neděle 29. října 2017

Papírnické nebe - Rifle Paper Co.

Jakmile se v oboru bytových a jiných doplňků pohybujete delší dobu a intenzivně, postupem času je čím dál tím těžší vás opravdu překvapit. Přestanete si připadat jak Alenka v říši divů, protože už jste zkrátka viděli leccos - máte radar na podobnosti, kdo koho kopíruje nebo kdo zrecykloval nápad z předloňska. No a to je i můj případ - jakkoliv se na každou novou kolekci těším a v krásných věcech si stále rochním, je mnohem těžší mě fakt nadchnout a uvést v úžas.

Když jsem ovšem poprvé listovala katalogem Rifle Paper Co., byla jsem nadšená tak, že mi zcela na férovku stoupnul tlak. A vůbec to nemyslím v nadsázce, doopravdy jsem byla v rauši jak na rockovým koncertě a zorničky jsem musela mít rozstřelený jak po konzumaci něčeho ilegálního. Prostě jsem se zamilovala... Tahle značka je jak stvořená pro mě na míru, líbí se mi úplně všechno.

zdroj

Rifle Paper založila v roce 2009 americká ilustrátorka Anna Bond spolu se svým mužem . Její ilustrace jsou květinové, něžné a hodně specifické - jakmile se s Anniným rukopisem jednou seznámíte, jen těžko si její věci spletete s něčím jiným. Stejně jak vobrázek od Lady poznáte pomalu i poslepu, tak i Rifle Paper poznáte i z vlaku.

zdroj
Rifle Paper se za necelých deset let své existence stal dost výrazným fenoménem - kromě papírnictví se Anniny ilustrace objevují i na kosmetice, kabelkách, tapetách, obalech na ajfouny, látkách a dokonce i kedskách. V Evropě ovšem Rifle k dostání moc není a u nás nebyl prakticky vůbec, viděla jsem snad akorát plechovou pixlu na recepty někde na Zootu či kde. To se ovšem změnilo začátkem teď již skoro minulého týdne, kdy se konečně nějaké kousky začaly objevovat na eshopu Bella Rose! Nebudu dělat Zagorku, mám v tom prsty. A teď dělám zcela nezištně reklamu (#notsponsored fakt přísahám), protože prostě musím, nedá se svítit.

zdroj

zdroj
 Dočasná kérka

zdroj
Origoš malůvky...

zdroj

 U Anny doma...

zdroj
 Tapety ve spolupráci se značkou Hygge & West

zdroj
 Látky bych taky potřebovala, aby někdo začal dovážet.

zdroj 1, zdroj 2
A na závěr pár mých favoritů z Bella Rose. Momentálně se rozhoduju, jestli potřebuju tři druhy tužek nebo mi bude stačit jeden. Rozhodování, kterej vzít sešit, ulehčuje fakt, že balení jsou většinou po dvou. Myslíte, že potřebuju dva diáře? Ehm. Pomoc.


Fakt si budu muset najít nějakýho sponzora. Jak se to dělá, nevíte?

Jestli máte pocit, že je tento článek trochu hysterický, tak máte asi pravdu. Sorry. Ale chápete mě aspoň trošku, žejo??!! Prosim vás, řekněte, že mě chápete.

Krásný nedělní večer vinšuju
post signature

12 komentářů:

  1. Já Vás chápu!!!!
    A Váš styl psaní mě fakt dostal. Budu chodit pravidelně, zlepšujete náladu. Díky!
    Katka

    OdpovědětVymazat
  2. Naprosto chápu nadšení i potřebu dělat nezištnou reklamu, protože prostě člověk chce podělit o hezké věci.Já bych potřebovala teď tu kérku na natáčení. Hezky by nám to ladilo do obrazu. Až bude k mání i u nás, dejte vědět!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, děkuji moc za koment :) S kérkama to ovšem bude asi horší, Rifle jsou sice autoři designu, vyrábí je ale asi někdo jiný - stejně jako třeba ty tapety nebo boty :( Ale třeba se objeví na léto, můžeme minimálně doufat...

      Vymazat
  3. Tak na ně jsem dělala nezištnou reklamu loni, kdy to u nás prodávali Morgan Papers (již ukončili činnost). Mám toho od nich docela dost a byl to základ mých loňských vánočních dárků. Už jen to, že mi to prošlo rukama, mi dělalo radost. :-) I vánoční papír jsem měla od nich. Balení jsem různě kombinovala s obyč. Ikea a bylo milé slyšet, že je to tak pěkné, že škoda rozbalovat. Ano, kvalitní papír udělá své. Bylo mi líto, že Morgan Papers skončili a tak jsem ráda, že Rifle Papers se bude dát u nás stále koupit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak o Morgan Papers, přiznám se, slyším poprvé. To je teda škoda! Jinak jsem si docela jistá, že Rifle bude základem mých dárků letos...je prostě boží!

      Vymazat
  4. Moc pěkné nezbytnosti! Trochu mi připomněly mé oblíbené od Busy B ...prostě u takových jeden kousek nestačí ;)
    Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jó, Busy B je taky super! Ale Rifle je teda podle mého soukromého mínění úplně jiná liga :))) Já jsem zkrátka kytičková ❁❃✿❀❋

      Vymazat
  5. To je sen! Hned jsem to v Belle prolítla a už mám seznam. Pamatuju, jak jsem na ně ještě před rokem smutně koukala na netu. Škoda, že ty sešity nemají i tečkované. A viděla jsem ty signature kytičky i jako samolepky. To bych teda nutně potřebovala. Třeba je Bella někdy zařadí... B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prima tipy! V Bella Rose to berou na vědomí a ukládají do paměti :))

      Vymazat
  6. Dobrý den,
    dovolím si s vámi nesouhlasit. V loňském předvánočním období sortiment od této pro vás "nové" firmy prodával eshop paní Havelkové Morgan papers. Tedy v ČR tato firma rozhodně není novinka, jste druzí:-)) :-))
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, o Morgan Papers psala už výše Olive :) Nikde jsem netvrdila, že je Bella Rose první, jen že u nás prakticky nebyl k dostání, za čímž si dovoluji stát. :)

      Vymazat