pátek 5. září 2014

Trocha lajfstajlu

Tak a jsem zpět doma. Londýnu jsem udělala pápá, sbalila několik tun svých švestek a nasedla na letadlo směr Brno. Po dvou měsících jsem si konečně dala rohlík s máslem, vyspala se ve své vlastí posteli (kocour included), dala si pořádný pivo a objektivně zhodnotila nabyté špeky při pokusu o běh (tenisky se mi na cestě tam nevešly do kufru).

Jelikož se ale s návratem do české reality objevily i nejrůznější povinnosti a starosti, na geniální článek teď prostě nemám kapacitu. Tak jako takový hokus pokus sem dávám takový mini "haul" nebo jak se tomu mezi blogerkama řiká, který vlastně ani neobsahuje nic moc designovýho, jenom prostě holčičího. Když vás to nebude ani trochu bavit, tak už to nikdy neudělám. Ale vycházela jsem z předpokladu, že člověk = tvor dost zvědavý.

Takže výběr z toho, co jsem si pořídila:


Ačkoliv jsem umírala touhou pořídit si několik sad nádobí, lustrů, křesel, ručníků (obzvláště jedna sada osušek v Marks & Spencerovi mě doteď navštěvuje ve snech), moje možnosti byly v tomto směru značně omezené. Jedinými akvizicemi tohoto charakteru tak bylo bílé prostěradlo s modrýma hvězdičkama, které jsem zanechala na místě, a krajkový polštářek (obojí Primark). Ten jsem si ze sentimentálních důvodů dovezla, respektive teda jeho povlak, který jsem doma znova vyplnila.

Relativně zásadní rozšíření šatníku proběhlo v Uniqlo, které je prostě boží. Nemají žádné módní výstřelky, zato klasické a základní kousky v dobré kvalitě a z materiálů, které by měly být podle mě normální, žel bohu nejsou - takže bavlněné košile a trička, hedvábné halenky, kašmírové svetry, rifle.... Sehnat košili ze stoprocentní bavlny je v ČR na hranici nemožného (což vím, protože jsem toto martyrium již několikrát absolvovala a je to prostě mor, samá viskóza a polyester). Já navíc nemám ráda vypasované halenečky, co nemají knoflíky až ke krku - chci prostě košili bez tuny záševek, ve které ale nebudu vypadat jak v pytli a chci aby byla bavlněná. Takže v Uniqlo jsem si pořídila hned čtyři. Ehm. Jo, ale já mám prostě fakt ráda bavlněný košile. Sežvejkanost fotografie je dána tím, že jsem je včera akorát vyndala z kufru.


Šperky jsou skladné, takže ty se pořizují snadno. Trojúhelníčky jsem pořídila v Topshopu, ale jsou od značky Orelia, která mně naprosto učarovala. Mají krásné, jemné šperky, kterých bych - mít víc peněz - skoupila tak třetinu sortimentu. Hlavně se mi líbily jednoduché geometrické náušnice a řetízky. Ten můj řetízek nicméně pochází z V&A jako suvenýr k momentálně probíhající výstavě svatebních šatů a je dokonce stříbrný. Kdo viděl moji kolekci na dejmidarek.cz tomu je myslím jasné, odkud vítr vane - na ptáčka od Roba Ryana prašule fakt nemám, tenhle je ale taky bezva.


Vanilkovou pastu jsem pořídila normálně v supermarketu za šest liber a je úplně skvělá. Jedna lžička pasty se rovná jednomu vanilkovému lusku, je plná vanilkových semínek a chutná zcela přírodně. Pokud často vytváříte panna cotty či crème brûlée, ideální věc!


Šminky z KIKO naprosto zbožňuju, pro jejich relativně nízkou cenu, přitom opravdu slušnou kvalitu, ale hlavně obří škálu barev. V KIKO nakupuju vždycky v Itálii, odkud pochází i můj momentálně nejoblíbenější lak, ale i tak jsem v Londýně trochu doplnila sbírku o kobaltovou tužku na voko a čokoládový stín.



Houbu jsem dostala jako poděkování od mého kamaráda umělce Christiaana. Kdybyste taky chtěli houbu, tak koukněte sem. Mimochodem, Christiaan momentálně chystá velkou houbovou akci v Berlíně, kdybyste chtěli podpořit jednoho prima street artistu, tak koukněte pro změnu zase sem.  



Psaníčko jsem si pořídila v Primarku, protože jsem okamžitě potřebovala kabelku do divadla a brala jsem to nejlevnější, co bylo. Až ex post jsem zjistila, že je vlastně prima a tak nějak se mi i zalíbila.



Knížku Love at first stitch jsem si taky "přála" v kolekci dejmidarek.cz. Kdyby nebyla velká a těžká, asi bych si ji koupila hned na místě v Londýně, jenže kupovat knihy před letem je trochu jak kupovat cihly. Přála jsem si jí ale fakt tak moc, až mi ji táta pořídil a při příjezdu na mě čekala na posteli. Jupí! 

http://www.bookdepository.com/Love-at-First-Stitch-Tilly-Walnes/9781849493659



Střihy!



Můj asi nejoblíbenější úlovek jsou tyhle ve slevě pořízené sandálky, které jsou zcela objektivně ty nejpohodlnější boty, jaký jsem snad kdy měla. Vůbec to nechápu - já se svou vysokou klenbou ve většině bot trpím - v těchhle bych mohla i běhat. A taky běhám, i když jenom na mhd.


A to je tak nějak zhruba všechno. Tak teď mi řekněte, jestli vás to zajímalo nebo se mám jít příště s tímdle vycpat?

Krásný víkend
post signature

8 komentářů:

  1. Mě se to líbilo a to hlavně proto, že to nepůsobí nechutně spotřebně (jako na některých blozích) a pořídila jsi pro mě samé sympatické věci...Obzvlášť ty košile bych brala úplně všechny, máme stejný košilový vkus :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, tak to jsem ráda :) Košile naprosto zbožňuju, samotný, rozeplý přes tričko, místo svetříku...furt bych je mohla nosit

      Vymazat
  2. Víš, co? Normálně se běž vycpat a příště sem dej zase nějaký úlovky, jo? :D
    Myslím, že výběr je víc než zajímavý, aneb - jak se vypořádat s váhovým limitem :). Uniqlo je i můj oblíbený, škoda, že ho nemáme u nás, před čtyřmi lety jsem tam pořídila pár věcí, které už pomalu, ale jistě odchází a bylo by potřeba je nahradit novými kousky :).
    Tak příští týden v nové košili? Co? ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzhledem k tomu, že jsem se vlastně vopičila po tobě a tvých úlovcích z Barcelony, tak jsi ta poslední osoba, co by mě měla posílat se vycpat :D Uniqlo je super, taky bych ho tu uvítala. A příští týden v nové košili je více než pravděpodobný! :) (už se dost těším ;)

      Vymazat
    2. I já se těšim! Můžem se pak jít vycpat společně :D

      Vymazat
  3. taky sem momentalne v procesu baleni se z anglie, vezu si postroje na kone, takze tvoje veci mi pripadaji uplne normalni a kdybych mela jeste misto, hned bych se nechala inspirovat a neco prihodila :D takhle muzu napsat jenom jdi se vycpat a jit brecet do polstare, ze nemam soukrome letadlo :D jinak super, jako obvykle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Postroje na koně?? Jiná liga totok :) Držím pěsti s balením, hrozná věc, nevim, kdo to vymyslel! Jinak ale myslím, že moje tipy jsou zrovna velice skladné:)))

      Vymazat