středa 4. listopadu 2015

OSB desky - levný a dobrý!

OSB desky jsou sice spíš stavební materiál, zároveň jsou ovšem i vcelku levnou a efektní možností, jak dodat interiéru trochu originality. OSB desky nejsou navíc žádný onyx, jedná se tedy o dost snadno dostupnou záležitost. V interiéru se začaly objevovat už před pár lety, já si na ně vzpomněla až teď na Designbloku, kde jsem je potkala hned několikrát. No a tak jsem si pogooglila a nestačila se divit, kde všude se dají využít:

1. Tak například klidně jako celá stěna - tady ale OSB plní hlavně funkci čela postele. Přidej k tomu plakát s Darth Vaderem a já su jasná!

zdroj
2. Poměrně oblíbené je využití OSB desek v kuchyni - ať už na linku, podlahu, tak i jako obložení stěny.

zdroj
3. Taky z nich jde udělat i nějaký drobnější nábytek. Já beru OSB zkrátka jako dřevotřísku s mega velkejma třískama - je to sice levnej matroš, ale má nezanedbatelný vizuální hodnoty, který ovšem - uznávám - asi neocení každej. Na takové poličce ovšem podle mě vyzní jako chuťovčička snesitelná i pro ty, kterým z OSB na velké ploše vyskakuje kopřivka.

zdroj
4. Tohle vypadá dost handmade, vcelku by mě zajímala pořizovací cena.

zdroj
5. Na takovém detailíčku to OSB vypadá i docela ušlechtile, co?

zdroj
6. Krásná kombinace s černou linkou

zdroj
7. A co takhle udělat z OSB nástěnku? Tipuju, že vyjde levnějc jak korková.

zdroj
8. Zase kuchyň, ačkoliv z pracovní desky bych asi měla trochu obavy

zdroj
 9.

zdroj
 10.

zdroj

11. Musím říct, že OSB jako obložení části stěny mě poměrně dost oslovilo - stačí fakt jenom kousek a interiéru to dodá úplně novej význam

zdroj
12. A to bych to nebyla já, abych sem nedala nějakej pořádnej úlet. Ale dobrej, ne?

zdroj
13. A aspoň jedna podlaha musí bejt!

zdroj
14. A jedno super dostupný čelo postele, který si zvládne usmolit úplně každej

zdroj
 15. A na závěr zase jedna vyšší designová pro ty, co se toho nebojí

zdroj
Ačkoliv jsem OSB deskám v interiéru docela dlouho nemohla přijít na chuť, teď se mi fakt vcelu zalíbily. Šli byste do toho taky? 

Čus bus
post signature

10 komentářů:

  1. mám ji koupenou do předsíně a přemýšlím že ji natřu tabulovou barvou, nemáš zkušenost ? Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemám, ale proč ne? Jenom si říkám, jestli ten nerovný povrch pak nebude dělat neplechu...

      Vymazat
    2. OSB doska je hrbolatá, ak je trebárs ako pracovná doska v kuchyni, ak sa ošetrí voskom na drevo, špecialne je vhodný do kúpelni, je odolná voči vode :-)
      OSB doska nie je drevotrieska, je v nej viac ako 80 % dreva, lisovaného pod tlakom a parou,s polymerizujúcim pojidlom, teda neuniká formaldehyd ako u drevotriesky, máme z neho dlážky aj v kúpelniach, steny v podkrov´miesto sadrokartónu, vônia a je to industriálny a prírodný štýl .
      Na blogu osblove viac :-)

      Vymazat
    3. http://osblove.blogspot.sk/

      :-)

      Vymazat
  2. "a já su jasná." =D Tohle mě pobavilo =)
    Jinak ano ano, vypadá to bájově, líbí se mi ta verze pracovní stůl a bílomintová tonetka k tomu =)

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jakmile je někde něco z hvězdnejch válek, tak jsem vždycky jasná :))

      Vymazat
  3. mame z toho v celem nasem (mensim) byte podlahy, super, ze na nich moc nejde videt spina:-) ale uz se tesim na dubovou v novem baraku, celkem blbe se to v tak velke mire kombinuje se zbytkem nabytku. Ale třeba v jedne firme z toho měli podlahu taky, natrenou na rudo a bylo to dost dobry! Do dalšího bytu uz bych OSB ale nebrala. Toz tak:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík za super koment! Jinak co se týká sladění podlahy se zbytkem nábytku, s tím já mám problém úplně všude, nejradši bych měla podlahu bílou :D

      Vymazat
  4. Taky se mi to líbí, ale spíš v menších plochách, třeba ta nástěnka, čelo postele nebo hodiny jsou parádní! Pak se mi taky líbí, když se natře na bílo, je to pak takové čisté, ale zároveň má osb moc hezkou strukturu :))

    OdpovědětVymazat
  5. kdo uvažujete o vestavěné skříni z OSB desek, nás vyšla v našem 3+1 panelákovým bytě na cca 30tisíc korun, včetně veškerého materiálu,polic, šatních tyčí,pojezdů,lišt a montáže i dopravy..
    vzhledem k tomu, jak bylo těžký sehnat někoho kdo chápe proč chci nábytek z OSB desek, rozhodl jsem se podělit o informace. můžu dodat i nářezový plán a kontakt na stolaře atd..
    máme z OSB desek i celou kuchyni a vyšlo to taky na 30tisíc včetně prac.desky (cca 3000kč), dojezdů, úchytů, montáže, výnosu do patra apod..nakonec to žena jenom trochu zalakovala a všechno je ok.

    klidně napište roman@veganlike.me můžu dodat fotky mailem.

    OdpovědětVymazat