středa 7. srpna 2013

DIY kouzelná lampa

Tak nějak jsem u článku od dip dyingu dumala, co bych obarvila, a nakonec jsem dospěla k závěru, že ta nepoužíváná lampa na skříni by mohla být dobrej pokusnej králík. Měla jsem kdysi dvě, jedna byla větší, ale podařilo se mi ji roztříškat. Na tu menší jsem nenašla nic moc využití, protože je to spíše takové náladové světlo, ale na to zas svítila až moc. Tak jsem ji ještě donáladovatěla:)

Pokud chcete zkusit něco podobnýho, budete potřebovat:

  • akrylový barvy
  • štětec
  • papírovou pásku
  • no a lampu



Napřed si páskou na lampě vyznačíme, kam až má barva sahat. Nejedná se tedy o opravdický dip paint, ale jenom o efekt. Já jsem ho ale ještě trochu vytunila, to uvidíte.


Následně si namíchejte nebo použijte barvu, jakou chcete použít a vymezenou plochu natřete. Akrylovky jsou vodou ředitelný barvy, který ovšem po zaschnutí jsou naopak omyvatelný. Jakmile tedy něco natřete, dolů už to vodou nedostanete. Já jsem růžové nanesla asi tři vrstvy.



No a následně přišel ten špek. Jakmile růžová barva zaschla, přetřela jsem ji několika vrstvama bílé. Vypnutá lapma tedy vypadá takto:


A pak to kouzlo. Blik!


Struktura tahů jde samozřejmě vidět, nicméně se tenhle jev můžete pokusit minimalizovat tím, že si dáte majzla na drobné ztvrdlé kousky barvy a štětiny ze štětce. Což jsem neudělala, ale vědět to předem, udělala bych.

Tož to byl takový mini DIY projekt. No je vedro, no:)

La Petite Anne

12 komentářů:

  1. Vypadá to super a mně se tam i ty tahy štětce docela líbí, vypadá to zajímavě ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík, mně se ty tahy taky líbí, ale ty zaschlý kousky mě rozčilujou. Štětiny jsem vyšťárala:)

      Vymazat
  2. že mini projekt, ale s maxi efektom. parádne. Čo to nabudúce skúsiť so štetcom z molitanu alebo s penovou poduškou na make up, či hubkou... tupovanie? sa to tuším volá? efekt zostáva a nemusíš nič šťárat :)

    OdpovědětVymazat
  3. No tak to se mi moc líbí! Skvělý nápad!

    OdpovědětVymazat
  4. Tos mě dostala. Teď budu muset sehnat nějakou podobnou lampičku. (nebo z hedvábného papíru? Ještě uvidím.) Ale otázka na tělo, kde jsi vzala na stěnách ty "větve"? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík! Papírová tapeta se stromama pochází z obchodu Flügger z kolekce Light & Bright. Mají ještě černou na bílé a bílou na šedé:)

      Vymazat
  5. Skvely napad!!! Co takhle to udelat malym valeckem? Nebo treba trosku posypat trpytkama ( tam by se mohly eliminovat tahy stetcem). ... Nicmene bezva clanek jako vzdy!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třpytky by byly pak vidět jako černý, to bychom si nepomohly:) Myslím, že jediná možnost, jak to udělat tak, aby nebylo vidět nic, by bylo pomalovat to zevnitř, protože ta lampa je jinak z mléčnýho skla:D...ale bůhví, jak by todle dopadlo, hi

      Vymazat
  6. Moc pěkný nápad:) jsi šikovná:3 když jsem viděla tu papírovou tapetu se stromy, napadlo mě, že na lampičku by se takové obrysy také daly udělat, což? Ono by to pak vrhalo podobné stíny, jako jsou stromy na tapetě, ne?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eliško, to je úplně geniální nápad!! Ani nevíš, jak mě mrzí, že jsem tu druhou lampu rozmlátila, hned bych ji šla "ovětvit".

      Vymazat