pondělí 17. října 2016

Překližka se počítá!

Máte pocit, že obyč překližka je materiál dobrý akorát tak na psí boudu? Omyl vážení přátelé! Překližka z hobby potřeb je sice vcelku levná, nesmíme ale zapomenout, že navzdory sukům a nikterak honosným dřevinám je to pořád opravdická dřevěná dýha. Sice tenká a slepená dohromady, ale furt dřevo 100% natura. 

Díky tomu, že je tenká, ji lze v jednom kusu využívat i na docela velkých plochách. Internet se hemží jak drobnými DIY projekty, tak i velkorysými realizacemi z architektonických studií, kdy překližka slouží klidně jak obložení komplet všech zdí.

Podobně jako kdysi v článku o OSB deskách jsem se tak rozhodla podívat se té překližce dneska na stoličku. Což mi připomíná, že bych se fakt měla objednat k zubaři.

1. Jako obložení zdí působí překližka moc hezky doplněná o bílý nábytek. Tuhle kombinaci si pak dokážu představit v minimalistickém interiéru, ale klidně i v šíleně barevném a plném spousty serepetiček.

zdroj
2. Se silnější překližky jsou i prima police!


zdroj

3. No nejni ta struktura boží?

zdroj

4. Ve většině případů se překližka využívá v přírodním provedení bez laku. Jedná se tak vlastně o téměř surový materiál, který lakem můžete pozvednout úplně někam jinam. Když teda chcete....

zdroj

5. Je to trošku retro, ale je to dobrý retro.

zdroj

6. Když vidím jakékoliv čelo postele, hned mi na čele vyskočí taková malá provinilá kapička potu. (letostočelofaktještěstihnu!!!)

zdroj

7.

zdroj

8. Hele to je supr nápad

zdroj

9. Jak rozdělit prostor relativně snadno a rychle

zdroj

10. Levná DIY renovace staré kuchyně nebo turbomoderní realizace za milijón, co myslíte?

zdroj

Tak co říkáte na překližku? Krásný večer vinšuju
post signature

7 komentářů:

  1. To je taková krása, světloučké dřevo a bílá, to je moje :) Krásná inspirace, už se mi to v hlavě hemží nápady :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to mám radost! Budeš tvořit? :)

      Vymazat
    2. Vypadá to že jo, peněz je málo a tak se mi nehce utrácet. Moc se mi líbí to čelo postele, konečně bych vyuzila i neviditelné poličky na knihy, co nám doma leží:-)

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  2. Taky mám překližku a opravdu jedna ze dvou vychytávek, kterou jsem si udělala v poslední době radost. Tou druhou jsou tyto posuvné dveře - https://www.stavebni-pouzdro.cz/Posuvne-dvere-SAPELI/Posuvne-dvere-SAPELI-ELEGANT-M40-sklo.html . Díky nim se v mem malem byte uvolnilo spousty mista a mohu mit o jednu satni skrin navic ;) A jeste to vypada krasne. Hanka

    OdpovědětVymazat