úterý 9. května 2017

Bohémský paví ratan

Ratanový nábytek je něco, co jsem měla v dětství spojené hlavně s pěkně nepohodlnejma křeslama na chalupě. Měly hrozně velký rozestupy mezi šprušlema a mýmu sedmiletýmu zadku se na nich sedělo dost blbě. Zadek se mi za těch dvacet a něco let (omg) o něco zvětšil a konečně tedy můžu přistoupit k článku na toto téma, ha. 

Vzhledem k tomu, že opravdu krásným ratanovým nábytkem se to v současné době jen hemží, samotný "ratan" by vydal hned na několik postů. Téma jsem tedy zúžila na bohémský ratanový nábytek "peacock" a podobné mutace, které připomínají peří páva. Tento typ ratanového výpletu údajně pochází - světe div se - z Anglie z viktoriánské éry, kdy byla v módě exotika. Možná je to blbost, tak jestli máte někdo více informací, sem s nima!

1. Nejčastěji se v "paví" úpravě objevuje židle nebo čelo postele. Hlavu při čtení si o něj opřete blbě, ale dobře to vypadá, to zas jo.

zdroj
2. Zde paví křeslo - nebo teda spíš trůn. Ten už jako móda proniknul i k nám, takže se vsadím, že dost lidí ho má na wishlistu a již ho vlastní nebo spoří. Žejo, přiznejte se!


zdroj
3. Tohle nejni vyloženě paví, ale stále to má takovou hravou bohémskou etno šťávu. Tento květinkový výplet se rovněž vyskytuje poměrně hojně, a to i na čelech postelí.

zdroj
4.

zdroj
 5. Nějak se nemůžu rozhodnout, jestli mě víc baví přírodní úprava nebo barva. Co myslíte?

zdroj
6. Při googlení jsem našla spoustu dalších typů nábytku (třeba krásný paravány), z nějakýho důvodu ale všichni dokola fotí akorát čela a trůny. Tak zde jedna skříňka


zdroj
 7.

zdroj
 8.

zdroj
 9. Kdybych měla verandu, mám na ní todle:

zdroj
10. A turbovtipný mini peacock křesla jako podstavce pod květináče. Pokud je nutně potřebujete, zdroj vede na Etsy.

zdroj
Co vy a bohémský ratan?
Čau mňau

post signature

2 komentáře:

  1. Veľmi pekný článok. Mala som "ratanové obdobie", ešte aj poličky do kúpelne som si dala robiť z ratanu. Teraz to pracne mením a snažím sa ratan umiestniť na chatu. Tzv. páví ratan som mala len jednu stoličku, ktorá vydržala veľmi málo. Príjemný deň a teším sa na ďalšie články.

    OdpovědětVymazat