pondělí 9. března 2015

15 x závěsné květináče, protože jaro je za bukem

Jestli chcete být in (cheche), obávám se, že nutně potřebujete závěsnej květináč. Je to sice novinka stará tak čtyřicet let, nicméně letos začala vyskakovat z katalogů skandinávských designérských firem jak tousty z topinkovače. Což asi znamená, že je to jakože trendy (asi top 1 nejodpornější a nejvyprázdněnější termín ever, ale co naděláš), čili taky všude. Tato skutečnost má tu výhodu, že pokud se vám něco takovýho zalíbí, tak to jde buď sehnat...nebo na to najdete minimálně padesát DIY návodů. Jestli vás myšlenka květin levitujících v prostoru baví, přišel váš čas!

1.
zdroj
2. Bloomingville

via
3. Macrame závěsy se mi hrozně líbí, o drhání jsem chtěla udělat článek už tak zhruba milionkrát, tak teď aspoň takhle. Je to teda retro jak blázen, ale aj lajk it

via
4. Baví mě i představa zavěšení něčeho pořádnýho a výraznýho - i když pár menších květináčků je samo taky fajn, tohle má prostě úplně jinou dynamiku... To povlečení tomu teda taky dost pomáhá.

via
 5. Nakombinovat různé způsoby zavěšení má taky leccos o sebe.

via
6. Madam Stoltz


7. Madam Stoltz II. Neví někdo, co to je za parožní kytku?

via
8. Zavěsit takový květináč můžete za háček na stropě, na věšák a la hambalek...nebo kliďo piďo na větev, že

via
 9. Nebo na konzolu k polici? Hmmmm

via
 10.
via
11. Barevné špagáty mají v řempu za pár šušňů. Oprašte své pubertální znalosti drhání náramků přátelství a veledílo je na světě!

via
12.

via
 13.
via
 14. Boží

via
 15.
via
Tak co, jdete zavěšovat? Kokedamy a jiné vymoženosti vynechávám, od toho jsou tu jinačí experti :) Nashlé

post signature

6 komentářů:

  1. Parožní kytka je arožnatka- platycerium http://exoticke-rostliny.atlasrostlin.cz/paroznatka

    OdpovědětVymazat
  2. Uf, tak k závěsným květináčům mám dost velkou averzi. Visely ve škole v odporné hráškově zelené umělé hmotě, brrrr. Pak v práci "šikovná" kolegyně uháčkovala "veselé" obaly, aby to tam bylo útulnější. Takže po těchto zkušenostech fakt neeeeee!

    OdpovědětVymazat
  3. http://www.kvetoucisteny.cz/kapsare/

    OdpovědětVymazat
  4. Tak dlouho jsem to musela nechat uzrát v hlavě, až jsem přišla na to, že je prostě potřebuju. Polici na kytky mrčím po mužovi už půl roku a zatím bez výsledku. (jelikož přednost má knihovna a ta je taky v nedohlednu)
    A jak jinak do tý ložnice nacpu zeleň od mámy? A navíc mám plonkovej kus stěny, kam nemám obraz k pověšení...

    OdpovědětVymazat
  5. No jasně, moje babka měla zavěšenou kytku, už když jsem byla malinká a taky si pamatuju, že na to dost nadávala. Blbě se to zalívalo (měla to dost vysoko) a děda do toho zase pořád narážel (na něho asi moc nízko).

    OdpovědětVymazat