úterý 9. června 2015

Můj sen o chatě u moře

Tak dneska z trochu jiného soudku. Léto je tu, interiérů máme po zimě všichni plný zuby a táhne nás to ven, neníližpravda. Mě teda aspoň rozhodně. Musím říct, že tak silnou touhu po horách a moři ( a je úplně jedno jestli severním či jižním) jsem nepociťovala už léta. Určitě je to spojené i s tím, že přesně před rokem jsem dokončila školu a od té doby jsem se prakticky nezastavila. Ačkoliv jsem vlastně hrozně spokojená, samostatná a výdělečně relativně činná, přeci jen si nejsem jistá, jestli si na zaměstnanecký život od do mezi čtyřmi stěnami někdy úplně zvyknu, ať mě moje práce baví jak chce.

Už od doby, kdy jsem vloni v zimě začala psát diplomku, se můj mozek prakticky nezastavil. A řeknu vám, že už to začínám sakra cítit ( taky to ovšem bude předchozími léty v offmodu, hehe). Ono z fyzické únavy se zkrátka vyspíte, z té psychické ani tak ne. Že už místy tak trochu nemůžu, jste si možná všimli i vy, pokud sem chodíte pravidelně. Jo, přiznávám, trochu mi došla pára, příspěvků je míň, ale zas sem nebudu na sílu cpát nějakej chrchel jenom proto, aby tu něco viselo, sorry. I obsah se možná trochu proměnil, ale to je zas logicky daný tím, v jakým prostředí se momentálně pohybuju, a že domů chodím skoro každý den nejdřív v osm večer.

No to sem se zas dostala někam, kam jsem nechtěla - co tím chtěl básník říct je to, že bych prostě děsně chtěla k moři, ale mám letos podle všeho smůlu. Tak jsem se aspoň zasnila u obrázků letních přímořských chat všude možně, ale spíše severně, na který budu myslet, až budu dneska usínat. A třeba mi to trochu pomože a třeba se i vy se mnou na chvilu zasníte.

1.
zdroj

Miluju severní moře. Klid, slaný vzduch a vítr, racci, krása, tisíce mušlí.... a široko daleko žádnej brunátnej turista se spáleným pupkem a ponožkama v sandálech.

2.
zdroj
3. V životě jsem viděla nebo měla to štěstí bydlet v několika překrásných chatičkách...a hádejte co. Nic jsem nevyfotila. Tahle mi připomíná výlet po Bretani x let zpět.

zdroj
4.
zdroj
5. Borovice + moře = propadám se do jiné dimenze, píšu melancholické povídky a připadám si děsně rozervaně a umělecky :D (bejvávalo, hehehehe)

zdroj
6. Ehm, dáte si čaj pane Darcy?

zdroj
7. Mrkněte na odkaz

zdroj

8. Tento obrázek pochází z knihy, která se jmenuje příznačně "Cabin Porn" 

zdroj
9. Ale i do toho tepla bych se nechala přemluvit... ( opět doporučuju mrknout na zdroj)

zdroj
10. A tímhle obrázkem tenhle post vlastně začal. I zde doporučuju mrknout na zdroj.

zdroj
Zasnili jste se taky? Kam jedete na dovolenou?  A nebo ne, radši mi to ani neřikejte :) Dobrou!
post signature

8 komentářů:

  1. taky miluju chaty všeho druhu! a co vyrazit aspoň na Mácháč omrknout tu letošní Grand Prix chajdu od FAM Architekti?

    chtěla bych jednou jet na víkend na hausbot na Slapy, ale teď o víkendu jsem spala u rybníka v lese pod širákem a to bylo nej, doporučuju;-)

    krásné léto v rámci možností přeju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych jela úplně kamkoliv Leni, jenom zkrátka nemám s kým. Krásné léto i tobě! :)

      Vymazat
  2. Ahoj, zaujala mě hned ta první fotka. I když je z Irska a mojí srdcovkou je Skotsko (ale vlastně celá GB). Už mám dovolenou za sebou - 14 dní cestování Skotskem a na Isle od Harris. Tak jsem si zavzpomínala.... Chaloupku na Harrisu bych brala hned ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme stejně - Skotsko je i moje srdcovka srdcová nejsrdcovější:) Na Harrisu jsem nebyla, ale Skye mám proježděnej skrz na skrz :)

      Vymazat
  3. Míříme do Polska k moři :-) Foťák připraven...

    OdpovědětVymazat
  4. chrchel, hehe :-D Některý chaty teda vypadaj spíš jak baráky, tam bych klidně i bydlela. Krásné! A na Harrisu já bych se teda bála asi, zažili jsme tam bouřlivou noc (co se počasí týče ;-) ) a to byl teda strašidelný zážitek...

    OdpovědětVymazat
  5. Lepší než chata u móře mi přijde jachta na móři. Každou můžeš spát v jiné zátoce nebo přístavu.

    OdpovědětVymazat