úterý 3. října 2017

IKEA + HAY = VSL, ééé, teda YPPERLIG

Cha, myslím, že mi můžete pogratulovat k nejagresivnějšímu titulku v historii tohoto blogu. No co no! Konečně to totiž přišlo - událost, které jsem se nemohla dočkat už asi tisíc let (nebo mi to tak alespoň připadalo). Moje oblíbená IKEA se spojila s ikonou dánského designu HAY a vznikla z toho kolekce YPPERLIG (a jo, všechno se to píše verzálkama). Ta by se teď během října měla objevit v obchodních domech a věřím, že to bude stát za to.

HAY je super kvalitní a highendová designová značka pro ty, co neradi kompromisy. Z toho vyplývá, že pořídit si z jejich nabídky něco většího, než papírovou krabici, vyžaduje příslušnost k jiné ekonomické skupině, než do jaké patřím já. Ha. Ypperlig je tak možnost okusit echt výjimečný a nadčasový design, ale přitom si nemuset brát hypotéku! A to chceš. Nebo teda nevim, esi to chceš ty, ale já to chci určitě.

Ypperlig je kolekce minimalistická, ale přitom hravě barevná, takže hezky zapadne jak do interiérů s důrazem na design, tak i do našeho eklektického hnízda.


Brousím si zuby na nějaký textil, protože ten má HAY fakt super. Ale trochu mě mrzí, že nepotřebujem nějaký stolek nebo židle, protože třeba ten konferenční hore je fakt boží. Kromě nábytku a textilu se v kolekci objevují i výrazné doplňky nebo nová podoba legendární ikeácké modré tašky.


HAY je dánská značka, kterou vytváří manželský pár Mette a Rolf Hay(ovi). Firmu založili v roce 2002 a od té doby vytváří spousty krásných doplňků a nábytků, ve kterých je zřejmá inspirace architekturou a abstraktním uměním. Mimochodem - pokud budete mít někdy cestu do Kodaně, v centru mají moc krásný obchodo-showroom, který je koncipovaný víceméně jako byt a fakt stojí za návštěvu.


Upřímně věřím, že HAY do kolekce Ypperlig promítli svoje nekompromisní požadavky na kvalitní materiály a zpracování. Pokud totiž jejich věci znáte, asi mi dáte za pravdu, že ve své vlastní produkci žádný prostor pro omyly nemají - všechno je vždycky ťip ťop.




Už se nemůžu dočkat, až si to všechno ošmatlám naživo. Padlo vám něco do oka?
Čus bus
post signature

4 komentáře:

  1. Hm, že značce jako je HAY stojí za to kompromitovat se s takovým nekvalitním low-endem jako je IKEA... nechápu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To aby si chudí plebejci jako já se zálibou v nekvalitníh low-endech taky mohli něco pořídit ;)

      Vymazat
  2. Mně asi všechno ��, ale ty stolky!!!! M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou super! Akorát mě trochu mrzí, že ta deska nejde oddělat jako hayovský tray table :(

      Vymazat