čtvrtek 12. prosince 2019

DIY návod - svítící vánoční stromeček na poličku nebo na zeď

Musím říct, že na dnešní DIY jsem opravdu dost pyšná a už několik týdnů jsem se nemohla dočkat, až vám ho ukážu. DIY svítící stromeček můžu navíc směle prohlásit za můj vlastní nápad, i když jsem se inspirovala stromkovýma plakátama, které prodávají některé severské značky. Už teď mám ale spoustu nápadů, jak jinak tohle DIY využít - a přemýšlím, že udělám ještě něco podobného s hvězdnou oblohou. Takže - neváhejte si to v případě tvoření pojmout po svým!


Na DIY stromek budete potřebovat:

- akvarelový papír, akvarelové tužky, akvarely, štětec
- LED drátek na malou baterku - já měla tento za 69 korun
- nůžtičky, washi pásku
- pokud chcete, tak i rám, já použila tento za 249 korun (viz. níže)

Časově nejnáročnější část byla nakreslit stromek. Vy ho ale můžete klidně nakreslit během pěti minut jenom vodovkama anebo vystřihnout tvar z barevného papíru. Pokud byste ale chtěli stejný, jako mám já, postupovala jsem takto:

Napřed jsem si načrtla kmínek stromku a základní větve od svrchu dolů. Na každé straně kmínku mám pět hlavních větví, ze kterých pak "rostou"další menší větvičky. Ty můžete přidávat podle potřeby tak, abyste měli stromek pěkně hustý. Každou větvičku jsem hezky očárkovala jehličím, až mě ručičky bolely. Používala jsem dvě zelené akvarelové pastelky, které jsem různě střídala.


Každou větvičku jsem pak "objela" štětcem s trochou barvy - nechtěla jsem pastelky úplně rozpustit, ale spíš je nechat barvu dotónovat, aby měl stromek díky různým odstínům hloubku. Proto jsem nepoužívala jen mokrý štětec, ale i barvu.


Jakmile máte kreslení a malování hotovo a obrázek je suchý, přichází zábava! Spočítejte si, kolik má váš LED drátek žároviček, a tužkou si rozvrhněte, kde na ně uděláte ve stromku dírky. Myslete na to, že rozestupy musí být o něco kratší, než rozestupy mezi žárovkami na drátku.


Dírky vyrobte nůžtičkama a následně vzniklými otvory prostrčte řetízek. Ten si pak přilepte washi páskou, stejně jako vypínač.


Pokud nechcete jít ještě o level výš a použít rám, máte hotovo! Přichyťte obrázek kouskem washi pásky a vykouzlete si Vánoce třeba v práci za stolem, dětem v pokojíčku anebo pro mě za mě klidně na záchodě, pokud máte pocit, že to musí bejt.



Pokud chcete rám, budete potřebovat takový, který má paspartu. Tak vám bude obrázek líp držet, kór když jej k paspartě ještě přilípnete washi páskou. Z rámu je totiž potřeba vyndat sklo/plexisklo, které jsem si schovala na budoucí DIY. Do zadní části pak nůžkama vystřihněte drážku na vypínač. Ten následně drážkou provlíkněte a přilepte kouskem pásky.


Tadááá! Luxus, zvažuju, že se tím začnu živit, coo?



Sledujete, jakou jedu sérku zcela origo made by me obsahu? Dobrý, ne?
post signature

17 komentářů:

  1. jee, to je moc kraśné! Děkuji za sdílení nápadu! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dost dobry :))) stromecek mate nakresleny paradne, jako zivy!

    Origo serku fakt ocenuju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! A ještě teď v prosinci nekončím, chacháá

      Vymazat
  3. Jste šikovná, já jsem si zrovna objednala takové světýlka na drátku dokonce s časovačem.....tak už vím, co s nima udělám:) Díky za nápad a jen tak dál:) Pavla

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je pecka Ani !!!! Fakt super nápad !!!! Šikula a už se těším na další !!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Tyjo, to je fakt bomba :-o To úplně strašně chci!!! B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hurá do toho, půl je hotovo :D ale fakt, je to easy :) A dik!

      Vymazat
  6. Můj mladší syn pořád přemýšlí, jaký hand made dá svým babičkám a myslím, že tohle by mohlo klapnout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo! Soudě dle mojí babičky by to i mohlo mít úspěch :)

      Vymazat