středa 30. září 2015

Podzim ve váze

Tak máme podzim jako vyšitej a já to teda zatím beru. Sice se možná ochladilo o trošinku víc, než jak muselo, ale je krásně a obzvláště to podvečerní světlo je teď snad nejkrásnější v roce. No a taky začala dozrávat jablíčka, šípky a všelijaké jiné bobule, které se náramně hodí k naškubání do vázy....třeba když se vracíte z pouštění draka (true story!)

1. Já si na tu oslavu podzimu natrhala šípky, sice jsem si zepár trnů zabodla kam jsem jen mohla, ale stálo to za to. Tyranosaurus se na to nemůže dívat, zato já na ně čumim třeba i zrovna teď, když článek píšu - přímo z postele, cha!


2. Sice netuším, co je totok za bobule, každopádně mi to připomíná jablíčka everest ze zahrady mých rodičů. Ty se sice hodí hlavně na vánoční zdobení, ale jedna taková větev by se podle mě též náramně hezky vyjímala v podzimní váze. 

zdroj
 3. Hlavní barva je ale červená a oranžová. Dyzajn zdarma, to chceš!

zdroj
 4. A úplně k tomu stačí lahev od mlíka.

zdroj
5. Červené bobule dodají ostře barevný akcent do každého tmavého koutu - to ovšem neznamená, že je nemůžete sladit..



6. Své o bobulích ví tradičně i profi stajlisti. Jako třeba tady u House Doctora:


7. Zajímalo by mě, kam to chodí takovej profík škubat.


8.

foto House Doctor
9. U Madam Stoltz mají zase dost rádi bodláky. A ty jsem třeba žádný hezký nenašla.


10.Obecně ale musím říct, že teď ještě leccos zajímavýho kvete. Tak šup na procházku a trhat! Ohrožené druhy a sousedovy záhonky ale prosím vynechat.

foto Madam Stoltz
11. A na závěr jsem si půjčila toto krásné foto s bodláky od Terky z blogu PROJECT. Naráz se mi zachtělo bodláku hernajs.

zdroj
A co máte na podzim doma ve váze vy?
Čus
post signature

3 komentáře:

  1. Já v ní teď mám větvičky dubu, jeřabiny a nějakou takovou tu suchou trávu:) Ale jak koukám na ty šípky, taky si pro ně co nejdřív zaběhnu!

    OdpovědětVymazat
  2. U nás taky frčí různý podzimní chrostí...:-). http://www.oringle.cz/2015/09/rane-podzimni-aranzma.html P.

    OdpovědětVymazat
  3. tak já vždycky trhám konce větviček, abych moc nenarušovala přírodu, ale koukám fajnšmekři si frčej rovnou v celých větvích :D
    mám momentálně ve váze všechno, co mi na procházce padlo do oka. a trnů jsem teda taky několik schytala.. tady tady: http://ma-cet.blogspot.cz/2015/09/pred-po.html

    OdpovědětVymazat