sobota 15. února 2020

Tak trochu jiná vižn bórd aneb moje vize jako prima relaxační DIY

Se začátkem roku se roztrhl pytel s návody a články o vision boardech akka nástěnkách snů a přání. Pokud někdo náhodou neví, o čem je řeč - vytisknete si obrázky všech svých snů a plánů, ty nalepíte na lepenku anebo přišpendlíte na nástěnku, a pak na všechny ty obrázky čučíte a přejete si, aby se vaše sny splnily. A je fakt, že pokud máte něco furt na očích, je o chlup větší šance, že na ty sny budete častěji myslet a intenzivněji pracovat na jejich uskutečnění. No ne?

I když to bylo téma spíše lednové (jo, já vim že je půlka února fuč), mně docela dlouho trvalo si všechny sny utřídit. Všechny jsem si napřed přišpendlila na tajnou pinterestovou nástěnku a byla jsem až překvapená, na kolik svých snů jsem si "vzpomněla". Sice se občas rozčílím, že neumím psát obouruč, ale nic moc s tím nedělám, protože na to zkrátka nemyslím. A takových věcí jsem ze své hlavy vydolovala poměrně dost. Když jsem měla nástěnku dostatečně uleželou a nic dalšího už mě nenapadalo, zaběhla jsem do výtvarných potřeb pro papíry a flitry, obrázky si nechala vytisknout.... a místo vision board vyrobila tyhle snové kartičky, ze kterých mám fakt velkou radost. Si jako myslim, že se mi povedly! Co myslíte?


Klasické vižn bórdy, kde jsou všechny fotky vedle sebe, se mi nelíbí. Určitě jde vymyslet pěkná kompozice nástěnky, ale na tu u nás doma už fakt není místo. Kartičky mi proto přišly nejlepší. Sen, který je pro mě aktuálně nejdůležitější, si můžu přilepit washi páskou na zeď nad noční stolek, použít jako záložku do knihy, další připnout na ledničku... Navíc má každá kartička spoustu místa na zadní straně, kam plánuju připsat co už jsem pro splnění udělala, anebo tam jednou třeba napíšu "splněno".

No a jak jsem to teda vyrobila a jak to všechno vypadá? Níže matroš. Pěknej papír, obrázky menší než formát A6, lepidlo, gelový pero, ozdobný hvězdičky, nůžky, nazdar.


Papíry jsem si nastříhala na čtvrtiny a na každý nalepila jeden obrázek. Ten jsem pak doplnila popisky a dozdobila hvězdičkama. Trochu jsem se bála, že to s těma flitrama bude moc, ale nakonec mi hvězdičky dělají velkou radost. Hrozně jsem je chtěla použít, protože mojí inspirací byla book of wishes z tohoto roztomilého videa, kde mi zkrátka učarovaly (pun intended).

Pokud byste se do tohoto DIY pustili, zkuste použít třeba i nálepky, washi pásky, lepící kamínky... Možností je spousta! Jinak hvězdičky jsem lepila vteřinovým lepidlem pomocí párátka a šlo to jako po másle.

Z výsledku jsem upřímně řečeno vcelku nadšená. Kartičky se dobře berou do ruky a ráda si je prohlížím - a to je myslím účel. No ni?


Moje vize by se daly rozdělit do několika skupin. Hlavní jsou asi místa a zážitky jako procestovat Island a Nový Zéland, vidět velryby, potkat tuleně, vidět naživo London Grammar, Cirque du Sóleil a podobně.

Druhou skupinu tvoří věci, které bych chtěla udělat anebo na sobě změnit. Líp spát, nemyslet negativně a mít čistou hlavu, naučit se psát oběma rukama, točit keramiku na kruhu....

A třetí skupina je vcelku materiální, ale tady mám vlastně jenom jednu položku - přála bych si pochopitelně krásnej dům s houpačkou na zahradě. Co jinýho já bych si tak z materiálna asi mohla přát, žejo :D



Všechny moje sny na kartičkách jsou dlouhodobé, proto mi začátek roku 2020 přišel na tohle DIY ideální, že nestartuje jen nový rok, ale celé desetiletí.  Do tohoto roku mám samozřejmě taky nějaký plány, ale na ty myslím každý den a připomínat si je tudíž nepotřebuju.

A vtipná story na závěr! Asi tak minutu potom, co jsem vyšla s papírama z výtvarných potřeb, jsem si všimla, že mám jeden list zašpiněný od nějaké olejové barvy, co byla asi vykydlá na pultu. Byla jsem otrávená, ale vracet se mi už nechtělo, myslela jsem, že i tak mám papírů dost. Doma jsem ale zjistila, že mi bude jedna A6 chybět. A pak se stalo, že jsem od manžela k Valentýnu dostala kondiční jízdy řízení, což byla jedna z položek. Náhoda? Nemyslím si! Takže autíčko jsem vynechala a doufám, že tento sen je již v pohybu. Napřed teda musím do toho auta vlízt, uááá, tož uvidime.

A co vy, máte vlastní nástěnku snů? A nechcete si vyrobit kartičky?

post signature

4 komentáře: