neděle 12. července 2020

Soběstačná chata na soukromém ostrově ve Finsku

V červnu jsem nestihla publikovat žádný interiér, tak si ho dáme teďkonc jako první článek v měsíci, i když červenec už je teda taky skoro v půlce. Léto je vždycky náročný, na tom letošek nic nezměnil, žejo. Předpokládám, že i vy trávíte u obrazovek míň času než v zimě a raději pobíháte někde po venku anebo trávíte léto na chalupě bez wifiny. Já se aktuálně stále realizuju na naší chatě, kde už mi zbývá ke spokojenosti akorát pár třešinek na dortu, čili o tom jindá. Teď se se mnou pojďte tematicky zasnít nad touhle soběstačnou chatou na okraji finského národního parku, která je ještě ke všemu na soukromým ostrově. A má saunu, pochopitelně.



Tohle není obyčejná kuchyně. To je zastřešená venkovní kuchyně! Uáááh


Čtu si knížku pod dekou, v krbu praská dřevo a venku šumí borovice.... taky se na té pohovce vidíte? Já se tam teda vidím. Hltám nějaký prázdninový fantasy a piju u toho něco dobrýho.


Celý interiér i exteriér propojuje kombinace surového dřeva a černé barvy. Tahle příjemně teplá barevná škála krásně funguje jak sama o sobě, tak i v rámci okolního prostředí. Prostě to dobře ladí se skálou a borovicema venku. Náhoda? Nemyslím si!


Jestli je vám tahle fotka povědomá, tak to bude proto, že se objevila už v chatové inspiraci zde. A pokud vám povědomá není, tak jste ji nečetli, takže šup!



Sprchovačka s výhledem? Ano prosím!


A sauna s výhledem. S kým se musím skamarádit, aby mě tam pozvali?


Tenhle skvost využívá solární energii a filtrovanou mořskou vodu na umývání a podle článku i pití. 



Originální článek design milk.

Co byste řekli na takovýhle prázdninový sídlo?
Krásný nedělní večer přeju a dobrou noc

post signature

4 komentáře:

  1. Tyjo! No já bych řekla, že to beru!!! B.

    OdpovědětVymazat
  2. Anci, tam bych mohla i s manzelem. Ja bych se vyvalovala u okna, manzel by se soustredil na technicke reseni... a spolecne bysme se kochali estetikou prostoru :)))

    Kraaaasnej vikend by to byl! (A nejlepe bez deti ze)

    Iva

    OdpovědětVymazat