sobota 23. července 2016

Bazarové úlovky & můj nový nočník

To, že miluju bazary, blešáky a nejrůznější hrabárny je myslím docela známá věc. V Brně už mám vyloženě síť svých oblíbených, bazar ale ráda navštívím víceméně kdekoliv se zrovna nacházím. A protože jsme nedávno po cestě z dovolené narazili na jeden opravdu roztomilý antik, napadlo mě, se se s váma podělím o detaily.

Na antik jsme narazili po cestě do Brna v Nových Hradech u Litomyšle, kam jsme se jeli podívat na věru překvapivý úkaz v podobě oranžového rokokového zámečku. Pokud budete mít cestu kolem, ani zámek ani antik nemůžete minout - obojí je na hlavním tahu a kousek od sebe. Obchůdek patří k tomu typu antiků, kde mají už jenom samé vybrané věci s trochu vyšší cenou, zato ale všechny krásné. Rozhodně je obchod pěkný i jen tak na pokochání. 

Jakmile jsem vstoupila dovnitř, hned jsem měla takovej ten pocit, že si odsud nutně musím něco odnést. Ale furt nějak nic nebylo to "ono", takže jsme se rozloučili a jali se odcházet...když tu, venku na parapetu...tři nočníky. Áha! 


Pěkných květináčů není nikdy dost. I když byly v minulosti nočníkem. Teda alespoň to předpokládám



"Květináč" mě okouzlil krásným vzorkem, který k nám domů sedí jak....prdel na hrnec? Muhaha


Tady mám pár fotek obchodu z telefonu, ale jsou trochu mázlé. Když tak mrkněte na stránky antiku ZDE. Mají zde takový průřez vším, od starých hogofógo věcí, přes ty romanticky venkovské až po klasické retro.




 ;

No a pak se minulý týden stalo, že jsme se náhodou jen tak smýkli v mém oblíbeném bazaru v Brně na Křenové a trochu provětrali peněženku. Pořídili jsme si lavici do chodby, kterou se ovšem chystám čalounit, článek na toto téma tak můžete čekat v následujících pěti letech. Druhou akvizicí pak byla další karafa do naší rozrůstající se sbírky. 



Čeká na vizórka na zimu. Tož to byl takový ten haul nebo jak se tomu mezi jinejma blogerkama řiká.

Taky tak milujete bazary? Krásný víkend přeju

post signature

8 komentářů:

  1. Jé já taky sbírám karafy :) Ve "starožitnostech" jsem vlastně nikdy pořádně nebyla, tak schválně zkusím zajít, až nějaké potkám, třeba tam na mě taky nějaká čeká :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba jo - a když ne, určitě tam čeká něco jinýho :D

      Vymazat
  2. Jeeej, no skvělý to nápad s nočníkem / květináčem =).
    A ta karafa..máma má hodně podobnou doma, na Vánoce v ní míváme víno =).
    Btw., v tom antiku jsou na zboží cenovky anebo jsou ceny na dotaz, případně smluvní? (nejsem smlouvací typ, mám rád všechno punktlich jasné od počátku, tak se dopředu ptám, než se tam třeba vydáme =))
    Díky a prima pondělí,
    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V těch Nových Hradech? Myslím, že všude byly cenovky :)

      Vymazat
  3. Dobrý den, nejde o nočník ale kameninový hrnec (na vaření). Jinak moc hezký. Martina

    OdpovědětVymazat
  4. No jo, nádherný hrnec, mám stejný s jiným vzorem a fakt to není nočník,ale hrnec na vaření. I když samozřejmě není vyloučeno že by se dal použít i jako nočník......:-)
    Lusy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tak, jak to není nový, konkrétní historie daného předmětu se těžko odhaduje :))) (zkrátka už bych v něm stejně raději nevařila :)

      Vymazat