Budete potřebovat:
- zralá rajčata - ale doopravdy zralá, hezky si je vočuchejte. Rajčata dovezený z druhé půlky zeměkoule a utržený před měsícem, "dozrálá" někde v bedně, nebudou to pravý ořechový. Potřebujete měkká, zralá a hlavně voňavá rajčata, takže nešulit!
- bazalku
- česnek
- sůl a pepř
- olivový olej
- bagetu nebo chleba či co chcete
No a dále je to prostě ízy. Nasekejte rajčata na kostičky, osolte, opepřete, oolejujte:), obazalkujte a promíchejte....a nechte třeba hoďku odležet. Italové by možná oddělali zrníčka, ale já se ráda pokecávám, haha. Pokud máte rajčata bez chuti, musíte více dochucovat. Já zrovna bohužel měla, takže jsem hodně solila, olejovala i pepřila. Pomůže to, ale jenom trochu.
No a pak už zbývá jenom odleželá rajčata naskládat na bagetky a všechno to hezky upatlaně zkonzumovat. Nejíst bez talířku na bílým koberci!
Pokud se vám to zdá až příliš jednoduché, můžete si bruschettu všelijak zmodifikovat. Přidejte třeba černý olivy nebo pecorino... A zalejte sklenicí vína! Jako rovnou do břicha, né do směsi. No a tak.
Buon appetito!
La Petite Anne
jéééé, mňáááááááááááám :-D
OdpovědětVymazatPřesně! :D
Vymazat