pondělí 26. května 2014

Pohádka pro dospělé - Penelope

Pohádky pro dospělé (tzn. je to lehce fantasy, obsahuje to aspoň jeden pořádný líbanec, sprostý slovo a alkohol) jsou v podstatě mým nejoblíbenějším filmovým žánrem, i když mají občas tendenci končit i blbě. To není případ filmu Penelope s Christinou Ricci v hlavní roli, který má schéma nefalšované pohádky, čili všechno dobře dopadne a žili štastně až do smrti. Proč cpu Penelope sem na blog? Protože celý film má naprosto unikátní vizuální styl, který pro něj ale není natolik určující, jako například filmy Wese Andersona. Přesto je ale čirá radost se na něj koukat, na Penelopiny šaty, na její pokoj, na město, na loft postavy mého oblíbeného Jamese McAvoye... Příliš mnoho obrázků po internetu nekoluje, ale jako ochutnávka by to myslím mohlo docela stačit.


Penelope je pohádka o prokleté dívce ze šlechtického rodu, která se narodila s prasečím rypáčkem a ušima. Kletba bude zlomena ve chvíli, kdy ji "jeden z jejího vlastního rodu přijme za svou". V den jejích osmnáctých narozenin tedy její matka (naprosto fantasticky hysterická a příšerná Catherine O'Hara) začne hledat potencionální ženichy, kteří ovšem mají tendenci před Penelope zděšeně prchat. V podstatě je to celé óda na emancipované a silné ženy, které se nebojí být samy sebou. Jako bonus skvělé obsazení a množství gagů. To chceš!

Lákací obrázky:











Obrázky tak různě, hlavně odsud: http://aranelonline.com/research/penelope.htm a odsud: http://www.curiouslycolorful.com/2011/09/penelope-christina-ricci-film-style/.

Máte rádi pohádky?
post signature

3 komentáře:

  1. Jee, díky za tip. Vypadá to zajímavě.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to vážně chci! Vypadá to uplně Burtonovsky. Díkes za tip! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem hned myslela na Burtona. Uz jsem o tom slysela, takze diky za pripomenuti! Rozhodne to davam na seznam na dovolenou:-)

    OdpovědětVymazat