čtvrtek 19. března 2015

Macramééé oujééé x10

Víte co je to macrame? To je taková věc, která mě tak hrozně dlouho štvala, až se mi začala líbit. Jedná se o retro způsob drhání všeho možnýho a la 70'. Macrame můžou být šperky, výplet židle, samostatný objekt na zeď, originální závěs, čelo postele...prakticky cokoliv. Můžete je sehnat na etsy, ale za mnohem lepší nápad považuju skočit do lesa pro větev, do řempa pro špagát a nacvičit se trochu ve vázání tkaniček a drhání náramků přátelství, což je jedna z nesmrtelných teenage skills, žeano. To chceš!

1. Hodně macrame věcí mají na retro značně zatížení Urban Outfitters

via
2. Umírněná verze z etsy

via
3. Již jednou zmiňované zavěšené květináče mi přijdou jako docela easy, ale fajn projekt, kterýho se po okoukání stejně snadno i zbavíte.

http://www.modernmacrame.com/
4. Varianta závěsu mi přinde dost dobrá - výběr záclon považuju v naší kotlině za tristně nudný, tohle by ty vody myslím mírně rozveselilo.

via
5. Ombré varianta v mizerné kvalitě

http://www.urbanoutfitters.com/
6. A něco trochu víc nesouměrnýho, což mě baví


 7. Váza!

via
 8. A už trochu úlet.

via
9. No a na závěr zase Urban Outfitters jako čelo postele:

via

10. Ach ich och

via
Zvládli byste něco takovýho nebo vás to štve podobně jako mě před časem? Jestli jo, tak upozorňuju, že to se může časem změnit, ani nebudete vědět jak. Muheheh

post signature

8 komentářů:

  1. Krapet mě to ještě štve. Jenže nafocený je to božsky. Ďábelské dilema...

    OdpovědětVymazat
  2. joj.. hrůza, já to nerozdejchám :)
    (stejně jako kelimy)

    OdpovědětVymazat
  3. Výběr fotek super, na nich to vypadá fakt dobře. Z prvního dojmu mi trochu naskákala kopřivka, krom 4 a 7. Ale když koukám znovu, jako dokážu si to někde představit...asi to chce čas :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Macramé se mi líbí už hodně dlouho. Takových deset, možná i více let mi leží srolované do klubka rozdělané macramé, na které jsem už neměla nervy... Ale věřím, že můj čas přijde :-)

    OdpovědětVymazat
  5. no, přiznávám, že na poněkolikáté je to trochu lepší, v některých interiérech se mi to i líbí, ale domů, domů ne... pořád je to na mé až moc hippeace

    OdpovědětVymazat
  6. Ne, už nikdy! Kdo nezažil, tomu se to snad může líbit - mně ne, mám za sebou první éru a to jsem vyráběla i ty závěsy na květináče a za prachy - jako žákyně ZŠ. Ze sisalu. Hnus, jak se to za 3 dny obalilo prachem a vzhledné to nebylo ani trochu. Zamořila jsem tehdy mnoho domácností a zakázky se jen hrnuly. Doma jsem vyrobila závěs na takovou tu kulatou retro oranžovou televizi, co dnes je velký hit. Tu bych brala, macramé ne. Liba

    OdpovědětVymazat