pondělí 30. listopadu 2015

Můj pracovní koutek

Člověk by si myslel, že jakmile vyleze ze školy, už žádnou home office nepotřebuje a k pracovnímu stolu mimo zaměstnání znova jaktěživ nesedne. Ha - ha. Jo, tak to možná v nějakým jiným vesmíru, v tom mým teda nikoliv. Nicméně ono to s tím pracovním stolem doma nemusí být taková trága...doma si při práci přeci jenom můžu hodit nohy nahoru a obklopit se tím, čím chci. 

Takže tu vám představuju místo, kde vznikla většina článků z uplynulého roku, pokud jsem se tedy zrovna nepřesunula do postele (hned vedle).



Stůl je kombinace mojí staré desky, kterou jsem vlastnoručně přebrousila a přelakovala a přišroubovala k ní nohy z Ikei. Židle je po prarodičích a potahovala jsem ji už kdysi dávno, článek o potahování tady.

S těma nohama to bylo docela legrační - dotáhla jsem je domů cca v devět večer...a okamžitě jsem je musela začít šroubovat, já, chcíplina, přímo do masivu, bez akuvrtáku. Ale zvládla jsem to a hned ten večer jsem se mohla poplácat po rameni, jakej jsem pašák.


Mramorovou poličku mám z Nordic Day. Levná nebyla, ale je mramorová! No a pak už jen pár nezbytných drobností, pohlednice, krabičky, kaktusy...a samozřejmě moje milovaná lampa opět z Ikei. Ve větší krabici schovávám všechny kábly, v té menší mám washi pásky. Skleněný box pak obsahuje takový ty papírky, který nedokážu vyhodit - lístky z kina, koncertů, účet od bot nebo hezkej letáček.




V drátěném koši schraňuju tubusy, vodováhu, balicí papíry a stativ. Kam jinam s tim, že? Jako odpaďák mi slouží ikonický Le Sac en Papier zase z Nordicu. Jsem s těma svýma nákupama dost monotematická koukám. Papírový pytel mě dost baví a musím říct, že je překvapivě i vcelku praktický. Samozřejmě do něj neházím ohryzky ani čajový pytlíky, ale to by mě v ložnici stejně ani nenapadlo.




Co se týče obrázků, tak moje oblíbené krokusy od Myyny předpokládám znáte a jestli ne, tak byste je teda poznat rozhodně měli. Ideálně osobně, protože jsou fakt překrásný (pro ty, co milujou jaro a akvarel jako já, prostě must-have). Druhý obrázek s gejšama mám od rodičů z Japonska.


Pracujete doma? A jak vypadá vaše home office? Omluvte mé ISO. Papa

post signature

10 komentářů:

  1. Krásné, light, minimalistické, rozkošné!!!
    Home office se mi teprve tvoří, jelikož právě dokončujeme kompletní rekonstrukco bytu, ale je to naplánováno tak, že bude patrová postel a pod ní pracovní brloh s obří deskou, kam se mi vejdou všechna skripta, knihy, výkresy, notebook a další halda nutných věcí. Za zády pak poličky na rozrůstající se sbírku knih vědeckých, beletrie, o grafice, programování a fantasy. Prostě můj prostor pro tvoření :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Věda, beletrie, programování a fantasy? Dobrá sbírečka :)))

      Vymazat
  2. Holka, máš to krásné! A díky za kompliment! :)
    Líbí se mi dost ty nohy od stolu a taky ta láhev s vodou. Jeden čas jsem to taky zkoušela, ale ani jsem se té vody nedotkla, tak jsem to pak vzdala a zas si chodit "čepovat" ke kohoutku. Když si vzpomenu.
    Dráteěný koš zatím hledám, ale radši bych ten pravý, starý, na dřevo, co se válí v kdejaký stodole. V létě snad ukecám nějakého stréca na Moravě.
    Židle úža! To je taková ta, co příjemně pruží, že jo? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já díky! Krokouši sou boží, to se chválí samo :)
      Já mám v noci často hroznýho sušáka, ale nedokážu se zvednou z postele, takže karafa se mi teda dost osvědčila... Křeslo vskutku mírně pruží, budu mít dokonce dvě a to bude teprv pruženíčko!

      Vymazat
  3. Moc pěkný koutek!! My ten náš zatím stále plánujeme, respektive, sháníme hlavně stůl..chceme vintage a nejhorší je, že máme přesnou představu =D, takže se to dost blbě shání.. Anebo prostě čekáme, až nás něco udeří do nosu, že to bude láska na první pohled..zatím nic.. =D

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha, já původně chtěla takový ten starý pracovní stůl se šuplíkama a dvířkama...ale pak jsem to vzdala, aukro mi nepřálo

      Vymazat
  4. nádherné místo :), ty nohy se mi děsně líbí a mramorová deska, ach!

    OdpovědětVymazat
  5. Máš to moc krásný, papírový pytel ne jen že je praktický, ale vypadá dost dobře. Doufám, že jednou budu mít taky takový hezký koutek. (I když bych potřebovala o píď větší.)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc krásné a hrozně inspirativní. :-) Asi jsem se zamilovala do tvého blogu :-)

    OdpovědětVymazat