pondělí 13. října 2014

Dva byty v Kodani na říjen

Jsem čím dál tím víc přesvědčená, že se budu muset vydat do Dánska. Zdá se, že ti Dánové jsou, co se interiérového designu týče, přesně moje krevní skupina. Hodně bílé, ale do toho i dost barvy, staré kusy nábytku mixované s novým...to já prostě můžu a vyznávám. Když se k tomu přidá ještě spousta obrazů na stěnách (sama už jich mám tolik, že je nemám kam pověsit), jsem už téměř v nebi. Teď eště přivést takovýto byteček do té brněnské reality, že...

Takže byt v Kodani číslo jedna a "nutně si musím pořídit nějakej typografickej plakát" (ideálně ten s tou kytkou)


Občas už mám ale pocit, že otevřu ledničku....a tam Vitra. A stále ještě ji můžu. Asi jako kakaovej pribiňák. Vidíte tu kombinaci plakátů, vitrovek...a k tomu štuky na stěně a vintage svícen? To má prostě dušu.


Bílá podlaha a růžový papírový diamant...fgugrfugoátg, stěhuju se



Můj nejoblíbenější kousek od Kartellu... a kaktusy na okně. Začínám mít podezření, že tam bydlí nějaký moje (o dost bohatší) alter ego.





Čisté bílé ložnice jsou prima pro ty, kterým se třeba blbě usíná a potřebujou kolem sebe spíš vzduch. Kreativní mysli se občas blbě vypínají a spousty barev a doplňků tomu mozečku večír moc nepomáhaj.



Byt číslo dva, rovněž z Kodaně, má zase trochu jiný šmrnc, ale oba byty mají hodně společného, řekla bych. Hlavně ten bílý podklad a barvu plus spojení moderního s vintage. Proto jsem je taky dala dohromady, že...


Až sem z toho jelen.


Černá a zelená v kuchyni je moje vysněná kombinace, včetně starejch židlí a prosklené skříňky na nádobí. Pomoc, někdo se mi vloupal do hlavy a ukrad mi to!



Jak tam to květinový zátiší a křišťálovej lustr pasujou, co?


Industriální reflektor a starej trubkovej stoleček...skvělý.



Já chci taky bílý kamna!


Čelo postele už je na mě asi příliš, ale zato ten přehoz....ten hrozně nutně potřebuju.



Neuděláme nějakou hromadnou exkurzi do Kodaně?

Byt jedna odsud, byt dva odsud.
post signature


12 komentářů:

  1. Pro nasátí atmosféry doporučuju seriál Bron/Broen (Dánsko-Švédsko), kriminálka s atmoškou, Čím víckrát se objevuje na naší obrazovce v pozdních nočních hodinách, tím víc bych lustrovala nejbližší letenky do Kodaně...
    Jinak mimo křišťálovýho lustru a bílýho botníku (kdy ke mně promlouvá moje praktický uklízecí odpor) beru všechno.
    Nad jelenem ještě popřemejšlím, přecejen nemám ještě rozhodnuto, jestli zvládnu každodenní zírání vycpanýho zvířete....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jelen je to jediný, co bych vynechala. Leda by byl živej, to bych si možná rozmyslela :D

      Vymazat
  2. Tak tohle budou hodne drahy byty kdyz jsme tu hledali podnajem tak jsme sice treba narazili na pekny, ale mit sprchu nad zachodem nebo chodit do koupelny o pet pater niz? Ne diky. Jinak byty krasny o tom zadna, bile podlahy se mi moc libi nicmene ani nahodou bych je doma nechtela. Mimochodem sehnat tu hezkej byt za rozumny penize je temer nemozne tak zacni setrit ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je mi úplně jasný, že to nikdá nenašetřim :)) A bílou podlahu já bych teda chtěla - donutilo by mě to uklízet...

      Vymazat
  3. já jsem si na sporchu nad záchodem zvykla... a jak jsem na ni s láskou vzpomínala, když jsem se po přestěhování sprchovala v jakémsi přenosném sprchovém koutu umístěném v ložnici!!
    celkově dánské koupelny by byly super tip na článek...tedy ty reálné.. :) to by tady lidi čuměli :) (nebo aspoň já čuměla a nechápala)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hahah, já si tu exkurzi asi snad doopravdy udělám :) Ale to s tou sprchou nad záchodem mi nějak nejde do palice - to jako sedí na záchodě a u toho se sprchujou či co?

      Vymazat
    2. nooo... nevím jak to dělají Dáni, ale já jsem záchod zavřela (aby zůstalo suchý prkýnko, že jo).. osprchovala se.. všechno mokrý.. utřela sebe, střerkou stáhla stěny a podlahu.. toaleťákem vojela poklop záchodu (hlavně zespodu) a vyhupsla z koupelny ven... ještě pro upozornění, bavíme se o místnosti velké asitak 100x120 cm, v rámci které je i záchod i umyvadélko a ta sprcha ;)

      Vymazat
    3. Chachaaaaa, a já si myslela, že jen Turci jsou takový maníci, že nacpou do pidi midi místnůstky záchod se sprchou i umyvadlem :D Od takovejch Dánů bych to teda nečekala :´O Těch 100x120 je přesný! Akorát já to řeším celkovým zvednutím prkénka (šetřím totiž toaleťák :D )

      Vymazat
  4. Já chci ten industry reflektor, je parádní! Na severu jsem nikdy nebyla, nechápu vůbec proč, když je odtud všechno nej a poměrně kousek, začínám šetřit. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Staré a nové dohromady se mi taky moc líbí, za takové bydlení bych se vůbec nestyděla. Na exkurzi bych jela klidně s Tebou :)

    OdpovědětVymazat