pátek 7. dubna 2017

Co s načatým dubnem

První dubnový týden je za námi a Anka smolí článek! Teploty venku momentálně poklesly, ale pučící sakury za našimi okny dávají tušit, že zima už fakt udělala pápá. Jaro byla vždycky moje neoblíbenější část roku. Mám hrozně ráda kvetoucí stromy, tulipány, pivoňky, voňavý vzduch, dlouhé večery...a zimu v nedohlednu. V dubnu tak nějak všechno začíná - procházky po venku, zmrzliny v kornoutku, plánování dovolených, výlety... Jaro je prostě moje období!

1. Tulipány jsou víceméně od dětství moje nejoblíbenější květiny, nejraději je ale mám někde v záhonku. Měli jsme totiž kdysi zahrádku vedle jiné, opuštěné, kde její původní majitelka vysázela co se dalo a umřela. Vždycky v dubnu tak ta džungle ožila záplavou narcisů, modřenců, sasanek a hned několika barev tulipánů, které tak neuvěřitelně voněly, až se vám z toho za chvíli začala točit hlava.

zdroj

2. Dost se těším, až schovám zimní boty a vytáhnu moje odrbaný černý vansky. Na podpatky už jsem tak nějak rezignovala, zato na plátěný tenisky nedám dopustit od jara až do podzimu. A co se týče brejlí - každej rok si koupím nějaký levný, který následně končí s opískovaným sklem s pár hlubokejma rejhama, přes který jde vidět alternativní realita. Takže jsem se letos rozhodla být moudřejší a pořídit si na ně obal (růžový). Pro vás asi zcela nepodstatná informace, pro mě ale krok srovnatelný s tím Armstrongovým na měsíci. Juch!

zdroj
3. Duben je samozřejmě spojený s aprílovým počasím a deštěm, což mi připomíná, že potřebuju opravit deštník.

zdroj
4. Všechno začíná pučet a já chci kytky všude. Ty jedlé třeba i v salátu!

zdroj
5. Další skvělá věc, která už se v dubnu pomalu dá provozovat, je pití kávy venku na zahrádce. Moje obvyklé kombo je espreso, sušenka a bezinková limonáda. Máte taky svou oblíbenou kombinaci?


zdroj
6. No a samozřejmě - letošní duben patří Velikonocům. Letos mám v plánu i něco málo zdobit, tak jsem sama zvědavá,jak to asi dopadne. 

zdroj
7. Péct nic extra asi nebudu, ale kropenaté dorty mě dost baví. Byl by divnej kropenatej beránek?

zdroj
8. Kromě sakur taky v dubnu kvetou magnólie, podle mě jedny z nejkrásnějších stromů vůbec. Bylo to myslím předloni, kdy v noci přišly naráz mrazy a magnólie v celým Brně přišly o květy. Tak mě to tenkrát zasáhlo, že jsem nucena vás o tom teď informovat.

zdroj
9. Většina dubna patří beranům, extrovertnímu znamení s tvrdou palicí a čestným srdcem.

zdroj
10. No a taky by se v dubnu slušelo konečně uklidit po zimě. Jestli už máte jarní úklid za sebou, klobouk dolů. Já o umývání oken už měsíc akorát usilovně mluvím.

zdoj
Co všechno máte na dubnu nejraději vy?
Krásný jarní víkend přeju
post signature

3 komentáře:

  1. Milá Aničko, to je tak hezký příspěvek. Také miluji tulipány a jarní období.
    Na okna je čas, určitě to zvládnete.
    Přeji krásné jarní dny a hezké velikonoce. S pozdravem Mili.

    OdpovědětVymazat
  2. Ako vždy skvele napísaný článoček :) duben je taký "môj" mesiac - milujem jar, s prvým slniečkom, pučianím a zelenaním sa všade okolo aj s bláznivým počasím a úplnou top srdcovkou sú kvitnúce magnólie! to je taká magická krása! PS: okná tiež zatiaľ neumyté ;)

    OdpovědětVymazat