sobota 19. září 2015

Jak vypadá průměrná hospoda v Kodani

To ani nechcete vědět. A já si to taky možná ani nechcu připomínat, protože se obávám, že propuknu v pláč. Podzim jsem letos načla v Kodani - tedy dlouho plánované destinaci známe jako centrum designu a k mému překvapení i gastronomie. Jako já tušila, že to jídlo bude dobrý, ale že až tak, tak to sem teda čubrněla a moje chuťový buňky taky. Na všudypřítomný design jsem připravená byla, ale na pořádnej smørrebrød vás nepřipraví nic.

Aby bylo jasno, v Kodani vypadá jak z časopisu každej druhej podnik. Hospoda Toldboden je ovšem za rohem od malé mořské víly, čili je i dobrým tipem pro všecky, kdo do této dánské metropole zavítají. Navíc to bylo jedno z mála míst, kde jsem prostě na drzo vytáhla foťák, protože jsem to už fakt nemohla vydržet.

A vzadu bylo navíc prázdno, vyloženě to tam na mě mrkalo.


Jako děvče z východní Evropy jsem čubrněla i na jejich pagery - objednaly jsme si na baru fish and chips pro dva a dostaly jsme krabičku, která začala blikat a bzučet, jakmile bylo jídlo ready. 





Dáni naprosto milujou brunche - na takovýhle místo je tak nejlepší zavítat někdy během dopoledne, kdy jsou stoly obložený žrádlem. Za paušální poplatek pak můžete ládovat dokud neprasknete. Vzhledem k termínu "švédské stoly" mám tušení, že toto asi bude vlastní všem severským národům. Škoda, že je tam většinu roku tak hnusně, protože zpátky se mi z Kodaně fakt ani trochu nechtělo.

No a na tomhle jsme si pošmákly my - designový je v Dánsku i jídlo, prostě nebe, co vám mám povidat!


Double porce tresky, chipsů, hráškového dipu...to vše zasypané fenyklem, koprem, salátem a kořenovou zeleninou nastrouhanou na tenoulinký plátečky. To chceš!

Pokud tedy někdy zavítáte do Kodaně a budete se táhnout k víle, určitě zajdete to Toldbodenu, litovat rozhodně nebudete. 
post signature

7 komentářů:

  1. Ty bláááho, mám hlad!! Super report! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělá hospoda teda!!! ách, pastva pro oči!

    www.dreamdecor.cz

    OdpovědětVymazat
  3. No to je krása! V Kodani mi přišlo všechno tak krásné! Až teda na ty ceny :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ceny hrozný, ale stálo to všechno za to :)) Kromě dvou lístků na metro, jedněch na loď a vstupu do Tivoli jsem to úplně všechno prožrala. A dobře jsem udělala!

      Vymazat
  4. taky jsem tam byla... a seděla na těch "bobcích" s kůží...aby mě neofouklo ;)
    málem jsem musela zatlačit slzu

    OdpovědětVymazat