čtvrtek 28. února 2019

Dánský penzion a jaro v luftě

Když nad tím člověk začne trochu přemýšlet, ty jarní teploty posledních dní rozhodně nevěstí nic dobrého. Osobně ale volím cestu blaženého štěstí z voňavého jarního vzduchu a nadávky na apokalypsu si stejně jako vloni schovám až na srpen, kdy toho vedra budeme mít opět všichni plný brejle. Teď mám náladu na plánování procházek a výletů a při té příležitosti jsem si vzpomněla na byt majitelů jednoho krásného penzionu v dánském Tisvildeleje, na který jsem před časem narazila na femina.dk. Dánsky sice umím asi tak pět slov, ale pomocí Googlu jsem se z článku dopídila toho, že je to penzion, že ho provozuje manželský pár se synem, a že jestli chcete, můžete tam klidně jet.


V Dánsku jsem byla osobně myslím třikrát - jednou na soukromém výletě v Kodani a dvakrát v pevninském Dánsku na naprosto báječných červnových pracovních cestách. Dánsko je boží. Okouzlila mě malebnost jejich vesniček, jejich gastronomie, kávová kultura i až pedantská čistota všeho a všude. A to, že Dánsko je v podstatě synonymem pro dobrý design a vkus, asi nemusím říkat dvakrát. Ačkoliv to asi není zrovna první volba při plánování dovolené, rozhodně je to země, kam se vždycky hrozně ráda vrátím. No a do tohodle penziónu bych jako jela kliďo hnedle.

Světlý interiér, obrazy, květena, prkenná podlaha....jo tak já se prosim hlásím. Ta svěží barevnost a příjemný mix stylů mi teď hrozně hrajou do nálady.



Úplně mi to teď připomnělo, jak jsem si jako malá holka na chalupě vysnívala svůj vlastní penzion s kavárnou. Dokonce jsem babičku s dědou nutila dělat mi hosty! Heheheh





OMG růžová stěna s galerií? Boží.


Čekujte ten strop! Sice bych se tam asi pořád třískala do hlavy, ale úplně vidím, jak v tom dřevěným baráku všechno tak báječně vrže a nic není rovně.



Taky už si v hlavě plánujete letošní výlety? A byli jste někdy v Dánsku?

Krásný zbytek posledního únorového večera vinšuju, od zítřka už ten rok 2019 začíná navostro!

Originální článek odsud
post signature

7 komentářů:

  1. Ty retro akty jsou vtipné:):):):)))))Jinak penzion vypadá krásně.
    Pěkné dny přeji.
    I.N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žejo, ta nahatá paní v pozice tanečnice mě dost fascinuje :D

      Vymazat
    2. :):)To je fakt síla:):)

      Vymazat
  2. Penzion boží, ložnice láká skočit šipku s rozběhem a retro akty inspirativní :P! Na dovolenou bych jela hned! Ale čověče, stejně asi možná radši někam do Lisabonu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by mě zajímalo, k čemu tě inspirovaly? :D :D V Lisabonu je taky krásně, eštěže jsem si dala vloni obojí, letos pojedu tak možná prstem po mapě, smrk

      Vymazat
  3. Ta tanečnice opravdu pobaví a nejde přehlédnout :) Interiér se mi moc líbí, hlavně třetí a šestá fotka. Mám ráda tyhle mišmaš obrázkové galerie, a ty hnědé možná TON židle bych brala hned :) Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je vostrá, navíc stojí na nějakým šutru nebo rantlu, nechápu!

      Vymazat