neděle 3. února 2013

Palety a bedýnky v roli nábytku

Nápady, jak využít palety v interiéru, sice již dávno prosákly i do cézet, ale já se dneska rozhodla přihřát si i svoji polívčičku. Upřímě řečeno, furt si nejsem jistá, jakej názor na takovou betli z palety vlastně mám. Ono to totiž vypadá fakt efektně a dobře. Jenže já v posteli trávím děsně moc času (hádejte, kde tendle článek píšu, ha?) a tak vyžaduju kvalitní pohodlí. Přes dvacet let jsem spala v posteli po babičce, která je sice supr trupr funkcionalistickej design, jenže je dětská a já v ní spala ještě nedávno. Teď mám konečně kvalitní rošt a matraci a neměnila bych ani za nic. Moje drahá polovice má sice novou matraci, ale paletě ne nepodobnej futon na zemi, a abych tak řekla, ta moje postel je o dost pohodlnější. Chlapům to asi nepřijde, protože nemají dámské zadnice, ale když spím na zcela rovné podložce já, tak mám pak křivý záda a špatně se mi hoví. Čili fakt, že postel z palety je bez roštu, považuju za velkou nevýhodu. Dále mi taky není úplně příjemná představa, že si při vstávání zarazím třísku kamsi....třeba do nohy, žeano.

Nábytek z palet má ale i nesporné výhody. Jednak to bude vopravdu levný. Když se trochu posnažíte, bude to i hezký. Taky budete super originální machr. A ještě eco friendly! A když vás to začne prudit, můžete v záchvatu vzteku nadělat z pokoje kůlničku na dříví s naštípaným dřívím a ani to nebude moc vadit. Takže i když mám určité výhrady k využití palet jako postele, v zásadě se mi to líbí a takovej stolek by mi rozhodně nevadil.

No a teď nějaký obrázky. Tady mají tak vysokou matraci, že ta bude beztak pružinová, čili ti by se mejm řečím o křivejch zádech asi vysmáli. Jinak tahle ložnice je taky dobrým příkladem toho, jak z interiéru plného dřeva udělat krásný čistý pokoj a né dřevník.

Zdroj: http://www.apartmenttherapy.com/green-style-sandbox-studios-br-90172

I když si nejsem úúúúúplně jistá tím, jak se spí na polštáři provoněným propocenejma teniskama, hezky to ilustruje skutečnost, že takovou betli si jednak můžete udělat vysokou jak princezna na hrášku a jednak do ní můžete nastrkat všechny knížky, co máte rozečtený, takže je přeci nebudete dávat do knihovny, ale i tak se vám válí všude kolem.

Zdroj: http://jremps.tumblr.com/post/35354880507/homepolish-wait-you-dont-have-a-shipping















Moc hezký pokojík, který určitě nestál moc peněz (až na tu židli). A přitom radost pohledět! Svítidlo je mnou schválená možnost využití lampiónů - nevim, jak to svítí, ale chci to!

Zdroj: http://www.apartmenttherapy.com/nursery-tour-ashley-89192

Jsem ráda, že nejsem sama, kdo není schopnej pořádně vyfotit věci na blog. Tohle mají být sice taky postýlky, ale mně by se to líbilo víc jako pohovka a příležitostný spaní. Pro úchyláky na polštáře ideální! Na normální pohovku s opěrkou se jich moc nevejde, páč se tam pak nedá sedět. Udělejte si pohovku z palety a narvěte jich tam klidně milijón.
Zdroj: http://jenniferjohner.typepad.com/jennifer/2009/11/the-pallet-beds-are-done-.html
Nebo dva.
Zdroj: http://lifehacker.com/5798843/make-a-couch-using-old-shipping-pallets
No, ale z palet se toho dá udělat i víc, jen už to vyžaduje trošku více invence. Třeba knihovna. Nebo výstavka. Já bych to využila klidně i v komerčním objektu, proč ne.

Zdroj
Nebo jako poličku na nejrůznější blbiny.

Zdroj: http://www.tv3.co.nz/15-Amazing-Pallet-Ideas/tabid/3007/articleID/78506/Default.aspx#http://cdn.tv3.co.nz/tv/AM/2012/7/18/78506/pallet-kitchen-shelves.jpg?crop=auto&maxwidth=620&maxheight=415
Věšák?

Zdroj: http://www.tv3.co.nz/15-Amazing-Pallet-Ideas/tabid/3007/articleID/78506/Default.aspx#http://cdn.tv3.co.nz/tv/AM/2012/7/18/78506/DIY-pallet-coat-rack.jpg?crop=auto&maxwidth=620&maxheight=415
A nebo taky stolek (stolku asi fandím nejvíc).

Zdroj: http://www.tv3.co.nz/15-Amazing-Pallet-Ideas/tabid/3007/articleID/78506/Default.aspx#http://cdn.tv3.co.nz/tv/AM/2012/7/18/78506/DIY-pallet-coat-rack.jpg?crop=auto&maxwidth=620&maxheight=415
Stačí přidat kolečka a skleněnou desku a je to. Trochu jiný, ale taky dobrý stolek, dělala před nějakým časem jedna z mých oblíbených potrhlých youtuberek Mr. Kate, chcete-li se kouknout, možno zčeknout tady.

Další možností jsou krabice. Přibité ke zdi, naskládané na sobě, vylepené tapetou, jako knihovna, jako držák na toaleťák, jako krabice na klíče.....

Zdroj: http://pinterest.com/pin/72268768991613119/

Nebo úplně jednoduše.

Zdroj: http://www.homestyle.co.nz/clone-crate-bookcase
Pokud vás to zaujalo, jedna nová paleta stojí kolem dvou set korun. Tož co, jak se vám to jeví? Šli byste do palety u vás doma?

La Petite Anne






6 komentářů:

  1. Já bych do toho šla, ale musela bych na to mít vhodný interiér. Ideálně nějaký moderní, prostorný ateliérek.:-) ...Ty tenisky pod postelou ale nebrat, to je dle mého názoru trochu ekl!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo no to by bylo ideální, taky by mě zajímalo, kde se takový berou:). Co se týče těch bot, já, která čuchám nohy mého milého, to považuju za hodně velkej ekl:D Leda tak výstavku nenositelnejch louboutinek, který ovšem nemám.

      Vymazat
  2. Tak todle je úžasný! Postel bych brala klíďo aji s botama, ten pokojíček s lampiónama a různýma rámama s obrázky je skvělej, pačvorkovej potah na matraci mňamózní, a pak ty vytapetovaný poličky-skříňky na zeď bájo. Áji, ty budeš muset v létě pod tím opraporkovaným stromem u vás doma muset dělat workshopy, kde si toto šecko budem vyrábět... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zní jako plán! :))) Budem u toho pít a hihňat se.

      Vymazat
  3. O postelích z palet jsem vážně uvažovala, ale nakonec jsem nápad zamítla z několika důvodů:

    - myslím, že nábytek, hlavně z několika kusů, je hodně těžký a byl by pak problém postele přesouvat, hlavně při úklidu. Kolečka bych pod postel teda nedávala.

    - v těch šprušlích pod matrací se musí držet hodně prachu - opět problém s úklidem, asi by se to dalo vyluxovat, ale silně by mě to nebavilo a mám podezření, že ani syny, jejichž postele by to byly.

    Ještě k těm lampiónům v slaďoučkém dívčím pokoji - mám za to, že mají pouze dekorativní účel, na fotce vlevo je vidět lustr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že krátké nohy k postelím lze sehnat poměrně snadno, nemusí to být jen kolečka:) Bez ničeho bude ale údržba složitější, pravda.

      Vymazat