neděle 14. června 2015

Jak dostat Maroko do Brna

...nebo vlastně i kamkoliv jinam. Maroko je jedna z mých top vysněných destinací. Sice to nevypadá, že bych se tam v horizontu příštích několika let podívala, ale tak aspoň jsem si pořídila jeden origo kožený puf, na kterém mám momentálně nohy a je to dost príma. K tomu slazený mátový čaj, vedro k padnutí a máme to skoro komplet, hehe.

No a puf, to je taky můj tip č. 1. Je praktický, krásný a navíc se dá u nás poměrně pohodlně sehnat. Mně slouží jako podložka pod nohy, je ale bezva i jako extra místo k sezení v případě nějaké návštěvy.

1.

zdroj

2. 

zdroj
3. Z nějakého důvodu marocké doplňky hrozně milují skandinávci. Dost mě baví, jak přirozeně to do těch jejich střídmých interiérů zapadá.


4.

zdroj
Tip číslo dva jsou kachličky. Protože je prostě naprosto nekriticky zbožňuju.

5.
zdroj
6. Tahle koupelna vypadá jako řešení mého dilematu, jestli do své budoucí vysněné kuchyně dám bílé kachle s černou spárou nebo orientální kachle.


7.


8.

zdroj
9.

zdroj
Tip číslo tři jsou marocké/berberské koberce. Jsou dost zvláštní, což já samozřejmě můžu.

10.

zdroj
11. Hmph, ten by se mi fakt dost hodil

zdroj
12. Nabídka na etsy je poměrně bohatá, jen ty ceny nejsou teda úplně pro mě (bů)

zdroj
 13.

zdroj
Tip číslo čtyři jsou lucerny. Lucerny jsou boží, mám jich u rodičů docela bohatou sbírečku. Letní večírek bez nich podle mě prostě nejde! Krásně ale vypadají i jako normální lustry.

14.

zdroj
15.

zdroj
16.

zdroj
17.

zdroj
Posledním tipem je marocký svatební pléd handira, tomu jsem ale nedávno věnovala samostatný článek, pro víc inspirace tedy mrkněte SEM.

18.

zdroj
Líbí se vám marocké doplňky? Máte doma nějaký? Krásný zbytek neděle!

post signature

7 komentářů:

  1. Navrhuji ještě další tip a to marocký textil. Ty barvy a materiál! Asi bych tam utratila majlont. Ve všudepřítomné bílé u nás doma by se vyjímal. (https://cz.pinterest.com/offsite/?token=393-580&url=https%3A%2F%2Fs-media-cache-ak0.pinimg.com%2Foriginals%2Fd1%2Fd1%2Fb3%2Fd1d1b3ba9a35d00cf16e477e6eedc7df.jpg&pin=417849671648169372)

    OdpovědětVymazat
  2. ach tie kachličky ! ...krásné :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak jsem náhodně natrefila tvůj blog a poctivě se prokousávám staršími články.:-) Kachličky a puf i koberec č.12 rozhodně jo, ale lucerničky už nejsou můj šálek kávy. Zdravím a dík za počtení. Alena

    OdpovědětVymazat
  4. Obrázek č. 4 má boží komodu!
    Na kachličky můžu zapomenout, ale puf, přehoz i koberec bych si dopřála ráda :).

    OdpovědětVymazat
  5. Och ty kachle! Já v Glasgow chodila denně kolem toho kachličkovýho obchodu... ach... A puf je ode dneška mé oblíbené slovo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jóóóó, z toho šopu mám dodnes u našich schovanej katalog...jó to byly časy neníliž pravda!

      Vymazat
  6. Jo, v Maroku jsem kdysi byla a dostalo se mi pod kůži, jela bych okamžitě zas. Marocký styl v bydlení je nádherný, kdyby to šlo, ráda si zařídím jednu místnost v marockém stylu pro sebe.
    Olga K.

    OdpovědětVymazat