neděle 22. listopadu 2015

Wanted: vintage knihovny a vitríny

Že mám ráda klasický kousky nábytku, ideálně v kombinaci s něčím modernějším, je o mně myslím velmi dobře známo ( i když mi to nedá, abych to sem tam jen tak pro pořádek nezopakovala). Momentálně číhám na nějakou prosklenou vitrínu, ze které bych udělala knihovnu. Protože luxovat prach ze hřbetů knížek - to nechceš! Navíc se dá do takový vitríny vrznout i nějakej ten sváteční porcelán, váza...anebo tam vytvořit takový malý a roztomilý kouteček s alkoholem na studené zimní večery, mrkymrk.

1. Ta ideální vysněná by takhle zdobná být vůbec nemusela, ale kliďo mohla. Sice by se do ní moc knížek nevešlo, ale zato je takovým solitérem, že pak už v tý místnosti člověk nepotřebuje vlastně nic.

zdroj

2. Mě prostě hrozně baví, jak je ten starej nábytek nadčasovej. Vitrína na lodičky? Boží! Já se na svoje botky ráda koukám, ale práší se mi na ně, todle se mi fakt dost.....ale já hledám knihovnu že, tak nic

zdroj
3. Tenhle moderní kousek, který tady slouží jako kuchyňská vitrína, je mi hodně sympatický. Baví mě ty šuplíčky, ale hlavně to, že je prosklená celá - tam už se těch knížeček vejde o dost víc.

zdroj

4. A do takovéhle už se toho vejde spoooousty. Přijde mi zábavná kombinace černého vnějšího rámu a bílého vnitřku - věci vevnitř pak krásně vyniknou, což je vlastně v prvořadý účel vitríny, že.

zdroj
5. Tak z téhle ultimátně slintám. Akorát to pletivo vymyslela nějaká mírně skopová hlava - na co mít skříň se dveřma, když se mi do ní bude stejně prášit? Že to vypadá kůl? Pfff

zdroj
 6. Docela dobrý nápad je i postavit několik stejných menších skříněk na sebe.

zdroj
7. Ačkoliv bych opravdu radši nějakou starší skříň z bazaru, takovýhle střídmý kousek by mi taky nevadil. Hlavním kritériem je pro mě totiž to, aby se hned tak nerozpadl a neomrzel - nadčasovost je pro mě prostě alfa omega při pořizování čehokoliv (a čím jsem starší, tím je to horší).

zdroj
8. A ta stejná v trochu jiném kontextu...


zdroj
 9. Jak je vidno, prosklená knihovna je pořád aktuální, není to tedy přežitá záležitost, která už by se nová nedala sehnat.

zdroj
10. Hodně vintage interiér, ale ta skříň, tak ta je, ach!

zdroj
Kam ukládáte knížky vy? Já du sjíždět aukro, čus!
post signature

1 komentář:

  1. Já moc lituju, že se mi taková vitrína nevejde do kuchyně, dávala bych do ní svoji budoucí sbírku Le Creuset. A stejně nevím, kde bych tady na nějaký zajímavý kousek narazila, tuzemská nabídka nábytku mi přijde fakt bídná.

    OdpovědětVymazat