středa 2. ledna 2013

Všechno to omotám!



Předloni na jaře jsem v období před státnicemi prokrastinovala opravdu vcelku extrémním způsobem. Nejenže jsem měla mononukleózu, čili mi do hlavy nelezlo vůbec nic a sem tam jsem si nebyla ani schopná vzpomenout jakže se jmenuju a kde to sakra jsem. Já se navíc rozhodla komplet předělat svůj studentský pokoj, aby mi vydržel až do těch třiceti, jak mám od rodičů dovoleno.

O tom, jak postupovat při renovaci studentských pokojíků, si povíme zas jindy. Dneska se chci zaměřit na jeden konkrétní projekt, který jsem pro svůj pokoj tenkrát zrealizovala a to sice omotávání všeho, co mi přišlo pod ruku. No, to zas trochu přeháním, nicméně cosi jsem věru omotala. Základní myšlenka vzešla z potřeby velké dekorace na poličku nad postel, jelikož prostor nad ní byl tak nějak smutně nezaplněný. Na tapetách, které jsme lepili způsobem stavícím Pata a Mata do pozice žabařů, se mi opakuje motiv větví. Chtěla jsem tenhle motiv zopakovat, tak jsem se vydala na zahradu pro ten správnej klacek. Ten jsem posléze ořezala, zbavila kůry a nabarvila akrylovou barvou, kterou mám na (zas jiné) stěně. No a přišlo to omotávání:



Pak jsem za nějaký čas dostala kytičku, která měla chudinka dost ohavný květináč, tak přišlo na řadu zase to omotávání.

No, a abyste viděli, jak se to jako dělá, ukážu vám to na něčem jednoduchým, co vám může posloužit třeba jako lowcost dárek, a to sice na obyčejné propisce. Tužky nedoporučuju, nevím, jak by se to ořezávalo.

Budete potřebovat:

  • Předmět, který chcete omotat
  • Barevné bavlnky (množství závisí na omotávaném předmětu, počítejte ovšem, že to bude víc, než se vám zdá)
  • vteřinové lepidlo – takže malé dětičky z toho radši vynechte, aby si nepřilepily ručičky


Já chci omotat jenom černou část propisky, takže pero ze všeho nejdřív rozšroubuju.
Posléze na malou sekci napatlám kolem dokola lepidlo a bavlnku (zde používám pouze jednu nit, pro větší předměty se nebojte nitě zdvojit) omotám jako na obrázku. Kousek, který jsem založila dolů, normálně omotám, vidět to nebude. Pokračuju po menších sekcích, aby mi nezaschlo lepidlo. Stejným způsobem pokračuju i s další barvou.


Na konci bavlnku přilípněte kapkou lepidla a je hotovo!

U větších a strukturovanějších předmětů je omotávání o poznání složitější, než u propisky. Není tak snadné vidět každý kousek, který omotáváte, a můžou vám tam tak vznikat mezery nebo se bavlnky budou naopak překrývat. Čili na to pozor!

Jinak jak vidíte, jde o poměrně jednoduchý nápad, jak vylepšit cokoliv, co to potřebuje.

A to je pro dnešek všechno děti
La Petite Anne

4 komentáře:

  1. To je ale parádička... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, Tvůj nápad založit takovýto blog se mi moc líbí. Je pravda, že skvělých anglických jsou mraky, ale v češtině jsem asi ještě na žádný dobrý nenarazila (ale z ruličky od toaleťáku toho Češi zvládnou udělat fakt hodně!).
    Mně zaujal "obalený" květináč. Chtěla jsem se zeptat, kolik tak bavlnek si potřebovala a jak dlouho Ti to zhruba trvalo? (Strašně nerada odcházím od rozdělané práce). Díky moc =).

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, díky moc! Jinak květináč určitě stihneš udělat na jeden zátah, sice už je to delší doba, ale řekla bych, že jsem na něj použila tak pět až šest bavlnek a něco mi určitě zbylo:) Hezký den!

    OdpovědětVymazat
  4. Mně se strašně líbí ta haluzka!!!

    OdpovědětVymazat