neděle 31. října 2021

Střípky z nového bydlení

V novém jsme už víc jak měsíc, ale konec rekonstrukce je furt v nedohlednu. Zatím pořád hledám nějaký "rytmus bytí", ale moc mi to nejde, protože řemeslníci si u nás doma stále podávají kliky. A nějakou dobu ještě budou. Aktuálně jsme začali řešit rozpadající se balkón a repas oken a dveří, což jsou projekty, ve kterých budeme pokračovat až do léta. Netrpělivě čekáme na kuchyň, která se o pár týdnů posunula a ještě rozdělila na tři fáze místo dvou. Jinými slovy hotové není nic a ještě nějakou dobu ani nebude. V každé volné chvilce se snažím buď řešit drobné nedodělky anebo odpočívat. Na pořádné články tak pořád není prostor, ale abych vás nenapínala, vyfotila jsem dneska pár detailů. Jen tak, sobě pro radost... vám třeba taky!

Z ložnice...



Naše vestavěná skříň je zatím jediným novým kusem nábytku. Jinak máme všechno buď naše anebo co už v bytě bylo. Máme sice smělé plány na nějaké nové kousky, ale to vidím až tak za čtyři roky, až budu zas chodit do práce a vydělávat.


Zátiší s drátem. Tuto interiérovou dekoraci máme zatím téměř všude



V obýváku




Nový sametový potah na ikeáckou sedačku se ukázal být jako naprosto geniální záležitost. Všechny pusy od pribiňáku a dokonce i čárance propiskou! z něj jdou totiž vyčistit jen vlhčeným ubrouskem. A já ho napřed nechtěla ještě dávat, že bude nepraktickej.

Původní, šedesát let starej koberec jsme nechali odborně vyčistit. Jednou třeba pořídíme novej, ale zatím sem patří.


Vázy a nějaké nádobí, jak jsem ho vyskládala z krabic. Místo jim budu hledat...někdy


Minikousíček z kuchyně a pracovny


A dětský pokojíček



Koupelna se nám fakt povedla, ale taky ještě není úplně hotová. Kachličky potřebují ještě navoskovat a chybí nábytek, na který musíme našetřit. 


Krásný zbytek neděle vinšuju
post signature

16 komentářů:

  1. Já jsem tedy nadšená. Barvy, tvary, podlahy, tapeta se zvířaty, detaily, renovace původních prvků. Máte to krásné! Já tenhle živý eklektický styl můžu. Děkuji za inspiraci. A užívejte si to pomalé zařizování. Je to lepší než mít vše hotové hned :) TR

    OdpovědětVymazat
  2. Bomba! Ta koupelna je naprosto boží <3 Jak se osvědčil baldachýn? Skvělej, že jo? A co jsi to dala na zem za podložku? To furt řeším já..

    Renovaci oken teda krutě nezávidím, to bude za provozu asi velkej opruz... Ale rýsuje se vám tam jedno z nejhezčích bydlení, co jsem zatím viděla... B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omg dik! Si ty tvoje komenty budu tisknout do dózy na chvilky duševní nepohody :))

      Baldachýn je hitovka! Podložka na fotce je futon odkudsi z hlubin internetu, ale pod ním, což není vidět, je matračka z ikea s DIY potahem. Koupila jsem další dvě + látky, takže bude návod! A futon pude na jaře na balkón.

      Okna jsou psycho, ale stojí to za to :)

      Vymazat
    2. Na DIY se budu těšit! Rovnou si "objednávám" dopňkové rady, jestli jsi i řešila nějakou izolaci stěn za baldachýnem a jak to proboha míníš čistit :-) B.

      Vymazat
    3. Joo tak to ti řeknu rovnou - chcem tam vrátit původní dřevěný obložení, který ale musím napřed zbrousit a natřít spolu s garnýží, kterou musíme navíc ještě zkrátit, protože jsme novýma zdma zcvrkli pokoj. A jinak všecko je pratelný!

      Vymazat
  3. Dobry den, muzu se zeptat, zda jste v pokojiku tapetovali sami? Jinak musim rict, ze toho mame hodne spolecneho, co se tyce koupe prvorepublikove nemovitosti, jeji rekonstrukce, potizim s rekonstrukci spojenym, hledanim tech nejslozitejsich reseni atd.:D Fakt se kolikrat smeju, kdyz ctu Vase prispevky a vidim v tom nas..neustale zmeny jiz zmeneneho, nechapavost okoli, proc tak resime bydleni..a pak vidim podobne resice zde a je mi do skoku, ze nejsme jedini blazni, co jsou poprdeni ze sveho domova:D Strasne bych s Vami chtela pokecat:D

    PS: Spaletova okna jsme take repasovali..manzel je sice sileny z kazde nove praskliny ve dreve (stare drevo s novym naterem pracuje), ale je to autenticke, ma to ducha a luft:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Netapetovali, ale byly to dobře utracený peníze :) Tapetovala jsem si kdysi pokoj u rodičů a jako ten výsledek je jednoznačně rozdíl musím říct!

      No jasný, vždyť doma je to nejdůležitější! ❤️ A když to stojí tolik peněz, tak ať to za ně stojí, no né? Nejsložitější řešení to je naše, jsem ráda, že nejsme sami :D Zatím ale musím říct, že se ty naše složité volby ukazujou jako dobré, co u vás? Uvidíme teda hlavně u té kuchyně, to bude největší složitost

      Vymazat
    2. Ale jo, trnity cesty jsou nase - dnes je to tyden, co nam presekavali elektrinu v loznici a pokojiku, ackoliv veskery novy rozvody se delaly pred rokem a pul:D jenze jsme zjistili, ze puvodni reseni nam nevyhovuje..a takhle je to se spoustou veci..rozprodali jsme veskery nabytek z Ikei, tehdy narychlo kupovany, aby bylo v cem a s cim zit..ted uz preferujeme nabytek na miru, vestavene skrine..ale museli jsme si k tomu proste dojit. Nastesti manzel je muz cinu, nesnasi polovicata reseni, takze kdyz neco neni tip top, zacne to hned resit. Tak preju hlavne same dobre volby pri rekonstrukci, nas toho "dodatecneho" predelavani taky jeste dost ceka:D Tesim se na dalsi clanky!

      Vymazat
    3. Jooo haha tak přesekávání nás obávám se výhledově taky čeká, ale to prostě občas nejde jinak, si myslim :)))

      Vymazat
  4. My tu vanu máme pár cm od zdi, takže s rukou a hadrou se tam dá dostat, s mopem taky :) A kdyby bylo nejhůř, tak jde oddělat odpad a odšoupnout i vana ::D

    OdpovědětVymazat
  5. Zajímavé čtení.

    OdpovědětVymazat