neděle 26. srpna 2018

DIY květinová fotostěna - WARNING - do not try this at home

Jestli jste někdo dumali, na co jsem použila tu miliardu papírových růží, jejichž výrobě jsem věnovala článek před pár měsíci, tak konečně můžete přestat dumat. Celý ten zdlouhavý proces měl za cíl vytvořit pozadí do našeho svatebního fotokoutku. A byl to nakonec docela dobrej nápad!

Dobrá zpráva je, že po růžích už je stěna vopravdu dost easy. Přesto mám pár tipů, který by se vám v případě snahy o replikaci tohoto projektu mohly hodit.


No fotostěnu o rozměrech 140 x 100 cm budete potřebovat:

- cca 55 papírových růží viz. tento návod
- dvě lepenkové desky o rozměrech 70 x 100 (sehnala jsem v Brně u Vágnera - běžné papírnické a kancelářské potřeby)
- papírové pásky, lepidlo a kovová očka na zavěšení

foto Fotím
Kdyby vás napadlo využít na fotostěnu random dřevěnou desku, co se povaluje doma - nedělejte to. Myslete na to, že stěnu pravděpodobně budete potřebovat zavěsit. Potřebujete proto, aby byla fotostěna co nejlehčí. Vlnitou lepenku v bílé barvě můžu vřele doporučit - prosvítající podklad není vidět, je lehká a růže se k ní lepí prakticky samy.


Určitě si napřed na lepenku růže naskládejte nanečisto. Pamatuje na to, že potřebujete zakrýt spoj uprostřed - ale přitom neslepit obě desky dohromady. Při převážení a skladování se fakt hodí mít oba panely zvlášť a zkompletovat je až na místě.

Já jsem postupovala tak, že jsem si vyskládané růže jednu po jedné brala, opatlávala lepidlem a vracela zpět. Když jsem přišla na spoj, opaplala jsem lepidlem jenom tu část kytky, která bude přilepená k podkladu. Čili kytky na spoji jsou přilepené jen půlkou pouze k jedné desce. Zpravidla jsem volila tu větší část, takže v luftě visí jen úplně krajíčky.

Po nalepení budete mít dvě části, které budou vypadat nějak takto:


A když je k sobě spojíte....



Tak do sebe takhle krásně zapadnou.

Mňo a teď k adjustaci.

V domácím fejkovém prostředí stačí desky opřít o cokoliv.


V seriózním prostředí máte víc možností. My měli panely zavěšené na kovových očcích, které Jiří k podkladu přichytil sešívačkou. Nemám svoje foto, ale jsou to v podstatě klasické trojúhelníkové háčky na rámy obrazů. Oba panely jsme pak měli zavěšené na vlascích, které se na místě naší svatby používají k věšení obrazů. K sobě pak panely stačí zezadu přichytit papírovou páskou.

Další možnost je prostě panely přibít ke zdi. To hodláme udělat doma, protože tenhle výtvor mě stál tolik potu, že si ho fakt musím nechat.

No a pak začíná ta pravá zábava, že!



My měli na svatbě Instax a nechávali jsme si fotky se vzkazama vlepovat do scrapbooku, který jsem pořídila v Bella Rose. Výsledek je fakt super vtipnej a jsem moc ráda, že jsme fotokoutek udělali. Dekorace do něj zařizovala a vyráběla moje sestra Marush a tohoto úkolu se zhostila opravdu se ctí - výběr masek byl věru značně povedený!

Pokud by se vám taky chtělo takovýhle pozadí vytvořit a využít ho na 100%, pak bych vám radila, abyste dali foťák na stativ anebo focením pověřili někoho šikovnýho. U nás to byl takovej punk, takže jsou některý fotky šejdrem, jiný z dálky a kromě fotostěny jsou vidět ještě dva metry nad, pod a vedle. Z druhé strany - to je půvab polaroidových fotek a já bych rozhodně neměnila, jenom varuju :)


Nevím proč, ale mám hroznou chuť pustit si prasátko Babe. No nic, článek hotov, jdem tu věc pověsit na zeď nad týfku. Držte nám palce!
Krásnou neděli
post signature

4 komentáře:

  1. Tak ty růže jsou Božííí, a to pjasátko 😁😂😂 . Jdu se mrknout na návod, jak na růže. 🌹

    OdpovědětVymazat
  2. Všechny nevěsty jsou švihlý :-) Ale ne, vypadá to super, moc hezké nejen do fotokoutku. Já měla na svatbu půjčeno 5 polairodů a byla to jedna z nejlepších investic. Většinu jich potom uzmuly děti a fotily hosty samy, překvapivě jen pár fotek je bez hlav, chybí na nich focená postava apod. A i když si spoustu fotek odnesli hosté (což byo povolené a žádoucí), stejně nám jich zbyla taška. Bylo to skvělý hned bych se vdávala zas! B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dííík, už visí na zdi nad telkou, tak se kochám! Nám kupodivu náplň a půl zbyla, ale i tak máme dost matroše :D Bylo to krásný, ale jednou mi to teda stačilo, psycho to bylo megalitický :))

      Vymazat