pátek 29. prosince 2017

Naše Vánoce 2017

Ačkoliv jsou Vánoce v čudu, stromek máme doma pořád všichni, cukroví taky ještě předpokládám nemáte snědené a všechno je furt v takovém odpočinkovém režimu. Takže i když je po svátcích, myslím, že pořád není pozdě na report o tom, jak to u nás doma na Vánoce vypadalo!

Letošní Vánoce byly opravdu moc krásné, i když společensky hodně náročné. Šití dvou dárkových pyžamových gatí a ubrusu v sobotu před dnem D se dohromady s dalšími úkony taky ukázalo jako extrémně blbej nápad - doteď mám v ledničce krém a těsto na nedodělané včelí úly, fail. Otázka za deset bludišťáků - mám je ještě udělat nebo to rovnou strčit do mrazáku na příští rok?

Letos jsme v našem obýváku zdobili stromeček už potřetí. Tedy lépe řečeno jsme zdobili obří velestrom, který je pro mého Jiřího asi otázka cti nebo nevím jak si to vysvětlit. Zároveň je stromek taky můj nejoblíbenější vánoční dárek, který od něj poslední tři roky dostávám - dokážu se zaseknou ve futrech a deset minut na něj jenom zírat s rohlikem na ksichtě (na stromek). Letos jsme s Jiřím poprvé společně večeřeli, jak jsem psala již v minulém článku, takže letošní výzdoba se týkala i naší kuchyně. Tož pojďte dál a vítejte!




Moje výzdoba byla taková vintage ankovská, řekla bych. Ubrus jsem ušila ze 100% lněné látky od Fine Little Day. Jejich stromečky prostě miluju a i ta tmavě zelená barva mi k Vánocím krásně sedla. Byl to sice výdaj jak kráva, ale toužila jsem po něm dlouho a vynaložených prostředků nelituju ani trochu. Skleničky na šampus jsem ulovila v bazaru v Budapešti, skleničky na vodu jsou po babičce. Jako nejkrásnějí dekorace se ukázalo jedlové chvojí a pár granátových jablíček. Svícen je z aukra a při jeho čistění jsem málem vypustila duši, ale stálo to za to! Akorát se vloudila chybička a svíčky jsem na Štědrý večer zapomněla zapálit, heh

Červený talíř Bristol jsem si přivezla před lety ze Švýcarska - a letos jsem mu před Vánoci pořídila na aukru dva zelené bratříčky. Polévkové misky jsou suvenýr od mamky z rumunského bazaru.


Čajové hrníčky mám taky z aukra a zrovna z jednoho chlemtám čaj



A konečně stromeček a naše směs barevných ozdob. Ozdoby jsou směs baněk koupených, darovaných, po babičce, po druhé babičce, z výprodeje...a dva mohykáni jsou i z mého dětství. Nejraději mám zlaté lucerničky, které jsem ulovila ve výprodeji. Ty jsou mimochodem výborným zdrojem krásných českých ozdob za dobrou cenu! V Brně na ně chodím každý rok do Vágnera.



Jako zásadní dekorace letošních svátků se ukázala hvězda do okna, která se ovšem blbě fotí. Tak hrozně mě nadchla, že jsem pořídila ještě jednu bílou do ložnice. Obě je mám (jak jinak) z Bella Rose, kde je mají momentálně všechny ve slevě, kdyby to někoho náhodou zajímalo.




Kromě hvězdy máme v ložnici akorát červený bobulky, který jsou letošní instagramová hvězda, mám ten pocit. Jsou pravda poměrně fotogenický


No a aby to bylo komplet, přidávám ještě fotku DIY adventního věnce, který má samostatný článek ZDE


Jak jste zdobili vy? Doufám, že jste si všichni užili kouzelné Vánoce plné lásky a pohody!
Krásný víkend vinšuju
post signature

20 komentářů:

  1. Tak vidíte Aničko, jak jste krásně vánoční výzdobu Vašeho bytu zvládla. Moc hezké.
    Přeji Vám v novém roce jen vše nejlepší, zdraví, štěstí, pohody, osobních úspěchů a ať se Vám vše daří. S pozdravem a příslibem sledování i v dalším roce Miluše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Vám děkuji Miluše, dopadlo to myslím dobře :) I Vám přeji vše nejlepší v nastávajícím roce a těším se na Vaše další ohromně milé komentáře! A.

      Vymazat
  2. No sama krása a krásné věci všude kolem vás. To okno v jídelně...aaaach, nádherný byt máte. Tak bezva rok 2018. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkujem, intenzivně na tom již pár let pracuju :D I já přeji krásný rok 2018!

      Vymazat
  3. Vosí hnízda uplácat, ta se hodí vždycky :-) Já je letos taky nestihla a na Štědrý den dopoledne narychlo dodělávala rukodělné dárky (předsevzetí na 2018 = menší ambice). Stromek je fantastický. U nás nenápadně rok co rok roste. Začínali jsme před 10 lety se symbolickou větví zmordovanou do tvaru stromu, pak s midistromečkem, následoval regulérní malý stromek, pak přechod mezi malým a středním... a letos poprvé nestál na stolku, ale rovnou na zemi. Každý rok říkám: větší už fakt ne, ale jsem příjemně zvědavá na příští svátky :-) Štastný nový rok, Aničko, těším se na další články! B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už je mám! Hojný počet dokonce už v břuchu! :)) Se stromkem to máme podobně, ale začali jsme už rovnou docela velikým. Můj Jiří se asi bojí, že kdyby se snažil trefit stejnou velikost, tak by se pak doma mohl ukázat jako menší (tragédie) - takže vezme pro jistotu raději větší. Příští rok na něj budu potřebovat žebřík. Děkuji moc a krásný nastávající rok i tobě!

      Vymazat
  4. Sympatické - a ty perníčky! Nad talíři mě jímá bledá závist. My jsme si letos dozdobili dům dvěma kočkami z útulku, které se celé svátky sžívaly se dvěma, které už dlouho máme, takže jsme denně přeinstalovávali rozmetané betlémy a občas si někdo ze stromečku udělal hrazdu. Zkrátka pokoj všem lidem! Přeju krásný příští rok, všechno dobré!A hodně invence při psaní blogu, dodávám zištně...
    Liba

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :))) Naše kocoury (u rodičů) stromek zajímal jenom jako koťata, teď jsou asi v pubertě a je to trapný nebo co :D Krásný příští rok též přeju! S invencí uvidíme :)

      Vymazat
  5. Mě by tedy zajímaly ty pyžamové gatě, nepochlubíte se? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem tak trochu chtěla, protože jsem toho letos vyrobila k Vánocům poměrně hodně - ale nenafotila jsem nic :( Tak leda bych všechny obdarované trošku pootravovala :D Zkusím sebrat odvahu :)

      Vymazat
  6. Máte to krásné a nádherný stromeček,dae

    OdpovědětVymazat
  7. Teda, krásné Vánoce to musely být! A ta jídelna je kouzelná. Vlastně všechno je to kouzelný! Šťastný nový rok a jen to nejlepší přeju :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byly krásný, faktžejo... Dík moc a vše nej do roku 2018 též přeju! :)

      Vymazat
  8. Anko, to stolování se vám fakt povedlo, ..ta kombinace tlumené červené se zelenou v takovém nordic vintage stylu...fakt do časáku :-)
    Boží rok 2018 :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žjoo, to se úplně červenám, děkuju moc :) Krásný rok 2018 přeju!

      Vymazat