úterý 31. března 2020

Interiér: tyrkysové mámení z Kodaně

S reálnýma návštěvama máme momentálně všici utrum, tak se se mnou pojďte pokochat alespoň na návštěvě virtuální. Tento byt v kodaňské čtvrti Hellerup prošel před pár lety kompletní rekonstrukcí a je myslím vcelku jasné, jakou barvu má paní domu nejraději. Paní Signe bloguje o zahradničení a chová na chatě kuřata, o rostlinstvo a vintage prvky tu tudíž taktéž není nouze. No a vzhledem k tomu, že já jsem na tyrkysovou, kytky i vintage věci dost ujetá, bylo mi hned jasný, že tenhle interiér vám musím ukázat. Našla jsem ho na dánských stránkách Bo Bedre, ale vůbec ničemu tam nerozumím, což mě mírně znervózňuje. Že bych se začala učit dánsky? Ještěže člověk nemusí překládat obrázky.

Tyrkysový dvířka v kuchyni jsou podle mého soudu zcela famózní. Ale na téhle fotce mě ze všeho nejvíc bere ta police v okně. Ta se mi líbí tolik, že kdybychom měli okenní tabule v rovině (což bohužel nemáme), už si ji píšu na seznam. Tolik extra místa na kytky!!! Že by přece jenom, kdybych jí zarovnala k těm vyšším oknům?


Kuchyně má nepravidelný tvar, ale evidentně to funguje.



V bytě jsou hned dvě jídelní místa - malinké v kuchyni a veliké v jídelně. V Americe těmhle malým jídelním koutkům říkají "breakfast nook", čili vlastně snídaňový kout, což mi přijde ohromně romantické. Přijde mi, že u nás jsou malé stoly v kuchyni spíš takoví otloukánci na všední den a jídelna je jakože na slavností příležitosti, takže tam v reálu moc často nikdo nejí. Máte doma snídaňový kout?


Pěkná sbírečka Royal Copenhagen, ach ich


A ta jídelna! Tak to je něco na mě. Okno, strop, knihovna lustr, všecko! A ten koberec znám, ten je téměř určitě z Rice, což vím proto, že už nad ním několik let slintám.


Hele ale tomuhle moc nerozumim. To si jako kupujou schválně jenom tyrkysový, zelený a modrý knihy nebo co??


Truhlařina na míru, to je vždycky taková krása. Žejo!?



A tohle je teda vrchol. Ty kachličky jsou jak z Atlantidy, ach! Ale sprchovat se na záchodě bych rozhodně nechtěla, holt i v nově rekonstruovaných prostorech občas musíte udělat kompromisní řešení.


Tolik k tomuto. Originální článek Bo Bedre, fotky Andreas Mikkel Hansen. 

Tak čau! Dneska mi to koukám pěkně ladí s podpisem. Taky máte slabost pro tyrkysovou?

post signature

10 komentářů:

  1. Tak to je opravdu krásný byt. Kam Vy, Aničko, na tyto příspěvky chodíte. Moc se těším na další. Hezké, klidné dny a hodně zdraví přeji. Miluše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy mě cvrnkne do nosu, jindy hledám kde se to jen dá :) Hodně zdraví a v rámci možností co nejkrásnější jaro i Vám!

      Vymazat
  2. Krásný fotky. Knížky jsou podle mě malinko přejetý tyrkysovacím filtrem :) a drobnost: kuřata se chovají. Jako i všichni ostatní živočichové. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám to podezření :) Dík za upozornění, věta prošla dlouhou umazávací evolucí :D

      Vymazat
  3. Aaaaaach! Aaach jo! Nadherny! Dostava me jidelna a barva kuchyne!

    Snidanovej koutek nemame. V (beznem) tydnu snidaji jen deti a o vikendu ani bezny jidelni stul nestaci! Sejde se nam toho tolik! Ne jidla, ale hracek!

    Ivka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si dokážu představit, akorát u nás ty hračky zatím končí velice brzy pod stolem :D

      Vymazat
  4. No paráda, vďaka za všetky vaše inšpiratívne úlovky, Anka. A jeden tip - stačí klik "preložiť stránku" a môžete sa smelo začítať bez znalosti dánčiny. A občas sa aj pobaviť nad niektorými google prekladmi (za ktoré ale zvyčajne skôr ďakujem). Krásny deň a všetko dobré vám želám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bez strejdy Googla bych ten první odstavec dohromady nedala, díkybohu za něj :D

      Vymazat
  5. Tam bych teda uměla bydlet! Akorát by mi paní majitelka musela chodit obhospodařovat tu květenu, bez té zeleně by bylo asi trochu suchý... Jinak my máme velký reprezentativní stůl, který je přes týden snídaňovým otloukánkem, protože ho máme zahlcený časáky, knihami, notebooky, fixami... (stydící se smajlík).

    OdpovědětVymazat
  6. To zní úplně jak stůl u mých rodičů doma :))

    OdpovědětVymazat