středa 4. března 2015

Na SKØG ve skandinávsko-brněnském lese

Jak mám někdy pocit, že to Brno je prostě děs, samej křupan, nízký platy a poblitej nádr v sobotu ráno....tak jindy mám zase pocit, že ho naprosto miluju. Přestěhovala jsem se do centra, takže cestou z a do práce najednou strávím o hodinu denně míň a všechny pochůzky a nákupy (a kino) vyřídím v rádiu cca 200 metrů... no a taky mám blíž do všech těch krásných brněnských kaváren a podniků, kterých tu v Brníčku máme teda požehnaně. A množí se!


Čas na to do nich chodit teda ale stejně furt nemám, aspoň koukám do výloh a čuchám kávové výpary. V sobotu ovšem došlo k výjimce v mém obvyklém víkendovém programu - a v pozdní večerní hodině jsem se ocitla v nové kavárně, respektive víceúčelovém prostoru jménem SKØG Urban Hub na Dominikánském náměstí. Kromě toho, že tohle místo se snaží fungovat na základě spolupráce s lokálními dodavateli (což je mi velice sympatický), jeho koncept staví i na základě skandinávské filozofie, což se tedy rozhodně promítlo i do naprosto skvělýho industriálního interiéru, který v Brně zatím nemá konkurenci. Hele:

Posaďte do něj osobu se zálibou v designu a budou ji muset vykopnout se zavíračkou.




Pokud se rozhodnete zastavit v tomhle podniku na kafe a něco na zub, rozhodně se nezapomeňte jít vyčůrat. Místo umyvadla mají plechovou vaničku. Jo a v prvním patře mají z vany udělaný rovnou sofátko! Jinak co se týče servírování, tak vodu dostanete nalitou ve sklince od marmelády, což je na mě teda už trochu moc hipster (stejně jako většina osazenstva to be fair), ale štýl to má, to uznávám.

https://www.facebook.com/skogbrno

Obrázky jsem čazla vocaď, nicméně doporučuju jít se na to mrknou osobně. Ty žárovky tak nějak vyzní mnohem líp. 

post signature

18 komentářů:

  1. Aničko, jde vidět, že Brno znáš, protože jsi ho popsala přesně. :-) Jinak bych řekla, že Dominikánské náměstí a ty trakty byly vždy hodně alternativní už po revoluci, takže zřejmě si to tu atmosféru zachovalo nebo to má energii, která přitahuje trochu jiný styl. :-) Pro to první jsem moc Brno ráda neměla, ale jinak Brno je velmi zajímavé místo a docenila jsem ho až po odstěhování. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brno znám nejlíp na světě, však je to mé rodné město...ale i z toho důvodu mi občas dost leze na nervy :))

      Vymazat
  2. já zatím teda jen chodím kolem... ale až bude čas, tak si tam taky půjdu hipstersky sednout... když jsem ša kolem poprvé a uviděla to SKØG přes výlohu... jsem málem upadla, co že to tady v brně máme :)
    ...jinak není nic lepšího, než bydlet v centru (podle mě) ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehehehe! Čentro čita fakt můžu, ale jsou teda i jiné prima místa, kde bych v Brně bydlela hned :)

      Vymazat
  3. Podívám se tam i když slenice od marmelády mě dost odrazuje :-) .Aničko, nedaleko této kavárny je skvělý tapas bar Don Pintxos zaměřující se na vína z celého Španělska. Mají tu vína ze slavných vinařských oblastí jako jsou Rioja D.O.Ca, Ribera del Duero D.O., nebo Rias Baixas D.O. K dobrému španělskému vínu neodmyslitelně patří také místní dobrůtky, kterým nikdy neodolám. Myslím, že se vám tam bude moc líbit a také moc chutnat!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Táňo, co mi to děláte? Rioja je moje úplně nejoblíbenější víno!!! Díky za tip ;) Jinak s těmi marmeládami to není tak hrozné, drinky servírují v broušených skleničkách a kafe v hrnku :)

      Vymazat
  4. Díky za tip, do Brna vyrážím za sestrou, takže to asi pěkně rozjedem....a hipstry, to já můžu...

    OdpovědětVymazat
  5. Už jsem tam šla kolikrát kolem, ale zatím jsem se nikdy nezastavila. Každopádně mě to líká a mám to jako to do než tady dokončím v červnu školu :) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  6. Ájinko, my s tebou chceme na kafe!!! Ale okamžitě!!! Ve Skogu jsme byli celá famílie a jako nehipstři tam velice nezapadli, ale nevadí, kromě skvělého interiéru a dobrého kafete jsou totiž skoro bezbariéroví a mají tam spoustu místa na kočár a toho si teď považuji nejvíc ;-) A na Rioju taky chci!!! Šak jen decku...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adelko <3 je to hrozný se mnou, ale myslím na vás v průměru jednou denně! Napíšu sókromě, ňaf

      Vymazat
  7. Tak to je super tipík...Musím teda říct, že já Brno miluju, miluju a miluju...sice odsud nejsem, ale vysokou jsem si nakonec vybrala tu v Brně a byla to láska na první semestr...a ty kavárny a alterna...to bylo vždycky to, co bylo třešničkou na dortu...Takže tak...a skleničky od marmelády...super recyklace, tak to vidím já...:-D
    Díky za pěkný článek!

    OdpovědětVymazat
  8. No jo! Holka z centra! To se to ukazuje dlouhý nos na plebs z periferie... :D Jo jo, je vždycky velmi pohodlný nemuset na nákup do supermarketu na sídlišti, ale nakoupit v malých obchodech, na oběd si zajít na takový báječný místo... Já jsem ta z perferie, takže mávám a závidím :D
    Do Brna se chystám z jara, tož přidávám totok na seznam. Vypadá to moc pěkně! Na Instagram jako dělané, hi hi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale prosimtě, já su perfierní celej život, užívám si to ani ne měsíc totok :) A voběd mi chodí do práce ve vaničce, žádný bohémský život se nekoná! Přijedeš na vejlet?

      Vymazat
    2. Ráda bych na výlet. Sklo v Alfě mě dost láká. Mimo jiné... :)

      Vymazat
  9. Mhm...chápu že je to čisté a minimalistické, tudíž in. Ale já se prostě mnohem líp cítím v menších a útulnějších kavárnách. Mě to zkráta příjde příliš sterilní. Mám ráda hipster kavárny, a jsem pro zavařeninové skleničky i plechové vaničky ale ty kavárny vypadají všecky tak nějak stejně, což je asi to, co mi vadí...

    OdpovědětVymazat
  10. Tak mne se tenhle prostor líbí moc, jsem úplně nadšena! Rozhodne se těším na výlet do Brna a dávám si tohle super místo na seznam. Co tam mají za kávu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ve Skogu mají i vlastní pražírnu, takže moc dobrou :D

      Vymazat
  11. Už jsem četla i jinde a taky samá pozitiva. Budu se tam muset zajít podívat.

    OdpovědětVymazat