperkařské techniky. První balíček dorazil asi druhý týden v lednu a ukrýval v sobě něco, co jsem vždycky chtěla vyzkoušet. A to sice macramé!

Macramé věšák na květináč pro Cosy Craft Cub vytvořila Kelly, tvořící a na Etsy fungující pod jménem Juniper. Věšák na květináč je z hlediska macramé hodně začátečnickej projekt (když se podíváte na její instáč, tak pochopíte), kterej mě ale neuvěřitelně chytnul.


Chvilku mi trvalo pochopit, co vlastně dělám, ale jakmile to v hlavě secvaklo, už to svištělo. Věšák mi zabral jeden večer a bylo mi až líto, jak rychle byl hotovej.

Návod na přímo tento projekt vám logicky neukážu, ale slibuju, že brzy vytvořím něco vlastního. Už mám i vymyšlený co! A na to návod pochopitelně bude.


Takhle vypadal balíček, který mi donesl pošťák. Uvnitř na mě čekalo 35 metrů lana o průměru 5 milimetrů, dřevěný kroužek, korálky a kovový háček.


No a takhle to dopadlo. Věšák jsem pověsila na konzolu v obýváku a zatím mě radost z výsledku stále neopustila! Na samotném konci jsem se rozhodla pro mírnou improvizaci, kdy jsem se konce lana rozhodla rozčesat. Korálky jsem nakonec nepoužila.


Monsteru monkey mask jsem ulovila v Bauhausu a jsem zvědavá, jak se jí u nás bude líbit. Reference mám na ní od vás dobrý, tak uvidíme!


Jinak pro zábavu doporučuju skoro pět let starý článek, který jsem o macramé psala. A hlavně ty komentáře pod ním. Jak něco, co dneska už považuju za úplně normální, mělo ještě před pár rokama hoodně velké retro komanč stigma. Vcelku jsem se pobavila :)

Pro pořádek ještě opakuju, že tento post je sponzorovaný mým manželem a není vytvořen ve spolupráci s CCC.

Tož co vy a macramé?
post signature

8 komentářů:

  1. Je toho macramé nějak v domácnostech hodně, ale závěs na květináč se mi líbí. Hlavně z praktického hlediska. Nemáš místo na zemi, potřebuješ zaplnit hluchý kout... šup závěs na kytky. No a není nad dobrý pocit z vlastnoručně vyrobeného výrobku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zavěšený kytky jsou bezva! Já musím všecko ládovat k oknu, tak jinam, než do luftu, už se mi ani nic nevejde :)

      Vymazat
  2. Ty staré komentáře jsou fakt vtipné :) :) já to mám úplně stejně i v 2020 :) Přesně, kdo nezažil, nepochopí 😁 Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ptala jsem se mamky, jestli náhodou ještě nemá nějakou původní macramé knihu, abych si nemusela kupovat - a prej měla tři a zkusí mrknout :D

      Vymazat
  3. Dřív, čti před 35 lety ;-)) , jsem fakt drhala hrozně moc. Závěsy na kytky jsem prodávala známým i neznámým, sisalové provázky mám ještě na půdě. Drhala jsem i tašky, nástěnné obrazy včetně hlavy koně, ale hlavně bižuterii.... mám chuť se vrátit, ale přiznám, že jsem hodně zapomněla. Loni jsem potřebovala nastavit jeden nástěnný šitý obraz a docela jsem měla problém si vzpomenout, jak se váže žebrový uzel.... jo, a knížky, ty budou taky na půdě - internet je víc po ruce ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žjoooo, dost dobrý! Já umim prosim pěkně uzel vlastně jenom jeden :D Zatím!

      Vymazat