neděle 14. prosince 2014

Můj adventní box a tak všelijak podobně

Sice je toto téma podobné článku o svícnech z listopadu, tak jsem to původně chtěla nechat být, ale když jsem si teď, na třetí neděli adventní, konečně nachystala i ten svůj komorní adventní "věneček", nedá se svítit, musí to na blog.

Adventní boxy, respektive krabicosvícny na čtyry svíčky, který můžete jinak použít samozřejmě během celýho roku, mě fascinujou od chvíle, kdy jsem je letos na podzim uviděla poprvé. Napřed jsem si myslela, že jsou naprosto boží a chci je všechny hned. Pak to přešlo ve fázi "uvidíme, necháme to ještě chvilku odležet", kterážto fáze se postupně opět překulila ve fázi "ano, opravdu ho nutně potřebuju". Jelikož se ovšem stále jedná o novinku, bohužel blogosféra zatím není zaplavená tunou stylingů na toto téma, dnešní obrazová příloha tedy bude mírně suchá.

Takže obecně: tyhle boxy jsou boží, seženete je v různejch barvách i rozměrech a můžete do nich narvat co vás jen napadne. Třeba křečka. Jelikož je ten advent, já volím baňky.




Jenom dvě baňky a já jsem plně happy. Mimochodem - tohle je letos zatím předčasný, nicméně baňky (kvalitní český skleněný baňky, aby bylo jasno) se nejlíp nakupují ve výprodeji, já si jich vloni koupila spousty v Brně u Vágnera. Doma to sice kvůli Fanouškovi (kocour) letos zase vypadá na stromeček ve znamení čínského plastu, jinak ale na poctivý český baňky nedám dopustit a obávám se dne, kdy ty naše skláře plastiková konkurence převálcuje natolik, že zavřou krám. 

Tenhle box jsem vystajlovala pro své vystoupení v Sama Doma, kam jsem byla vyslána mojí paní zaměstnavatelkou. Na kameru nebyl vidět, ale zůstalo jim tam ve studiu jako dárek, tak jsem si ho aspoň vyfotila na telefon, protože to byl můj oblíbenec.



Jak vidíte, do takovýho boxu nastrkáte během pěti minut cokoliv a mně se to teda líbí hrozně. Samozřejmě to jde i romantičtějšími způsoby, než ty moje minimalismy.


http://www.vitvitarevitast.se/jul/ljusstake-glasbox-1.html

http://idylloghim.blogspot.nl/2014/11/1sndag-i-advent.html
http://www.mywhitecountryhouse.se/ljusstakar-och-lyktor/ljusstakar/glasbox-ljusstake-massing-ib-laursen.html

http://www.lilysandhoney.se/jul-1/ljusstake-glasbox

http://www.bysand.fi/?m=201212&paged=2
http://www.stoermetaal.nl/house-doctor-kandelaar-square-10x10-ijzer.html
http://www.wunderkitsch.dk/shop/house-doctor-lysestage-1674p.html
Tolik k tomuto. A jak vypadá váš adventní svícen?
post signature

3 komentáře:

  1. banky jsou supr napad :) me se nejvic libi ty posledni dve fotky - plne sisek nebo s jednou prostou vetvickou. nas venec letos vypada takhle: http://ma-cet.blogspot.cz/2014/12/blog-post.html
    hmm.. to by byla taky pekna alternativa, naplnit ten skleneny box temahle malyma bankama nebo treba retezem se svetylkama nebo...

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem z těch beden taková v rozpacích, vůbec nevím jestli se mi to líbí nebo ne :-)

    OdpovědětVymazat