pondělí 25. května 2020

DIY mozaiková mýdlenka - předplatné Cosy Craft Clubu V.

Jestli pozorně počítáte, je vám hnedle jasný, že mi do série DIY z Cosy Craft Clubu chybí čtyřka. S háčkováním si pořád nějak nerozumíme, tak jsme se vzájemně dohodli, že si dáme pauzu a zkusíme to znova za pár týdnů. Tentokrát tedy přeskočím k předposlednímu květnovému balíčku, ve kterém mi přišla sada na mozaiku!

Pokud sledujete moje unboxingy na instáči, tak už víte, že mi nedávno přišel matroš na dvě závěsná srdíčka. Poprvé se stalo, že jsme se s projektem takzvaně minuli, i když na mozaiku jako takovou jsem se moc těšila. Závěsná srdíčka opravdu nebyla a nejsou něco, co bych chtěla vyrábět, natož pak někam věšet. Ale to samozřejmě neznamenalo, že jsem tento projekt chtěla vzdát! Mozaiku jsem si vždycky chtěla hrozně vyzkoušet a navíc jsem si všimla, že některá dodaná sklíčka ladí s kachličkama v naší koupelně. Při prvním letmém pohledu to vypadalo, že je směs sklíček spíš hráškově zelená. Nakonec se ale ukázalo, že většina je spíš mentolová nebo šalvějová a mezi tím akorát pár výrazných kousků do žluta, tudíž dobrý. Takže jsem při návštěvě hobbymarketu v regálu vylovila tu nejjednodušší porcelánovou mýdlenku s tím, že to by mohlo na můj mozaikový projekt fungovat. A fungovalo!



Mýdlenek je u nás neustále chronickej nedostatek. Jedna na mýdlo na ruce, jedna na mýdlo na dítě, na moje vlasy, na manžela... Mýdlenka se proto zdála býti o dost praktičtější volbou než srdíčko.

Původní směs v balíčku obsahovala i hodně vzorovaných střepů, které jsem nakonec použila jenom z druhé čistě bílé strany na okraj mýdlenky, protože zelených už jsem měla málo. V balíčku bylo taky obyčejné lepidlo na papír (čili i dřevo), které ovšem při lepení skla ke sklu logicky nemohlo fungovat. Mně se nejlíp osvědčila tavicí pistole - s jakýmkoliv jiným lepidlem mi sklíčka po stranách sjížděla dolů, včetně vteřiňáku. Ke konci jsem pak ještě potřebovala pár menších střípků, které jsem si vyrobila za pomoci štípaček.

Uvažovala jsem taky, že místo dodané šedé spáry použiju bílou z vlastních zásob, ale nebyla jsem si jistá. Nakonec jsem na internetu našla tenhle obrázek, který mi v tom udělal jasno:

zdroj
Bílá by asi fakt dost svítila, což jsem nechtěla, takže jsme dala šedou a jsem spoko. Nalepená sklíčka jsem spárou zapatlala, tu nechala zaschnout, následně očistila vlhkým hadříkem a skalpelem.... a bylo to.

No a výsledek hýr! Přes pár začátečnických chyb musím říct, že jsem dost spoko. Vyzkoušela jsem si zase něco novýho a ještě mám teď věc, co jsme doma potřebovali.



Je hrozně zvláštní ten rozdíl mezi předmětem jenom olepeným sklíčkama a finálním produktem. Vypadá to úplně jinak!


A když se nám jednou smrskne potřeba mýdlenek, jiný využití se taky najde.


Tož tak. Zkoušeli jste někdy něco mozaikovat?
Krásný večer vinšuju
post signature

4 komentáře:

  1. Jdu sehnat dlazdice :))) do toho jdu... musim vymyslet nejaky dekorativni/ funkcni prvek na zahradu, jak tuhle techniku uzit :)

    Mejte se krasne!

    Ivka

    OdpovědětVymazat