pondělí 6. prosince 2021

10 českých značek, které bych si přála najít pod stromečkem

Druhá adventní neděle za námi, Vánoce za rohem a nechci stresovat, ale čas na to pořídit opravdu krásné dárky rychle ubývá! A protože mám pocit, že poslední dobou se mi podařilo ulovit věci od samých fakt báječných značek a tvůrců, nemůžu se o své oblíbence nepodělit. Všechny následující položky jsem buď sama darovala sobě nebo svým blízkým, případně si je opravdu hodně přeju, mrk mrky mrk Ježíšku!

Tož pojďme rovnou na to, není čas na hrdinství!

1. In August Company - moje nejoblíbenější "home" česká značka, kterou cpu všem a všude, protože ji prostě miluju. Pozvolna sbírám jeden kousek za druhým a ráda jejich doplňky dávám i jako dárek. A bacha! Pokud Karolíniny malby máte rádi stejně jako já, upozorňuju, že jdou sehnat i v jiných podobách jako spolupráce. Teprve nedávno jsem třeba objevila, že Pokojovky mají v nabídce In August květináče. A to hodně chceš. 

2. Pyžama z nového eshopu Na kutě, který patří pod brněnskou značku módy Reparáda, jsou z kategorie "opravdu hodně moc si přeju". Pyžamo totiž dlouhodobě řadím mezi svůj nejoblíbenější oděv, ale zároveň je to něco, do čeho se člověk sám o sobě místy zdráhá investovat. I proto je myslím naprosto ideální dárek - a třeba takové mušelínové, no tak to zní jako úplný nebeNa kutě se teprve rozjíždí a spousta kategorií je na webu spíš jako teaser, hrozně moc se ale těším, až začnou šít lůžkoviny. A abych nezapomněla - mají opravdu krásné poukázky od ilustrátorky Anny Vančurové. 


3. Eshop México Mágico na mě nedávno vyskočil někde na síti a já zas byla jednou vděčná cíleným reklamám, haha. Ale vážně - tenhle malý obchůdek česko-mexického páru mi splnil dlouholetý sen. Do CZ totiž dovezli doplňky z pravých Otomi látek, které pro ně vyšívají mexické babičky. Na otomi jsem poprvé narazila v roce 2013, když jsem smolila tenhle prehistorický článek o čelech postelí - a zhruba od té doby po něčem s otomi výšivkou toužím. Takže jsem si k Vánocům koupila povlak na polštář a mám z něj fakt obří radost. Povlak došel krásně zabalený a voňavý - jak ho asi prala pravá mexická babička, což mě dorazilo úplně. Láska naprostá. Na eshopu toho mají pár a i v střídmých barevných kombinacích, takže mrkněte, dokud jsou! 


4. České zahradnictví Loukykvět je z kategorie těch darů, které jsem sama pořizovala. Všechno je sezónní a aktuálně mají v nabídce semena. Pro maminky a babičky myslím ideální dar! Doufám teda, ehm. Nabídka už se ale tenčí, tak doporučuju neotálet. Až do Vánoc jde ovšem pořídit semínkové předplatné, takže s prázdnou neodejdete v žádném případě. A pokud jste z Prahy, můžete pořídit dokonce předplatné čerstvých květin!



5. Značka Plove a jejich nová kolekce ručníků a županů připomínající finské ilustrátory opět spadá mezi "významně mrkám na Ježíška". Po barevných a zajímavých osuškách pasu dlouho a tyhle odškrtávají téměř všechny moje požadavky. A navíc jsou české - co víc si přát?


6. Nedávno jsem urputně sháněla nějaký pěkný malý košíček s víkem. To se kupodivu ukázalo jako docela problematický požadavek, dokud jsem nenarazila na eshop Krásy Orientu. Najdete u nich i hromadu dalších doplňků a orientálních potravin, mně nejvíc nadchly právě ty krásné košíčky - každý je originál a od každého mají tudíž jenom jeden. Nějak záhadně jsem odolala touze koupit si hned tři, ale ten růžovej mi tam radši ještě nechte, možná se pro něj ještě vrátím!


7. Mýdla Almara Soap jsou už pár let moje darovací stálice. Moc ráda je dávám i dostávám - jejich vůně jsem boží, ale hlavně jsou ta mýdla prostě děsně krásná!


8. Česká značka kosmetiky Jagaia je jednoznačně jediná, ke které se neustále vracím. Jejich olejíček Miluji si kupuju pořád dokola a před porodem jsem si koupila i Miluji osvěžovač. Nedokážu slovy popsat, jak strašně mi jejich kosmetika voní! Mně, které normálně nevoní skoro nic. Navíc mají krásné balení a teď na Vánoce nachystali i vánoční balíčky. Dárek jak malovanej, fakt


9. Než jsem tenhle článek stihla dodělat, moje oblíbená Radua Crystal už bohužel uzavřela eshopové objednávky, ale pro léta příští jsem se rozhodla ji v seznamu nechat. Pokud jste z Prahy, stále ještě můžete zaběhnout do kamenného obchůdku a pořídit svým blízkým krásný a kvalitní český křišťál. Já si už před nějakou dobou pořídila velikou svíčku Crystalku a nějaké další jsem letos stihla objednat i na dárky. V nabídce jsou ale i poklopy, skleničky, dortové stojany nebo opravdu úžasné vázy (moje favoritka je opět Crystalka).


10. A aby mi tu nechybělo něco kreativního, na závěr přidávám odkaz na eshop Hanky KrasopiskyPečetidla, vosky, písanky, barvičky... krása střídá nádheru! Sama sobě jsem z tohodle eshopu darovala docela pěkný balíček věcí a závidím je sama sobě :)) Všechny tyhle věcičky se navíc budou hodit i v případě, že plánujete nějaké krásné a originální vánoční balení.


Tak co, máte už letošní dárečky pořešené? A nezapomněli jste na sebe? Tož hlavně při nákupech na ty menší české tvůrce nezapomeňte, víte jak...

Jo a prosimvás, aby nedošlo k nějaké mýlce, tento článek je zcela nesponzorovaný, I wish. Všechny fotky jsou vždy ze zdrojů zmiňovaných značek.

Papa!
post signature

5 komentářů:

  1. Ten obal na květináč od Pokojovek je můj splněný sen. Doslova. Tajně jsem si přála, aby In August Company udělali obličejové květináče a po nějaké době je začali vyrábět (tvořit, malovat). Koupila jsem si jeden sama sobě k Vánocům, je fakt nádherný.

    Na to, že kolem odchůdků IAC a Pokojovek chodím několikrát týdně, jsem poměrně odolná, ale není to lehké :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, to (ne)závidím, eštěže bydlím daleko :)) Květináč si rozhodně časem taky pořídím, letos jsem si už darovala ten povlak, tak musím přijít na to, za co se odměnit...

      Vymazat
  2. Panebože, TO SKLO!!!! <3<3 Tak to musím mít. To mušelínový pyžamo mě zaujalo, docela by mě zajímalo, jaká je životnost. Akorát mně by se hodily jen kalhoty, ráda spím v triku s krátkým rukávem. A taky nejsem tak éterická jako někdo, aby mi slušel pánský střih pyžama :-( B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý, co? Hele jinak myslím, že pyžamo vyloženě slušet nemusí, hlavně když je měkoučký a ňuňací, né?

      Vymazat
    2. To by muselo být super mega ňuňací, aby mi vynahradilo, že vypadám jako šejkův stan :-D Nejsem snad vyloženě tlustá, ale moje postava je tak nějak komplikovanější než moje duše... B.

      Vymazat