neděle 25. listopadu 2018

Moje nejoblíbenější youtube kanály o bydlení (cizojazyčné)

Přátele a kamarádi, jak jste si asi všimli, ten pozdní podzim fakticky nejni moje roční období. Moje neaktivita zde a na sockách tedy neznamená, že bych si užívala skvělého offline života nebo pobíhala v plavkách někde na jižní polokouli, ale že kromě práce akorát ležím jak placka a toužím po jaru. Jediná má mimopracovní činnost komě spánku momentálně zahrnuje civění na youtube, což už mě teda taky přestává bavit. Ale říkala jsem si, že bych se o těch pár účtů, které s oblibou sleduju, s váma mohla podělit. Všechny se týkají bydlení a DIY a všechny jsou teda v angličtině, což doufám nebude vadit. Ony některý ty videa jsou stejně lepší bez zvuku, viz. první kategorie:

I. Uječené Američanky

Vždycky, když si na YT pustím jeden z těchto dvou kanálů, Jiří nasazuje sluchátka a odchází do vedlejších místností. Fakt nevim proč ty Američanky tak ječí a přehání a objímají se, každopádně po čase si zvyknete. Partneři nikoliv. Pokud jde ale o obsah, rozhodně na tyhle dámy koukám ráda:

Mr. Kate

Tuhle paní s manželem sleduju už mnoho let. Ze začátku to nebylo vždycky úplně na stopro, ale dneska už to dotáhli na jinej level a ten progres mě hrozně baví. Nejvíc se mi líbí epizody "on a budget", kdy zařizujou za pár šušňů, anebo "what's my aesthetics" kde zařizujou podle stylu. Taky se mi líbila série z renovace jejich studia a i sérka o jejich vlastním baráku stojí za mrknutí. Jinak i když Kate dost ječí, s Joeym jsou furt poměrně sympatická dvojka, na jejich videa se vždycky moc těším a pouštím si je hned po vydání.

zdroj
Moje oblíbené epizody:



A eště tato, ale od té mi nejde přidat náhled.

The Weekender

Show amerického obchodu se stavebníma potřebama Lowe's (něco jak náš Bauhaus a spol.) dyzajnuje značně uječená Monica Mangin, ale ta baba je jinak fakt hustá. S prstem v nose si stoupne k cirkulárce a vyrobí třeba skříň, no problemo. Málem jsem se kvůli ní přihlásila na truhlářskej kurz (a možná to furt ještě udělám). Show se věnuje pouze proměnám "za víkend", některé jsou super, některé nic pro mě. Obecně rozhodně doporučuju. Všechny díly.

zdroj
Moje oblíbené epizody:



II. Zrelaxovaní Kanaďani

V Kanadě naštěstí tolik neječí, ze strany druhé ale ani leccos zas tak úplně neřeší. Ne vždycky tedy videa stojí za shlédnutí anebo si na nový díl musíte počkat i několik měsíců.

Wabi Sab - E

Jednoznačně můj nejoblíbenější kanadský kanál, možná vůbec nejoblíbenější. Na nové díly se se mnou dívá dokonce i Jiří! Sympatická dvojka svépomocí rekonstruuje starý barák po prarodičích a jsou fakt neuvěřitelně šikovní a sympatičtí. Akorát ty pauzy mezi novejma dílama jsou fakt na nervy. Je to ale pochopitelný - já v aťáku taky maluju už od léta.


Moje oblíbené epizoda je hned ta první, ale pustťe si všecky:



The Sorry Girls

Tyhle mladý ženský sice občas vytvoří nějakou prvotřídní hrůzu a tváří se, jak je to kůl, ale jindy zas trefí jackpot. Sice je to každej pes, jiná ves, ale třeba svatební sérku jsem dost hltala, loft vibes je taky prima a bavily mě i některé proměny a DIY.

zdroj

Moje oblíbené epizody:







The Home Primp

Na Alexandru, editorku bydlení v časopise Chatelaine, jsem narazila teprve nedávno. Přiznám se tedy, že všecko jsem neviděla, ale těch pár dílů mě fakt oslovilo. Alexandra má nově i vlastní kanál, ale tam mě ty videa zatím tolik nezaujaly, nevim proč. Určitě ale mrkněte, je to hravý, barevný, milý.

zdroj

III. "Zbytek světa"

Hermione Chantal

Tuhle slečnu z Anglie taky nesleduju dlouho, ale obzvlášť její sérku o rekonstrukci domu naprosto žeru. Tahle éterická blondýnečka s něžným vkusem si totiž s přítelem pořídila rozpadlej viktoriánskej dům a v rámci úspor fakt dost maká, natírá, brousí, renovuje.... Ačkoliv nesdílím její oblibu v nakupování levných sezónních kravin, Hermiona je fakt hafo šikovná a tuhle její cestu jí dost závidím, jakkoliv to musí být příšerná makačka. Kdo by nechtěl brousit obložení krbu ve svým vlastním viktoriánským baráku? Já teda rozhodně jo.

zdroj

Three Bird Renovations


Tyhle tři australský paní vás odzbrojí svojí roztomilou australskou angličtinou, kterou běžně nemáte moc šanci slyšet. Pokud to správně chápu, tak renovujou baráky podle dyzajnů jedné z nich, Bonnie, který pak asi prodávaj či co. Je to už hodně high end, žádný úsporný tipy pro našince, ale jako inspirace super. Však víte, jak to mám s tím aussie designem, žejo.... V každé sérce dycky dělají jeden barák.

zdroj

Tož, to by myslím docela stačilo. Ještě mám tedy jednu chuťovičku v záloze, ale z té bych vám chtěla ukázat celej interiér zvlášť, tak to si nechám na jindá.

Znáte a sledujete některé z youtuberů výše? Jestli znáte někoho podobného, určitě mi prosím prosím napište do komentu, s "novým" algoritmem se fakt strašně blbě hledá něco novýho podobnýho a já tenhle typ obsahu na YT fakt dost můžu. Dííík!

Tak čau mňau
post signature

10 komentářů:

  1. Aničko, kdybys náhodou něměla teď před Vánoci nebo i po nich, co dělat,tak mám námět na článek - knihovny na celou zeď nejlépe kolem dveří.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to bych mohla nafotit obývák mých rodičů :)) mínus ty dveře ovšem

      Vymazat
  2. jezis ted jsem se chtela odhlasit, ale copak muzu??? diky za tipy, uz se tesim, pac kdyz Anka nema na blogu clanek, se na tom celem internetu dost nudim:-)ispirativni dny, Veronika.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je to hodně matroše na moje výpadky, to je fakt :)))

      Vymazat
  3. Anicka ked bude nuda v praci, tak si velmi rada pozriem kazdu dizajnerku co si poradila. Mna vobec nenapadlo si pozerat youtube kanaly. Nechapem :-( Doma mam na TV dva kanaly, s prerabkami, kde si pozeram vsetko co ma zaujme. Lenze si to musim nahrat, lebo to uz nestiham pozerat, takze si pozeram len zaciatok a koniec. Je to zruc casu ten internet, TV Pinterest, atd., to Vam musim povedat. V poslednom case aj blog zanedbavam, prestalo ma bavit venovat sa tomu, no co uz, clovek sa meni. Krasny den. Idem sa este pozriet, co som tu zanedbala :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já televizi skoro vůbec nesleduju, takže si to supluju tim youtubem. No a s blogama je to složitý - z těch, co jsem ráda sledovala před pěti lety, dodnes fungujou tak dva a i já mám veliký výpadky. Nemění se totiž jenom lidi, ale i všechno okolo... není to jen tak, vytrvat....:)

      Vymazat
  4. a co Francie? https://www.youtube.com/watch?v=lsnYX_jxm84 a jejich web s návštěvami zde: https://www.thesocialitefamily.com/en/ sice mě vždy uchvacoval nordic styl, ale už jsem se ho trochu nabažila a tak je pro mě chic Francie osvěžující! (navíc mě český nordic moc neba, nevím čím to?)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za tip, prozkoumám! A český nordic... :D no, na toto téma už jsem tady utrousila hodně sarkastickým poznámek :)) Osobně nejvíc fandím osobitosti, nezávisle na původu inspirace. Akorát se dycky musí vybalancovat poměr mezi inspirováním se a kopírováním, mňo :)

      Vymazat
  5. Díky moc za tipy, za mě je fajn kanadský House and Home, taky žádná láce, ale inspirativní, můj nejoblíbenější díl je úplně boží kuchyně: https://www.youtube.com/watch?v=R4Z0SCHwaS0 .

    OdpovědětVymazat