pondělí 6. dubna 2015

IKEA ART EVENT 2015

Toto téma již sice blogy proběhlo, nicméně jsem se nakonec rozhodla ho ještě jednou zdůraznit, protože to myslím stojí za to. Ikea totiž zase jednou dostala dobrej nápad a oslovila 12 streetartistů z celýho světa, aby pro ni stvořili kolekci plakátů, která by měla být teď v dubnu dostupná v limitovaném počtu přímo v IKEA. Kolekce ART EVENT 2015 je hodně barevná a hodně street, ale některé z plakátů tedy přímo volají po indóru našich obýváků/ložnic/chodeb atd. Plakát zvolili proto, protože má toto médium se street artem určité styčné body - zejména jistou efemérnost. Tady si ještě dovolím odcitovat z tiskové zprávy: „Proto jsme v IKEA spojili street art právě s plakáty. Můžete je snadno přemístit a jsou dostupné všem, stejně jako street art, který můžete svobodně objevovat v ulicích měst. Street art pro nás představuje demokratickou formu umění,“ říká Henrik Most, i když nevim, kdo to je. Co už.

Horror Vacui aneb strach z prázdnoty od nizozemského umělce Jeroena Erosie




Můj geometrický favorit od Španělky Nurii Mora (mimochodem, super nápad nalepit plakát na okno!)


Mírná psychedeličnost francouzského dua Koralie a Supakitch (ale prý chtějí navozovat pozitivní pocity, tak jo teda)


A na závěr ohromně zábavná schíza od Eko Nugrohoa z Indonésie, kterou se nám snaží připomenout důležitost tolerance v dnešním světě


Na celou kolekci se můžete podívat TU a pokud se vám něco zalíbilo, tak šup honem pro to, protože jakmile to bude fuč, už nebude!
post signature

2 komentáře:

  1. Jů, to je paráda! Ikea poslední dobou vymýšlí samé fajn projekty :))

    OdpovědětVymazat