Tak a dneska trochu
jinak. Moje drahá polovice už delší dobu prudí, ať mu udělám chilli noc carne,
tak já teda že jo. Je to recept můj – čili jestli chilli někdo jedl v Texasu
se sombrérem na hlavě a bude mít pocit, že takhle jako ne, tak sorry. Je to
značně mňam, nicméně nic pro vegetariány a jiné býložravce. Vy se na to možná radši ani nedívejte.
Budete potřebovat:
- hrnec s kvalitním dnem
- červenou cibuli – 1 velkou či pár malých
- mleté hovězí maso, popřípadě směs hovězího a vepřového (trochu lehčí varianta)
- velkou papriku – jestli to chcete pěkně barevný, tak zelenou
- konzervu červených fazolí
- půl konzervičky kukuřice
- rajčata – buď dvě velikánský či víc menších
- krabice rajského protlaku
- kukuřičnou mouku na zahuštění
- pálivá paprika, chilli nebo chilli papričky, česnek, koriandr, sůl, pepř, olej
- co k tomu: my si děláme kynutý placky a la pita, ale ideální jsou samo tortily
Co s tim:
Nasekáte cibuli, kterou osmahnete na olivovým oleji. Jakmile to zesklovatí,
přidáte omytý mletý maso a orestujete, dokud na povrchu nezhnědne. V této chvíli
také poprvé osolte a opepřete.
Zatím to vypadá
všelijak, ale to je v pořádku. Přidejte pálivou papriku, a jestli chcete
(a nemáte čerstvý koriandr, jako jsme neměli my) tak okořeňte něčim zeleným
(např. tymiánem). Na to do hrnce přidejte konzervu fazolí i s nálevem, tak
dvě až tři lžíce kukuřice a nasekanou papriku.
Promíchejte a přidejte rajčata a
následně protlak. Posléze nechte probublávat na sporáku by voko dohromady tak
30 - 45 minut. Tak deset minut před koncem přidejte česnek, chilli (jak je liboJ) a zahustěte
kukuřičnou moukou. Jestli nemáte, tak nic.
Nakonec kydněte
naběračkou do talíře a zasypte koriandrem (zde chyba v matrixu, prostě
nebyl) a snězte s teplou plackou. Pro odvážné možno ještě zasypat
čerstvými chilli papričkami. Varianta č. 2 je kydnout do tortily, zasypat sýrem
a na chvilku pod gril. Následně sežrat a zalít pivem.
Ještě bych chtěla předeslat, že si rozhodně nemyslím, že byste byli natvrdlí a potřebovali takhle podrobný fotoromán, ale Kubikula fotil jak divej:).
Přeji dobrou chuť a hlavně následné trávení
La Petite Anne
Vegetariáni to pojijou se sójou a budou tež mlaskat.
OdpovědětVymazatDoporučuju úplě nakonec přidat 3-4 kostičky kvalitní hořké čokolády.
OdpovědětVymazatTo už jsem slyšela, příště vyzkouším, díky!
Vymazat