neděle 9. listopadu 2014

Neni pokojík jako Pokojík

Pokud bydlíte v Brně nebo ho aspoň trochu znáte, určitě taky víte, že nejlepčí brněnská čtvrť je Veveří. Je to kousíček od centra, je tu krásná historická zástavba, spousty studentíků, ale hlavně jsou tu taky ty nejlepší kavárničky, barokavárny a taky obchůdky. Jedno z míst, které tady rozhodně stojí za návštěvu, je obchůdek s designovýma doplňkama a autorskou módou Pokojík na Smetanově 45. Pokojík momentálně pracuje s konceptem pop-up shopu, tedy s prodejem časově omezených tematických kolekcí, do kterých jeho majitelky Andrea Lojkásková a Jana Longaverová vyberou  od českých i zahraničních návrhářů/designérů samé krásné věci, které rozhodně hrozně nutně potřebujete. No rozhodně minimálně já je všechny nutně potřebuju, hehe.

Aktuální Pop-up Home Fall se soustředí zejména na domácnost a potrvá do 31. 12.

Pokojík zvenku
Zahájení tohoto pop-upu se konalo někdy minulý týden v krásném kadeřnictví The Art of Cut, kde byly taky představeny kousky z téhle podzimňo-zimní kolekce. Taky tam mimo jiné měli moc dobrý víno. Své zastoupení mají v kolekci značky jako dánský House Doctor, úžasně vonící svíčky Meadows (a to jsem vonné svíčky vždycky z duše nenáviděla), Novoretro nebo brněnský Papírek a Večírek. A takhle to vypadalo:



Ty náramky!!!! No nejsou boží?


Talíř Ema Mamisu / 480,-
Brož a náramky Hanina Polívková / 790,-
Svíčka Meadows / 1090,-
Zrcátko Oáza Collection / 2750,-
Prsteny House Doctor / 1350,-
Svíčky Candle / 150,- za ks
Svíčky Meadows jsou sice docela drahá sranda, ale garantuju vám, že je to fakt dobrá investice. Voní totiž úžasně, faktžejo, žádný drogerkový smrady za šedesát korun. Nicméně doporučuju vybrat si svou vůni po čuchu.

Handmade piňaty od Papírek & večírek


Foto přímo z Pokojíku



Takhle kolekce se snaží navodit pocit toho tolik potřebného tepla domova, které by na vás mělo čekat, když v té věčné tmě dovalíte domů z práce. Moc se mi líbí, jak se ji podařilo sladit a udělat z ní opravdickou podzimní záležitost se vším, co k letošní sezónně patří. Čili tmavě hnědá nebo černá a měděná barva, metalické odlesky a sem tam něco geometrického. To chceš!


Lampa Novoretro / 8650,-
Stolek Byspielplatz / 1600,-
Thonetka Novoretro / 10 500,- 
Deka Balkanova / 1450,-
Batůžek / Taška Pendular pocket 4500,-
Domek Skleněná Zahrada / 1055,-
Svíčky Meadows / 1090,-
Váza Ema Mamisu / 900,-





Obrázky jsou z pokojíkovského Facebooku. Pokud jste z Brna nebo se tu náhodou vyskytnete, určitě se na Smetanku zajděte mrknout! Třeba už ulovíte něco pod stromeček.

Krásný nedělní večer
post signature

10 komentářů:

  1. Anicko-super tip! Chybi mi vic brnenskych inspiraci, takze dekuji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já chtěla v létě zmapovat všechny príma místa u nás na Veveří, ale pak jsem odjela a bylo z toho prd. Třeba se mi to ještě podaří na jaře...

      Vymazat
  2. to vypada moc dobreee, bronz rulezz
    www.theoryofhome.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Do Pokojíku už se chystám pěkně dlouho, o důvod víc se tam konečně vydat! Zaujala mě ta deka, kterou už nějakou dobu sháním a ne a ne narazit na tu pravou. Jinak to celé vypadá naprosto skvěle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ..taková deka...podobnou jsem sehnala v Tradici, krásně tuhou, vlněnou.. na Slovákové...nedaleko Pokojíku ;)

      Vymazat
    2. kurnik nechte mi toho tady, teď už ji chci taky :)))

      Vymazat
  4. Pokojík vám tak trochu závidim. Prý se tam tváří na lidi hezky :)

    OdpovědětVymazat
  5. ja se pohybuju spis na druhou stranu, Veveri-Masarykova ctvrt (skola-bydleni), takze Pokojik ani neznam, ale kolem Papirku Vecirku chodim skoro kazdy den a ty obri pinaty ve tvaru papousku obdivuju uz desne dlouho. takhle vyladene do bronzu a geometrie to vypada jeste vic super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš Mačet, dyť je to úplně kousek od tama, skoč se mrknout! ;)

      Vymazat