pondělí 5. srpna 2013

Tabulová čerň pro kreativní jedince a sklerotiky

Doby, kdy jsem pobývala každej den ve škole a koukala na tabuli, jsou už nenávratně pryč. I proto mi možná nápad napsat o nápadech s tabulovou černí nepřipadne jako z kategorie tzv. "na ranu", ale naopak jako docela dobrej. Nápady s využitím tabulové černi jsou už poměrně zavedený, tak mě zajímalo, kam všude by šla tahle barva aplikovat. Kyblík barvy (a ne nutně černé!) pořídíte třeba tady za 255 korun. A dokonce se dá sehnat i magnetická!

Interiérů a nápadů s tabulovou černí jsem viděla poměrně dost, do výběru ovšem nezařazuji aplikaci barvy za postel jako čelo, protože mi to jako alergikovi přijde jako totální idiotina, omluvte mi ty výrazy. Představa, že spim a na hlavu mi padá prach z křídy mi teda nepřijde nijak zvlášť atraktivní. Ale jen abyste věděli, že i tohle lze. Koneckonců, kdysi jsem spala i v jeskyni a do postele mi padal písek, tak třeba ta křída někomu vadit nebude.

Nejčastěji se s tabulovkou setkáme na zdech v kuchyních, ale i v dětských pokojích nebo předsíních.



Motivační plempty úplně nemusim, ale vypadá to dobře:)


Nápis "dobré matky mají ulepené podlahy, špinavé trouby a šťastné děti" je mi, ač nejsem matka, tak nějak filozoficky blízko:)

 Bílé poličky a barevné nádobí na černé barvě bezvadně vynikne a vůbec to nevypadá ponuře


 Ve střízlivém moderním designu taky dost dobrý, si myslim


 I v koupelně to jde


A tady už se pomalu přesouváme k tabulím jako plochám určeným k nějakým konkrétním sdělením. Co chybí v ledničce, ve špajze...recepty na koktejly v domácím baru, na buchty.....



Takovouhle skříňku asi nutně potřebuju!


Omalovat starou ledničku je teda nápad za všechny prachy. Kdyby ovšem současní výrobci ledničky nedělali tak, aby se stejně po pár letech pokazily a vy si museli koupit novou.


Mít pracovnu, tabulový dveře beru všema deseti!


Mini verze se skříňkou na klíče s poznámkami, co se dneska nesmí zapomenout.


No a pak taky můžete regulérně natřít nábytek. Proč ne.





A když je to všecko na vás moc, tak si prostě natřete kus něčeho a vyrobte si regulérní domácí tabuli.






Zdroje: http://shine.yahoo.com/at-home/chalk-full-ideas-12-creative-projects-using-chalkboard-191300323.htmlhttp://bs2h.com/making-ideas-for-chalkboard-paint-to-increase-the-creativity/ideas-for-chalkboard-paint-on-the-fridge-door/http://www.myhomerocks.com/2012/04/chalkboard-paint-ideas-for-a-blast-of-blackboard-decor/http://www.uppgrader.com/2012/01/chalkboard-paint/http://c1.likes-media.com/img/83900d3bc9db44fec9644c4480e3046c.600x

Mňo tak co vy na to? Tabulová čerň jo-o nebo ne-e?

Krásný týden
La Petite Anne

15 komentářů:

  1. kdybych na to někde měla v pokoji místo, tak do toho jdu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dobre mamy mají spinave podlahy, protože tam pada krida z tabulove zdi! (to je jediny negativum, co me -zatím- od porizeni tabulového kusu neceho odrazuje. Vypada to dobře, jen když je tabule dokonale umyta - a to si pamatujem ze skoly, ze není uplna sranda toho docilit, no a ten bordel z toho je proste všude. Ještě když ditko zacne napisy sundávat holyma rukama, to je pak labuzo...)
    Tak, to byl pesimisticky názor prakticke matky.
    (ale jinak beru tabulovou lednicku vsema deseti!)

    http://vydesenaprvorodicka.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V rámci googlení jsem narazila na slovní spojení "bezprašné křídy". Suď bůh, co to přesně znamená, ovšem problém by to mohlo vyřešit:) Minimálně takovýty křídový fixky nepráší, ale tím by se zas dítko určitě zvládlo parádně zaprasit, cha:)

      Vymazat
  3. Tabulovou stěnu miluji a nedám na ni dopustit...

    OdpovědětVymazat
  4. Brala by som tu chladničku,aj nejakú crazy oranžovú a hneď by to bolo retro aj s tou tabuľou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V odkazu na začátku mají i oranžovou! Mně se ale zase nejvíc líbí růžová a tyrkysová. Už bych se sebou fakt měla začít něco dělat:D

      Vymazat
  5. Já plánovala tabuli (kus natřené stěny) malochovi do pokojíku - ale - vzhledem k prašnosti jsme ji nakonec zavrhli, a ve hře je magnetická tabule, s možností popisu fixy. Budem vystavovat obrázky - fixy prozatím zabavíme a nepřiznáme... :-) A taky jsem se bála, co ta černá udělá s celkovým vzhledem pokoje - aby tam nebyla takříkajíc "tma". Ovšem fotky výše vypadají fakt super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je otázka, jak to s tím prachem vypadá u těch "bezprašnejch kříd", pod kterejma moc nevím, co si představit... ale i magnetky jsou prima a fixka si zkrátka počká na konec destruktivního období:)

      Vymazat
  6. Ahoj, mně se tento trend strašně líbí! Ale bohužel, jsem alergická na křídu, tak nezbývá než obdivovat na obrázcích.
    Jinak mám Tvé příspěvky moc ráda a říkala jsem si, že bych od Tebe moc ráda viděla nějaké tipy na levné zkrášlení bytu. Třeba z pokoje Tvé kamarádky Lenky jsem byla úplně nadšená, čela postelí byly super, renovace komody, no zkrátka... =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro, díky moc! Vynasnažím se DIY v interiérech věnovat trochu pravidelněji, mám s tím i určité plány, tak uvidime, jak dopadnou:)

      Co se týče alergie, existujou i takovýty fixy, co používají v obchodech i na sklo, ty by nemusely alergiím vadit:) A nebo magnetická bez křídy...

      Vymazat
  7. Dobrý den,
    uvedené fotografie jsou Vaše? Měl bych dotaz na použití techto fotografií.
    Děkuji

    OdpovědětVymazat
  8. Ve všech dobrých papírnictvích najdete křídové "fixy", kterými se v například popisují tabule s denním menu v restauracích nebo i sklo. Po zaschnutí vyniknou a nic z nich nepadá. Omývá se to taky dobře. Ostatně se na to můžete zeptat kdejaké servírky.

    OdpovědětVymazat