neděle 7. prosince 2014

Vánoční ferm LIVING

Musím přiznat, že ferm LIVING mi vždycky přišel jako dost předražená značka, která má stejnak dost podobný věci jako jiní skandinávští výrobci. Jenže teď, když mám díky práci možnost si jejich věci ošahat a srovnat s ostatníma, se můj pohled na tuhle dánskou značku dost proměnil. I bych řekla (a nemyslím si, že jsem daleko od pravdy), že ti, co mají podobný věci, je kopčí právě od fermu.

Ferm se vyznačuje dost osobitým designem - některý věci bych označila za vyloženě "divný", ale v dobrým smyslu. Používají barvy a vzory, které nejsou prvoplánovitě líbivé, ale o to víc se vám zažerou pod kůži, když si nad nimi krátce zakontemplujete. Kromě toho si ale u téhle značky nejde nevšimnout naprosto top zpracování, což ovšem z obrázku nikdy úplně nepoznáte. Používají ekologický materiály, textilie jsou ze stoprocentní organické bavlny, tisky jsou všechny ruční...a všechno naprosto perfektně udělaný. S ostatníma se to fakt nedá vůbec srovnat, jak dalece je ferm převyšuje - jenže ta cena tomu pak taky odpovídá, mňo.

Tak sem si říkala, že vám ukážu pár obrázků z jejich vánoční kolekce, která tedy tradičnímu pojetí Vánoc v české kotlině úplně neodpovídá, ale to mi tak nějak vůbec neva.


Dárkové sáčky "postříkané" barvou mě dost nadchly. Mám hroznou chuť si takovej papír letos vyrobit.


Nebo aspoň ubrus, ach ich. A ta modrá!



Vánoční ozdoby mají tedy hodně dyzajnový, ale přitom vlastně velice jednoduchý. 


Soudě dle stavu modřínu fotky vznikaly tak někdy v srpnu :D




 Já strašně nutně potřebuju tu veverku!


A tohle je prosím můj nejoblíbenější produkt z téhle kolekce - hvězda na stromek. Její cenu jsem radši vytěsnila, ale jinak jí teda asi dost potřebuju. Bůů, tak nic.


Máte doma něco od fermu? Obrázky všechny skrz Nordic Day.
Krásnou adventní neděli
post signature

7 komentářů:

  1. Já jo, ale ne vánoční. Tohle je pecka!

    OdpovědětVymazat
  2. Já je miluju a díky, že zas kvůli tobě utratím hrozně peněz! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Trosku teda s krizkem po funuse, ale kdyz tu hvezdu tak strasne nutne potrebujes :) http://www.youtube.com/watch?v=aA9oZbVFwQA
    vsichni vime, ze jsi takova sikovna, takze urcite tohle levou zadni :) My to zkouseli s kolegy v praci pred Vanoci a jsou fakt pekny ty hvezdy. Akorat k tehle teda potrebujes sirsi a tedy i delsi ty prouzky a na konci to jenom zahnes dovnitr, nebudes tam delat ty hroty a je to... si mysim :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, děkuju, tož třeba za rok :)) Akorát já už teď nemám čas vytvořit si ani culík, tak nevim :D

      Vymazat
  4. Zcela s křížkem po funuse, ale ten modřín je podle mne cedr, takže mohly vznikat klíďo i v listopadu :-). Jen technická! :-)
    Lea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, máš pravdu, je to cedr! Vánoční kolekce se ovšem fotí většinou už na jaře, některé značky je dávají do prodeje dokonce už v únoru! No joke. Ferm až tak v tom srpnu :)

      Vymazat