čtvrtek 14. března 2013

Zrcadlo zrcadlo řekni mi....kam tě pověsím?

V čem z hlediska interiérů trochu plavu, jsou zrcadla. Jednak mi bylo tak ňák vštěpováno, že zrcadlo v pokoji se nemá, páč to podporuje marnivost a jednak jsou vpodstatě všechna zrcadla u nás doma prostě zrcadlový desky bez rámu. Tak sem si řekla, že se na to teda mrknu a poučím se.

Respektive jsem si to řekla poté, co jsem narazila na netu na todle:

Zdroj: http://dosfamily.com/2013/02/make-a-headboard-diy/

Je to sice další z návodů na to, jak si očalounit čelo postele, nicméně mě spíš zaujaly opatlaný ptáčkovský zrcadla nad postelí. Řekla jsem si, že jestli seženu nějakou dostatečně zrcadlovou fólii, tak si vystřihnu diamant! A hele, von už mě někdo předběhl.

Zdroj: http://www.designcrushblog.com/2011/10/12/gem-mirror/
 Tady z tohodle ovšem zcela nemůžu. CHCI! Hned! Píšu si do deníčku a podtrhávám růžovou pastelkou.

Zdroj: http://www.eroomservice.com/furniture/diamond-contemporary-wall-mirror.html
Je to ovšem trochu legrační, jak se to nedá vyfotit, co?

Jak jsem se přesvědčila, tak zrcadla jsou v dnešní době všelijaký. Zrcadla ve tvaru zrcadel - já bejt desetiletá pincezna tak slintám! Škoda, že já byla spíš to divně ošmikaný dítě stavící města z lega...

Zdroj: http://www.hometrendesign.com/dressing-table-inside-bedroom-area-design-ideas/dressing-table-wiht-unique-mirror-design
Ani jedno ze zrcadel výše nemá rám, ale pouze zajímavý tvarosloví. Ten ovšem zrcadlo dokáže posunout na úplně jinej level. Výraznej zlacenej rám v kombinaci s čistými tvary a jednoduchou barevností, to je ideální způsob, jak zakomponovat křiklavější kus nábytku nebo doplňek do interiéru.

Zdroj: http://www.shelterness.com/75-hallway-mirror-ideas/
 Zrcadlo jako z toaletky po babičce (nebo ne jako, ale doopravdy) je zase možnost do jinýho stylu interiéru.

Zdroj: http://www.busydoor.com/excellent-house-design-from-spain-with-rustic-style/vintage-mirror-and-cupboard-design-ideas/
 A pokud se toho nebojíte, můžete jít i do extrémů. Tohle zrcadlo už snad ani není na koukání se do něj, jako spíš na něj. Ale proč ne! Akorát mi z nějakýho důvodu trochu připomíná ty nervy, který mám ze zrcadel v zámcích, protože jsou všechny zákonitě zakletý a při pohledu do nich se člověk do roka buď vdá, umře nebo zeškaredí.

Zdroj: http://www.younghouselove.com/2011/03/house-crashing-steller-for-sale/
 "Slunečním" zrcadlům upřímě řečeno nějak nejsem schopná přijít na chuť. Nevim, nějak mě prostě něčím štvou. K mému velkému překvapení se mi ovšem podařilo najít jedno mi vcelku sympatické. A dokonce je DIY! Možná to ale bude tou celkovou kompozicí, ha.

Zdroj a návod: http://betterdecoratingbible.com/2011/11/25/diy-friday-sunburst-mirror/
Některý zrcadla zase vynikají zejména díky prostoru, do kterýho jsou umístěný. Tohle je například úplně obyčejný, ale celkově to vypadá fakt dobře. Nesmíte mít ale binec na stole!

Zdroj: http://forestbound.blogspot.cz/2011/07/interior.html
 Tenhle obrázek jsem sem prostě musela zařadit. Sice je v něm zrcadlo, ale přiznávám se bez mučení, že mně hlavně fascinujou ty kachličky.

Zdroj: http://www.shelterness.com/75-hallway-mirror-ideas/
 Veliký zrcadlo v koupelně je pouze pro sebevědomé jedince, uznávám ovšem, že to vypadá velice luxusně. Proč ne. Byla jsem na několika místech, kde měli zrcadlo přímo naproti záchodu. Zrcadlo za vanou je oproti tomu cudná pohoda.

Zdroj: http://www.designmanifest.com/inspiration/the-large-gilded-mirror/
Co mi přijde velice sympatický, je myšlenka zakomponovat jednoduchý zrcadlo mezi obrázky a plakáty na zeď. Je to vtipná a efektní možnost, jak udělat z bílé zdi něco víc.

Zdroj: http://www.designmanifest.com/inspiration/what-goes-above-the-sofa-mirrors/

Zrcadla samozřejmě neslouží pouze jako něco, v čem si kontrolujeme pupínky na nose. Zrcadlo v interiéru taky přidává světlo a opticky rozšiřuje prostor - proto se často dává do malých předsíní a chodeb, žeano. Občas někdo ze zrcadla taky udělá falešný okno. Já bych si to asi odpustila, ale kdyby to zajímalo vás, tak to může vypadat třeba takhle:

Zdroj: http://www.shelterness.com/75-hallway-mirror-ideas/
Nebo taky falešnou vzdušnou přepážku...

Zdroj: http://frommoontomoon.blogspot.cz/search?updated-max=2011-03-02T16:53:00Z&max-results=3
Mňo a od toho se dostávám ke starému dobrému seskupení několika zrcadel vedle sebe.


Zdroj: http://enmiespaciovital.blogspot.com/
A mám takovej pocit, že to by mohlo stačit. Máte doma nějaký zajímavý zrcadlo? Považujete ho za důležitej doplněk nebo ani ne?

Dobrou noc a čau
Le Petite Anne

4 komentáře:

  1. Se zrcadly je potiz. Jednak clovek malokdy najde presne ten rozmer, kterej potebuje (a nebo si ho necha uriznout, ale nenajde vhodnej ram). Navic prvni vec, ktera me napadne pri pohledu na holou zed, je pichnout tam nejakej obrazek. Jenze pak uz na zrcadlo nezbude misto nikde. A kdyz uz se najde misto, tak zrcadlo odrazi nejakej bordel neestetickej (treba dvere od zachodu nebo tak)
    Takze to mam podobne jako ty, se zrcadly je to proste slozity.
    (a porad cekam na to spravne, ktere se nejakym zazrakem samo vhodne umisti do interieru, a ja se v nem uvidim cela, i kdyz nebudu stat na spickach, nebo prilepena ke stene...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ježiš, ještě ten problém s tím, aby se v něm člověk celej viděl! Takový zrcadlo máme doma jedno v chodbě, ale když se chci vidět celá na podpatcích, tak musím skoro až do koupelny:D. Řekla bych, že řešením by bylo o zrcadle uvažovat ne jako o nepodstatné odrazové ploše, ale jako o součásti interiéru, která tam má svoje prápoplatný místo - a to mu taky vyhradit.

      Vymazat
  2. Mě se v poslední době strašně líbí samolepicí zrcadla, vypadá to opravdu skvěle a nemusím všude zatloukat hřebíky. Navíc jsou docela dost odolná vůči nárazům, takže pro ty co mají mladší sourozence nebo děti ideální.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip! Úplně mi začalo v hlavě šrotovat, co bych s nima podnikla:)

      Vymazat