neděle 25. září 2016

DIY - pusinku! v předsíni

Musím říct, že dnešní den hodnotím jako úspěšný. Upekla jsem štrůdl, nasmažila řízky a dokonce i něco málo poklidila..., ale hlavně jsem se dneska konečně vrhla na projekt, který jsem měla nachystaný už tak čtvrt roku.

Naše předsíň je poměrně tmavá místnost s pouze jedním lustrem. Chtěla jsem jí dodat trochu šťávy a světla, vymyslela jsem si proto, že nám vyrobím nějakou svítící "uvítací" ceduli. Slovo "pusinku" nám přišlo do předsíně jako nejpříhodnější, protože vítání a loučení vždy probíhá právě tu. 

Zde zhasnuto:


Na tenhle projekt jsem potřebovala:

  • papír a tužku
  • provázek
  • ohebný drátek
  • svítící LED drátek, ten můj se 100 žárovkami jsem pořídila v Bella Rose
  • plastovou hadičku
  • nůžky
  • bodly by mi kleště, ale vystačila jsem si s nůžkama



Věděla jsem, že světlo půjde do předsíně nad zrcadlo, takže jsem si rozměřila, že nápis potřebuju o rozměrech cca 90 x 20 cm. Na papír jsem pak tužkou napsala "pusinku" a provázkem jsem změřila délku linky. Podle provázku jsem si pak ufikla drátek.


Další fáze byla ta nejhorší a nejdelší - prostrčit drátek hadičkou. Ze začátku do jde dobře, pak blbě a nakonec vůbec. Ale s trochou trpělivosti jsem po několika hodinách u filmů (který byly tak děsný, že sem si fakt snažila pohnout) drátek prošoupla až na konec. Můžete ale zkusit nápis vyrobit i bez hadičky - v tom případě budete ovšem potřebovat silnější drát, který bude ovšem o dost dražší.


Jakmile bylo prostrčeno, podle nápisu na papíře jsem začala formovat nápis.


Který jsem následně ještě zpevnila a komplet nadvakrát omotala LED drátkem s žárovkami. A pak už stačilo nápis pověsit na hřebíčky, zapnout a kochat se... Tadááá




Bohužel teda tento projekt nende moc vyfotit, musíte mi teda věřit, když řeknu, že je to boží!
Krásný zbytek neděle
post signature

7 komentářů: