neděle 7. dubna 2013

DIY růže ze stuhy

Venku furt hnusně, nezbývá nic jiného, než se vrhnout na tvoření! Dnešní DIY je sice víceméně ryze pro ženský, ovšem třeba přijde vhod i nějakému mládenci, jehož holka trpí alergií na kytky. Budiž tento článek mým dalším příspěvkem k přivolávání jara, aleužhernajs.

Růžičky ze stuhy jsem začala vyrábět už vcelku dávno, tak jsem si říkala, že by byla škoda vám o tom taky nenapsat. Je to rychlý projekt, takže ho dneska v klidu stihnete - a to i s teřichem nacpaným po nedělním obědě.

Budete potřebovat v podstatě jenom tavicí pistoli, stuhy a nůžky. Pokud tavicí pistoli nemáte, šlo by snad nahradit obyčejným vteřinovým lepidlem, ale pistole je pohodlná jistota úspěchu.





Začnete tím, že si konec stužky zamotáte do úzké ruličky, kterou posléze zpevníte lepidlem.




Následně začnete stuhu zakládat vždy směrem ven a zároveň omotávat středovou ruličku. Vždy po několika založeních zpevněte lepidlem.



Takto pokračujte dokud se vám chce. Čím větší růžičku máte, tím větší budou sklady stuhy a tím výš ji budete skládat - místo tlustého špalku vám tak vyjde placatá růže.





Jakmile vám dojde stuha nebo již budete spokojení s velikostí své růžičky, konec stužky založte a přilepte. Pro větší pevnost obrobku můžete líp přilepit všecky ohyby na spodku.


No a tohle je výsledek! Voilààà!


S takovouhle kytičkou můžete naložit zcela dle libosti. Třeba jako brož, ozdobu kabelky, čelenky.... Ideální jarní oživení těch zimních kousků, co jsme nuceni stále nosit, jelikož je furt pěkná klendra. Fm, asi už tu černou kabelku, co tahám celou zimu, budu muset uložit k zimnímu spánku a konečně vynesu trochu barvy... a vám radím to samý! Takže zejtra barevný punčocháče a kytky, dámy! Pro pány je to samozřejmě dobrovolné.




Pokud použijete užší stužku, můžete udělat růžičky opravdu ultramrňavý. To už je další level, doporučuju začít se stužkou širší. Ale bacha! Z moc široké to nejde vůbec. Nebo je to level 3, kam jsem ještě nedospěla.

Já si takhle udělala náušičky. Růžičky jsem přilepila na komponenty zakoupený v korálkárně a bylo.


Ovšem největší projekt, který jsem takto vytvořila, je moje malovací zrcadlo. Ona jedna ta růžička trvá chvilu, ale když jich máte dělat víc, tak už vám to pak trochu leze i ušima. Výsledek za to ovšem stojí a kupodivu se i dobře udržuje. Moje stužka je umělá a trochu tužší, takže se na ni nechytá prach....no a až na jeden flíček od make-upu to vypadá i zhruba po roce furt stejně.



Tak hodně zdaru a nespalte si při lepení prsty! A děkuji pěkně modelce:)

La Petite Anne

10 komentářů:

  1. To zrcadlo je perfektní a náušky taky, moc! Ty jsi šikovná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kuji kuji:) Kéž by se ta šikovnost projevovala i v nějakých praktičtějších věcech:)

      Vymazat
  2. Náušničky jsou roztomilé a velmi pěkné! Zrcadlo muselo dát práci, tedy ty růžičky musely být náročné..nicméně výsledek je krásný :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anet, ty velký růžičky trvaj chvilku, ale ty malý zaberou dost času - není to sice nic hroznýho, ale taková pátá už vyžaduje přestávku na čokoládu... A dík! :)

      Vymazat
  3. Musim vyzkoušet, vypadá to nějak moc jednoduše, v tom bude nějaký zádrhel jistě - asi v rukách ;-) A Marušce to strašně sluší! Víc náušnice než brož v oku ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak si to napřed zkus bez lepidla jenom na oko poskládat a až to pude, tak pak na vostro i s lepenim:) Máňa je krasavica, víme!

      Vymazat
  4. Zdravím, myslíte že byste mi mohla růžičku poslat? Samozřejmě bych Vám za ni zaplatila. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je zajímavá myšlenka Ivet, zkuste mi napsat na mail (v infu) a třeba to nějak vymyslíme:)

      Vymazat