čtvrtek 15. prosince 2016

Tipy na dárky pro DIY nadšence (a bez čeho se neobejdu)

Tak co, už máte všechny dárky? Pokud ne a náhodou máte ve svém okolí někoho, kdo musí neustále něco vytvářet, dala jsem dohromady pár tipů na dárečky pro kreativní jedince. Vesměs se jedná o věci, které si buď sama přeju, nebo které jsou nepostradatelnou součástí mojí DIY výbavy. Docela dlouho jsem přemýšlela nad tím, co používám nejvíc, a tudíž si docela stojím za tím, že tohle fakt nejsou žádný zbytečný krámy!

No a pokud si něco z toho sami přejete, nezapomeňte nechat tenhle článek náááhodou otevřený na svým počítači a vyslat na něj pod záminkou nálezu otvírací doby čehokoliv svoji drahou polovičku. A pokud tenhle článek náhodou najdete otevřenej, tak je vám doufám jasné, jak si to máte vyložit!

1 / 2 / 3 / 4 / 5


1. První tip se vám možná bude zdát trochu jako vtip, ale ujišťuju vás, že to myslím smrtelně vážně. Sponkovací pistole (např. zde) je totiž záležitost, bez které se neobejde nikdo, kdo má v plánu něco očalounit. Sama jsem toho očalounila už docela dost a musím říct, že můj poslední projekt - čelo postele - vypadá díky téhle srandě fakt jako profi výrobek. První věc, kterou jsem se kdy rozhodla sama potáhnout, byla židle. Sponkovačku jsem tenkrát neměla, celé jsem to jaksi přišívala a lepila. Když jsem tu samou židli čalounila znova (již se sponkovačkou), zabralo mi to úplnej zlomek času a vypadá to o dost líp. Čili pokud znáte někoho, kdo se chystá na podobný projekt, můžete ke sponkovačce přihodit ještě nějakou krásnou potahovou látku a vskutku netradiční dárek je na světě!

1 / Tuhle konkrétní sponkovačku prodává Engelbert Strauss

2. S kaligrafickým štětcem jsem se seznámila před nedávnem na kurzu Krasopísma a naprosto nutně ho potřebuju! Po večerech teď občas trénuju lettering, zatím mám ale k dispozici jenom staré špičky po mamce, které z velké většiny píšou jenom úplně tenoučkou linkou. No a navíc už mi došla černá tuš. Tenhle štětec má vnitřní plnění a momentálně po něm toužím víc jak po dovolené. Kdo by nechtěl umět takhle krásně psát? Já teda jo.


1 / Asi mají na víc místech, online jsem našla tu

3. MT pásky asi nepotřebují komentář. Mám jich asi tunu a používám je na všechno. Na lepení fotek do alba, na lepení pohlednic na zeď, na balení dárků, jako dekoraci na nábytek, na zeď, na klávesnici. Musím ale přiznat, že nedám dopustit pouze na ty originální japonské Masking Tapes. Jakékoliv jiné pásky mě vždycky zklamaly tím, že blbě drží. Jako dekorace to většinou nevadí, pokud jimi ale chcete něco reálně přilepit (třeba balicí papír), většinou se to za chvilku rozlepí. 


1 / MT prodává například Nordic Day

4. Obří příze je z kategorie "přeju si převelice". Deky s obrovskými oky se pletou buď přímo na rukách, ale jde to i jen tak na podložce úplně bez "jehlic" (což mi teda přijde jako schůdnější varianta). Protože momentálně postrádám teplou deku v obýváku, vyrobit si něco takového mě fakt dost láká. Už jsem si samozřejmě nastudovala hojný počet videí na youtube, teď už jen mít tu přízi.... Halo Ježíšku, jestli tohle čteš, zatímco já jsem někde fuč, tak prosim prosim...jó?


1 / Obří příze se hojně vyskytuje na etsy.com

5. Vyšívání je prostě nádhera. Hrozně bych si přála něco takhle krásného umět, ale taky mít na to tu trpělivost. Obruč jsem si kdysi dokonce koupila, do dnešního dne jsem ji ale ani jednou nepoužila. Takže i když mi tohle přijde jako fakt pěkný tip na dárek (třeba ještě s nějakou knížkou vzorů), doporučuju ho spíš pro trpělivější jedince.


1/ Věci na vyšívání seženete u Stoklasy

6-11. Zbývající tipy sou takové moje must-have:
  • téměř žádný můj projekt se neobejde bez řezací podložky, v současnosti už mám dokonce dvě
  • skicák netřeba komentovat, kreslit tuší či vodovkama na papíry do tiskárny je peklo, což vím, protože to praktikuju už několik let
  • kvalitní šroubovák byl jednou z prvních věcí, co jsem si pořídila během svého prvního stěhování. Nemít šroubovák, nemám doma žádný nábytek, lustry, nedám si baterky do lightboxu a jsem zkrátka úplně namydlená. Víceméně to stejné platí i pro kladivo. Takže jestli má někdo ve vašem okolí jako novoroční předsevzetí stěhování, omotejte šroubovák červenou mašlou  a máte dárek jako lusk!
  • skalpel je skvělá věc na projekty s papírem, kterým jsem věnovala článek zde
  • guma na rytí razítek je můj oblíbenec, o kterém vám řekne víc třeba tento článek o mé výrobě balicího papíru
  • nůžky jsou potřeba hlavně krásné, protože lidem, jako jsem já, se neustále někde válí



Mňo, tak to bylo delší, než jsem čekala.

A co si k Ježíšku přejete vy? Doufám, že jsem aspoň někomu dodala trochu inspirace, ať už na dárky, tak třeba na nějaký ten DIY projekt.

post signature

5 komentářů:

  1. Jeee, ten skicák jsem teď dostala od bráchy k narozkám :). Řezací podložku si taky přeju. Mám pocit, jako že díky ní budu konečně všechno střihat a řezat uplně rovně... Ale nejsem si jistá, jestli to tak fakt funguje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...což mi připomíná, že potřebuju kovový pravítko na řezání :D Podložka byla rozhodně dobrá investice, mám už ji na stole nastálo :)

      Vymazat
  2. Obří příze mě taky moc láká. Teplé deky se nikdy neztratí :)

    OdpovědětVymazat