úterý 19. května 2020

Dekor, ze kterého vám půjde hlava kolem!

Přiznám se, že tenhle článek chystám, mažu a přepisuju už nějakej ten pátek. Obličeje a hlavy na místech a v podobách, kde je úplně nečekáte, totiž v poslední době úplně zaplavily svět designu. A vybrat si jenom 10 obrázků byla docela fuška! Aktuálně vcelku nově frčí lineární obličeje podle Picassa, ale třeba květináče ve tvaru hlav už jsou s námi nějaký ten rok. A to bych to nebyla já, abych na toto téma nedala dohromady nějakou barevnou inspiraci. Takže tumáte!

1. Jestli se toho někdo nebojí, je to holandská firma Kitsch Kitchen. Obličeje v explozivní náloži barev nabízí na nádobí, květináčích, vázičkách, textilu... To vše v sympaticky originálním pojetí, které určitě neuvidíte na každým rohu.

zdroj
2. A zde již ten lineární gezicht, který pomalu začíná vyskakovat i z konzerv. Přiznám se ale, že se mi pořád neomrzel a vlastně mě hrozně těší, že se v designu začalo čerpat z umění. I když teda to spíš bude tak, že osoba č. 1 čerpala z umění a zbytek z té osoby, ale stejně.

Tyhle tácečky jsou vyrobené z hobby modelíny a v odkazu pod fotkou máte i postup

zdroj
3. A tady už keramický produkt (ač téměř identický) ze španělského studia Madriguera Workshop, který má v portfoliu širokou škálu produktů s obličejema. Však taky kde jinde než ve Španělsku by měly ty picassoidní ksichty vznikat, žejo!

zdroj
4. A zde se přesouváme ke ksichtům matissoidním. Český grafik Jan Skácelík má ve svém abstraktním portfoliu taky pár obličejů. Hlavně má ale boží Instagram, sledujete?

 zdroj
5. Další český zářez v tomto výčtu představuje limitovaná kolekce mojí milované In August Company, které jsem věnovala samostatný článek ZDE. Alespoň kapka Matisse je přítomná v hodně jejich věcech, ale přesně v té správné koncentraci, kdy původní inspirace získává nový význam. Ze všech ksichtů dnešní doby mi tyhle přijdou suverénně nejkrásnější, takže jsou taky z jejich eshopu vždycky hnedle pryč. Ale příště už to určitě stihnu!

zdroj 
6. Talíře s ksichtíky italského umělce Piera Fornasettiho myslím od vidění znáte. Motiv obličeje vytvořil na začátku padesátých let podle operní divy Liny Cavaliery a v dnešní době se tiskne na co si jen vzpomenete. Jistě chápete, že kvůli kontextu jsem tyhle nástěnné talíře fakt nemohla vynechat!

zdroj
 7. Škoda, že nemají tyhle vykulený vázy na fotce trochu lepší účes, co?


8. A tady jeden (skoro, ha) origo Matisse plagoš

zdroj
 9. Ačkoliv je můj blog primárně o bydlení, náušnice byly první kontaktní místo, kde jsem tenhle trend cca před dvěma rokama zaregistrovala. V pubertě jsem dlouhé a výrazné náušnice nosila pořád, teď už svoje pecičky měním jen při zvláštních příležitostech tak dvakrát ročně. Nebudu ale předstírat, že mé srdce po něčem takovýmhle fakt hodně toužilo. Instead of a Dark Lord you would have a queen! Jé vlastně moment, jinej šperk, pardon.

zdroj 1/2/3
10. Když už, tak už. Je libo tapetku? Mají ji i ve světlých tónech, což bude myslím v reálu moc hezký, ale na fotce to jde fakt blbě vidět, tak tu jedna černobílá.

zdroj

 11. A bonusová jedenáctka jako důkaz, že je to fakt všude!

zdroj
Tak jo, to bychom měli. Co vy a obličeje? Jedete v tomhle trendu taky anebo vám stačí zrcadlo?

Krásný den vinšuju

post signature

1 komentář: