čtvrtek 12. června 2014

Tiger v Brně! (a v Praze prej taky!)

Pokud jste pojali podezření, že ten blog malá Ančí zabalila nebo se definitivně zcvokla a někam ji zavřeli, tak ne e. Moje delší nepřítomnost byla způsobena jednak cestou do Itálie a dále pak ještě jednou další záležitostí, ale o tom zas jindá. Dneska o Tigru. Znáte? Neznáte? Já jsem se o Tigru dozvěděla kdysi od Lenky, která mi z něj z Londýna dovezla už několik dekoračních pásek. Když jsem se dozvěděla, že se Tiger bude otvírat v Brně, hned jsem samozřejmě začala sondovat, co všechno tam mají a vo co vlastně přesně jde. Když jsem na jejich obchod následně narazila v Itálii v každým městě zhruba dvakrát, hned mi bylo jasný, že report je nevyhnutelný.

obrázky a stránky Tigeru: http://www.tiger-stores.cz/

Tiger je supr príma obchod se vším možným a nemožným. Jedná se hlavně o drobnosti, ale sem tam i nějaký menší nábytek. Kromě papírnictví tu seženete nádobí, brýle, svíčky, party potřeby, kancelářské potřeby, koupelnové doplňky, fleecové deky, koření, doplňky k drobné elektronice............................ A to všechno za opravdu prima ceny. Teda...aspoň v zahraničí. Všechny obchody mají stejný koncept, tyhle moje fotky jsou z italské Verony.



To modré cinkátko jsem si málem odnesla, ale bohužel jsem nebyla schopná přijít absolutně na jediný důvod proč (kromě: chci to!)

 Ty pruhovaný brčka mi taky dalo zabrat neodnést...


Protože jsem si plánovala koupit něco nákladného na sebe (a nakonec si koupila háčkovanej přehoz na postel na blešáku), docela jsem se krotila a pořídila jenom todle (a to navíc až v Turíně, kdy jsem potkala už třetí Tiger a už fakt nešlo odolat):


Fotka blbá, nicméně lepicí páska je prostě boží a ty úchytky stály prosím každá dvě eura!!! Čili ani šedesát korun. Vím, že se úchytky dají sehnat levně třeba v Nanu nana či jak se to jmenuje, ale tam nejsou glazované - vzorek je a nich pouze natištěný. Tyhle jsou za šedesát korun vlastnoručně eňoňůňo glazovaný! Vůbec nechci vědět, jaký čínský dítě to bylo za tu cenu nuceno udělat. Nicméně v Brně jsem úchytky neviděla. To ovšem ještě neznamená, že tam nejsou.

No a dneska jsem se byla mrknout konečně v tom brněnským. Koncept storu je jak již bylo zmíněno všude stejný, tady tedy žádné překvapení. Obchod je nicméně příjemně velký a sortiment stejný. Vyblejskla jsem jen telefónem dvě drobnosti, co mi padly do oka. Nálepky na zeď origami dinosauři:


 A mini krabičky, třeba na prstýnky.


Z Tigeru v Brně mám ohromnou radost. Co mě ovšem lehce rozladilo, jsou ceny. Vám to asi nepřijde, protože jsou nízké, jenž v té Itálii byly prostě nižší. Jak může v zemi, kde je průměrný plat takový, jaký je, stát ta identická páska (ovocná viz. hore) šedesát korun...a v Itálii jedno euro? Pokud má někdo nějaké logické vysvětlení, sem s ním. Jinak tuhle firmu vítám na našem trhu a přeju jí hodně zdaru:)

A co byste řekli na malinkatou soutěž o něco z Tigeru, he? Chcete? Tak vyhlížejte jeden z dalších příspěvků!
post signature

13 komentářů:

  1. Tak já bych měla to cenové vysvětlení - kupní síla to je, co nás odírá o poslední kačky v peněžence. Až tady budou lidi dostatečně "crafty" a budou hodně nakupovat v Tigeru, pak se dočkáme těch prima cen :)
    Jinak melounek páska je super!
    A rozhodně jsem pro jakkoliv malinkatou soutěž :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem si aktuálně skočila do Tigeru v Barceloně, koupila si taky nějaký lepící pásky (dík za tip!), ale jinak mě to moc neoslovilo. Plastový věci Made in China mi naháněj hrůzu... ale joooo, jinak dobrý, ceny fajn... ale já spíš radši ty malý obchody s lokálkama :).
      Mimochodem, sortiment se zjevně trochu liší...

      Vymazat
    2. Sortiment v Itošce byl skoro stejnej, tak možná ve Španělsku radši jiný věci:) Jinak plastový věci taky nesnáším, ale právě mi přinde, že tam mají i věci relativně bytelného vzhledu - třeba porcelánovej etažér, ty úchytky, papírnictví....Šunty jsou mezi tím asi taky, ale když to třeba srovnám se zmíněným nanu nana, kde mi jako šunt přijde 95% sortimentu...

      Vymazat
    3. No a jak to vychází u nás cenově? Já jsem koupila ty velký lepící pásky po Euru a provázek, černobílý za dvě Eura.
      Já mám asi problém i s těma barvama na porcelánu... já těm Číňanům vůbec nevěřim :D

      Vymazat
    4. Tak vzhledem k tomu, že se tam dělá skoro všechno, tak to je dost smutný příběh :D Jinak ta melounová lepicí páska v Brně stála šedesát korun. Jako vot?!

      Vymazat
    5. Tak smutný příběh to je každopádně :D
      Takže jako, že o víc než 100 % dražší, jo? Tak to je fakt humusoidní...

      Vymazat
    6. Že? A nejhorší je, že jak je tu předražený úplně všechno, tak mi to přinde vlastně i docela levný...a přitom...kulový

      Vymazat
    7. Tak já Tě alespoň trochu potěším... koupila jsem si v Barceloně akvarelový barvy za 44 Eur a teď koukám, že slovenští sousedé je mají za 29... Takže tak :D

      Vymazat
    8. Co na to říct, další smutný příběh :D:D

      Vymazat
  2. Kolem brněnského Tigeru chodím už měsíc, od té doby, co ho začali připravovat, webovky mi tenkrát nešly a nemohla jsem se dočkat, až ho otevřou a já se dozvím, oč jde. Je to prima krám a dokonce tam mají i laky na nehty. Zatím jsem nahlížela jen přes výlohu, ale příští týden tam mám v plánu zavítat ;-) A soutěž? Bez debat, sem s ní :-D bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný obchůdek, zpětně mi dochází že jsem se v něm asi hrabala v Amsterdamu. Jen jestli je to další shop kde se všecko vyrábí v Číně (a asi jo že?) tak mě to opět dost odrazuje a půjdu asi opět raději na Fler...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem ty svoje věci schválně probrala a je to klasická směska východních zemí, ve kterých se něco vyrábí, ne jenom Čína. Docela by mě zajímalo, co proti ní všichni máte, jako jestli vykořisťování dělníků nebo že jsou to pak šunty?

      Vymazat