čtvrtek 31. října 2019

Kodaňský byt v podzimních tónech

Po sérii aussie interiérů jsem se po čase vydala zkontrolovat reportáže na dánské stránce femina.dk. A jak mi normálně trvá, než něco vyberu, tentokrát jsem měla jasno skoro hned. Tenhle interiér s bordó tóny obývá interiérová stylistka Vivi Bang s manželem a dvěma malými dětmi. A ačkoliv byt neukazuje celý, rozhodě je na co se dívat!

Jestli něco můžu, jsou to sametová křesla, boucherouite koberečky a klasické obložení stěn s kontrastní výmalbou. A barvy!


Dánsky bohužel umím akorát pár slov typu hvid blomster (bílá kytka), ale v článku samotném toho teda napsáno mnoho nejni. Za sebe tak musím vypíchnout hlavně kombinace moderních a vintage kousků a originální práci s barvami. Použití stejného (a jiného než bílého) odstínu na dveře, zeď i obložení (anebo třeba i topení) se mi vždycky hrozně líbilo, ale nikdy jsem neměla odvahu to sama aplikovat. Hodně mě zaujala i černá kuchyňská linka.



Ten samet mi fakt dává zabrat. Doma máme jen jemné bílé závěsy, ale když vidím tohle, trochu mi to zvyšuje tepovou frekvenci. Navíc jsem teď sametový závěsy viděla v Ikei... co myslíte?


Ačkoliv jsem se na pastelové tóny na stěnách velice dlouho dívala s despektem, na příkladu níže je myslím naprosto jasný, že vždycky záleží na kontextu. Protože není pastelová jako pastelová! S dřevem a kůží totiž jemné tóny nevypadají přeslazeně, ale naopak velmi elegantně.



Úplně pláču, že z ložnice není vidět víc. Hrozně se mi líbí jak ledový mentolový odstín, tak řešení úložného prostoru.




Originální reportáž ZDE

Krásný podzimní večer vinšuju!

post signature

3 komentáře:

  1. Hmmmm samet ... tak heboucky uz pri vysloveni...
    Na zimu by se mi libil moc, nejen na zavesech. Takova sametova pohovka, s chlupatou dekou a roztopenym krbem. Jen tedy v kombinaci dite/pes/kocour by asi samet neobstal!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aaaach! Po sametové pohovce už dlouho hrozně toužím, po tom krbu též :D

      Vymazat
  2. To vypadá naprosto luxusně, že bych se přestěhovala do Kodaně? :D Ale vážně, my si teď opravujeme dům a přesně tenhle styl zbožňuju, jen musím přemluvit manžela, ale to snad nebude žádný problém. Koupím mu nové montérky aby mohl pilně pracovat a hned se může pustit do výmalby obývacího pokoje :D.

    OdpovědětVymazat