neděle 12. června 2022

Brazilská džungle v Sao Paulu

Dneska to vezmeme z trochu jiného soudku. Na tenhle neuvěřitelně zelený byt jsem narazila při hledání inspirace na balkóny, kdy jsem v touze po něčem "jiném" brouzdala ve vodách mně dosud nepoznaných (rozuměj "obvykle googlím v angličtině"). A výsledek byl ten, že mě po čase zase jednou něco nadchlo. Tolik zeleně, ale i barev a zajímavých retro kousků se hned tak nevidí! Hrozně mě baví, jak je interiérový design podmíněný i geograficky, ale k nám v české kotlině se vždycky dostane jenom něco, co u nás zrovna frčí - např. styl provence nebo skandinávský styl a podobně. Nechci z tohoto jediného interiéru odvozovat celou Brazílii, ale ohromně mě osvěžil, takže šupsemsnim!

Pokud jsem to pochopila správně, byt je situován spíše ve starší, ale i tak stále zatraceně vysoké zástavbě, a patří mladému páru se psem. Mnohonásobně košatější reportáž i s videem najdete v portugalštině zde.



Kromě všudypřítomné zeleně se mi hrozně líbí i využití barev - samé syté odstíny, fantastická zelená a modrá... jsem vyřízená. Kromě retro nábytku se sem skvěle hodí i etno domorodé doplňky, které k Brazílii zkrátka patří.




Jsem naprosto hotová z jejich jídelního stolu, který mi připomíná legendární konferenční stolek od Vitry. Co se týká výmalby jen do určité výšky stěny, to mě taky pořád hrozně baví. Nejvíc se mi na tom líbí právě to, když linku rozbijete obrazy.




To čelo mě teda taky ohromně zajímá. Naše čalouněné pořád miluju, ale jeden malej záškodník z něj začal pravidelně oloupávat knoflíky a místy už začíná být od našich hlav trochu ošoupané.


No a nemůžu vynechat ani balkón, který jsem ukazovala už v článku hýr. Ten je, ach




A prosimvás, tohle je pro mě zlatý hřeb, kvůli kterými si stojí za to rozkliknout zdroj. Stará původní koupelna, která je ale tak kouzelně zabydlená kytkama, že být moje, tak by se mi ji skoro ani nechtělo měnit.


Celý originální článek i s dlouhým videem v portugalštině doporučuju prohlídnout na Life by Lufe.

Tož krásný zbytek neděle vinšuju! Já jsem teď vcelku namotivovaná konečně s několikaměsíčním skluzem přesadit aspoň pár kytek, heh
post signature

11 komentářů:

  1. Přesně tyhle interiéry me baví! Nevyumělkovaný, věřím (možná naivně), že všechny ty věci milujou a nějak je poskladali do nádhernýho výsledku, místo aby nakoupili vzájemně ladící doplňky a vytvořili předem daný styl. Jako bordelarka tam vidim velkou praci s prachovkou a vysavačem, takze by to pro me nebylo, ale obdivuju to moc. A ted balkon je pecka. B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo, taky jsem nadšená :) A stran luxování doporučuju Dyson :D Investice větší, ale taky progres jako pořízení myčky na nádobí čoveče

      Vymazat
    2. Dobrý tip! Ale ja nemam ani tak problem s výkonností luxu jako s tou svojí :-DD

      Vymazat
    3. Já měla dycky problém ten pitomej lux vůbec vyndat, najít zásuvku, pak se s ním motat po bytě - jenom ta představa mě vždycky odradila od toho ho vůbec vytahovat :D Což s Dysonem odpadá, vytáhnu, vyluxuju drobky, vrátím zpět - a všechno jednou rukou s děckem na boku. Tak, a teď by mi za tu reklamu mohl Dyson poslat nějakej příspěvek :D

      Vymazat
    4. Myslite akumulatorovy vysavac? Uz nad nim premyslim taky nejakou dobu..

      Vymazat
    5. A to ja docela dobry vysavac bez šňůry mam. Ne Dyson, ale zas to ma nastavec, ktery vážně umi dostat psi chlupy z gauče! Nicméně moje predstava o snadnem uklidu zahrnuje spis služebnou :-) Ale kdyz uz mame reklamní okenko, nemas tip, kde bych se mohla poohlédnout po gauci? Potrebovala bych, aby mel lenosku (moje kancelář) a pratelny potah. A aby nevypadal moc rustikalne. Cenove se mi nechce davat vysoke desetitice (ale dam je, kdyz budu moct věřit, ze se za pet let neprosedí nebo dokonce nerozpadne). Nenarazila jsi na nejakou znacku pri pátrání po kreslech? B.

      Vymazat
    6. Lali, jojo - za mě opravdu zásadní investice!
      B. haha no tak to jo, to mám stejně, ale u nás naštěstí plošně luxuje manžel, já luxuju cca 4 denně akorát lokální problémy :D Gauč bohužel moc nevím, když jsem hledala křeslo, něco jsem zahlédla na Westwingu, ale stran kvality jsem malinko nedůvěřivá. My máme doma zatím klasika ikeu a k tomu boží potah z etsy

      Vymazat
    7. No luxovat 4x denně, byť lokálně... Je vidět, ze tentokrát fakt nejsme na stejny vlně. Ani naše vysílače nejsou blizko sebe :-D Ja jsem prave na gauc koukala všude možně, ani na Bonami nejsou špatný. Jenže ho chci osedět. A vetsina nema ten pratelnej potah. A po tom, co minuly měsíc náš stařičký gauc prozil tyden morovych ran (batole naň obtisklo podelany zadek, pak se pocuralo a pak ho pes dvakrat poblil - nikdy driv se nam nic z toho neprihodilo :-o), je jasny, ze vyměnitelny potah je na spici priorit. Do Ikey jsem sla celkem s důvěrou, ale nic moc :-( B.

      Vymazat
    8. Nojono, já pokud to jídlo od snídaně/oběda/večeře pod stolem nevysaju, tak ho moje mladší děcko přijde záhy po vyndání ze židličky posvačit :))) To samý platí pro suchou plastelínu co odpadá když se otevře kelímek, pro vyházenou hlínu z květináče (minimálně 1x týdně, spíš víc, někdy i 3x denně) a pro mravence, kteří u nás donedávna bydleli :D :D Takže tolik k luxování :)))

      Pratelný potah máme a potvrzuju, že je to super věc. Ale teda k tomu můžu taky posloužit jednou poznámkou - ten náš nový potah je sametový. A samet je taková srandovní tkanina, ze které jde všechno dostat jen vlhčeným ubrouskem. Magic! Držím palce s hledáním :)

      Vymazat