pondělí 28. října 2019

DIY swaddlery s bambulkama

Miminkovský projekt na tento měsíc je z kategorie "a přitom taková blbost", bohužel teda ale i s tou větou "to muselo dát práááce" před. I když to tak nevypadá, po hnízdě jsem u těchto mušelínových zavinovaček nadávala nejvíc. Stejně jako hnízdo jsou ale tyhle DIY swaddlery každodenně využívanou záležitostí a naše miminko v nich spinká doteď, i když už je zavinuté jen na volno s ručičkama venku. Takže ve výsledku vlastně super, i když prodávat bych je teda fakt nemohla.


Na zavinovačky jsem si koupila čtverce dvojité gázoviny na mojelatky.cz a latkymetraz.cz. Doporučuju mrknout hlavně na moje látky, které jsem objevila později a mají fakt veliký výběr. Čtvercema myslím, že když měla látka šířku 140 cm, koupila jsem 140 cm i na délku. Bambulkové prýmky mám ze Stoklasy, byly po nějakých 14 metrech a něco málo mi zbylo.
Co se týče postupu, teoreticky je to easy. Čtverce si napřed celé olemujete a následně přišijete bambulky. Tadá! Zkoušela jsem čtverce obambulkovávat rovnou, ale to nende. A upřímně řečeno, de to blbě, i když je to olemovaný. Záruka úspěchu tkví ve dvou bodech: rozhodně si gázovinu před lemování vyžehlete a bambulky si našpendlete. Ale nebudu kecat, de to blbě. Proč? Hrozně to klouže, ale děsně. Zkoušela jsem i jiné patky, nejvíc se mi osvědčila patka na klasický zip, ale podle všeho existuje i patka přímo na prýmky. Tu ale nevlastním a co jsem se koukala, stojí poměrně dost peněz. Jestli máte někdo tip, jak se s tím poprat efektivněji, budu ráda za komentář!



Kdyby někdo zavinky zkoumal zblízka, asi by dostal slušnej záchvat smíchu. Ani třetí zavinovačka se neobešla bez sklouznutí prýmku z látky a následných oprav, ale víte co? Miminku je to úplně fuk a mně už taky.


Takže s výsledkem jsem vlastně spoko! Na začátku jsme zavinovali hodně napevno, teď už jenom volně, ze zavinovačky je aktuálně spíš taková peřinka. I teď na podzim přeložená gázovina stačí, když je kór chladno, přidáme deku navrch.


Po čtyřech měsících intenzivního užívání a častého praní na 60° je nutno říct, že bambulky utrpěly - krapet vybledly a sežvantaly se, respektive na sebe nachytaly žmolky z gázoviny. Ale není to žádná trága. Gázovina minimálně ze začátku docela dost pouští vlákna, tak s tím je třeba počítat.



Jinak miminko jsme zavinovali prvním způsobem z tohoto videa. Na volno to v podstatě děláme doteď, akorát ta naše šibalka hrozně ráda mrská nožičkama, takže ráno zákonitě čouhaj ven.

Tož to je pro dnešek všechno. Příště už se přesuneme z vod "meh" do kategorie "juch" a projektů, na které jsem fakt pyšná. Tak zatim čau!
post signature

6 komentářů:

  1. Já bych si to nastehovala. Vypadá to možná jako zbytečná práce navíc, ale těch ušetřených nervů! Šiju roky a stehovka s žehličkou jsou stále mé nejlepší kamarádky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nojo, to by určitě pomohlo, ale stehovat přes pět metrů na jednu zavinku se mi děsně nechtělo :D

      Vymazat
  2. Můžu se, prosím, zeptat? Ty bambulky nemáte všitý dovnitř, ale našitý z jedné strany dečky- zavinovačky? Rozumím tomu dobře? Chystám se na šátek s krajkou, tak budu ráda za radu, ať neobjevuju objevený.... Moc děkuji Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, přesně tak! Ten okraj je kratičký (proto taky tak klouzal :D), takže to ničemu nevadí...

      Vymazat
  3. Aničko, narazila jsem na tvůj blog a po rychlém nakouknutí se mi moc líbí. Ty udržíš člověka alespoň trochu v obraze co se týče značek a trendů. Ráda si u tebe rozšířím obzory.
    Moc se mi líbí svatební fotky!
    Přeji hezké dny, Helena

    OdpovědětVymazat